Povestea din spatele modului cum a fost conceput Galaxy Z Flip

1012
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Anul trecut, Samsung a redefinit designul smartphone-ului așa cum îl cunoaștem odată cu introducerea primului său dispozitiv pliabil, Galaxy Fold. Smartphone-ul a deschis calea unei noi categorii de telefoane mobile. Cu Samsung Galaxy Fold s-a pus accent pe acțiunea de desfășurare a ecranului. De exemplu, ce se întâmplă dacă ai putea desfășura telefonul pentru o experiență de aplicații și conținut pe un ecran mai mare? Cu Galaxy Z Flip este altă poveste.

Anul acesta Samsung a lansat un nou smartphone pliabil, dar cu un alt sistem de pliere, tip clanshell. Proiectarea pentru al doilea dispozitiv pliabil al companiei sud-coreene, Galaxy Z Flip, se concentrează pe acțiunea opusă primului model. Plierea smartphone-ului pentru a-l face mai compact.

Conform Tae-joong Kim, vicepreședinte Samsung Mobile, prin combinarea unei forme prietenoase cu buzunarul și stilul fiecăruia, „telefonul Galaxy Z Flip introduce o nouă identitate în categoria telefoanelor mobile pliabile. Una care adaugă o notă la modă în viața utilizatorilor.”

Culori îndrăznețe și rafinate pe Samsung Galaxy Z Flip

Galaxy Z Flip este disponibil într-o gamă de trei culori elegante. Mirror Purple îndrăzneț și creativ; Mirror Black, luxos, care prezintă o ușoară nuanță albăstruie; Mirror Gold elegant și rafinat. În timpul procesului de fabricație, Samsung a combinat un finisaj neted din sticlă cu o prelucrare precisă, rezultând straturi de culori care reflectă o gamă de nuanțe în funcție de unghiul în care dispozitivul este pliat.

Cele patru mari capitale ale modei actuale sunt Paris, Milano, New York și Londra. Ele sunt renumite pentru influența lor majoră asupra modei globale și aici își au sediile celor mai mari companii de modă. Parisul este considerat ca fiind centrul lumii modei.

Pentru cei cărora le place moda, Z Flip poate adăuga un plus atrăgător ținutei, care poate îmbunătăți aspectul. Creat pentru cei care doresc ca tehnologia lor să fie la fel de iconică precum garderoba, Galaxy Z Flip Thom Browne Edition a fost conceput cu emblematicele culori ale mărcii de modă din New York.

Cu Samsung Galaxy Z Flip totul este în detalii

Cu o dimensiune de doar 73,6 mm, Galaxy Z Flip este suficient de mic pentru a se încadra în palma mâinii. De asemenea, poate avea loc foarte ușor într-un buzunar sau geantă. Pentru ca dispozitivul să fie cât mai compact și portabil, Samsung a testat numeroși factori de formă înainte de a rămâne în cele din urmă designul pe care îl vedem. Niciun detaliu nu a fost trecut cu vederea. Proiectarea a fost avută în vedere până la cele mai mici detalii pentru a asigura utilizatorilor o prindere confortabilă.

Designul final reflectă, de asemenea, luarea în considerare a capacității de utilizare. Acest lucru este dovedit de caracteristicile convenabile, cum ar fi afișajul capacului. Când Galaxy Z Flip este închis, afișajul capacului oferă utilizatorilor informații precum data, ora, starea bateriei dispozitivului lor și multe altele. Când dispozitivul este deschis, intuitivul UI Samsung facilitează gestionarea cu o singură mână a ecranului de 6,7 inch aflat pe Z Flip.

Împreună cu dimensiunea și aderența, experiența utilizatorului a fost un obiectiv principal al designului”, a explicat Kim. „Am conceput Galaxy Z Flip pentru a facilita accesarea informațiilor de bază atunci când dispozitivul este pliat și pentru multitask pe ecranul său mare.”

Samsung a făcut studii ample privind modul în care consumatorii își folosesc smartphone-urile astăzi. Astfel compania a identificat că modul de a plia și utiliza un smartphone în diferite unghiuri ar adăuga comoditate experienței utilizatorului. Galaxy Z Flip a fost conceput special pentru a fi pliat și utilizat în mai multe unghiuri, de la fotografierea și apelurile video, până la vizualizarea media mai confortabilă și mai convenabilă.

Un plus incontestabil pentru Z Flip, noua balama Samsung

Proiectanții Samsung au realizat că funcționalitatea ar necesita o balama mai durabilă și mai rafinată, ca o roată dințată. Vă reamintim că balamaua aflată pe Samsung Galaxy Fold a avut probleme. Prin cercetări cu privire la proiectele de balamale, precum și o colaborare strânsă între departamentele de hardware, Samsung a venit în cele din urmă cu un model de balama care poate să țină telefonul deschis în orice unghi. Balamaua complexă și ascunsă a lui Galaxy Z Flip este produsul acestor eforturi. Această balama permite utilizatorilor să-și utilizeze dispozitivul în diferite unghiuri pentru orice vor să facă. De asemenea, balamaua este destul de robustă pentru ca telefonul să nu se deschidă și închidă singur.

Samsung crede că noul smartphone pliabil Galaxy Z Flip va schimba experiența utilizatorilor în materie de smartphone-uri. „Atât cerințele pieței, cât și stilul de viață al consumatorilor se diversifică constant”, a spus Kim, conform NewsSamsung.Pentru a răspunde nevoilor consumatorilor, vom continua să explorăm modalități de îmbogățire a liniei Galaxy Z și a categoriei mobile pliabile cu experiențe semnificative și plăcute.”