Povestea din spatele paletei de sunete calmante Samsung

550

Când ne gândim la experiența utilizatorului smartphone-ului, designul vizual este de obicei primul lucru care ne vine în minte. Dar, dincolo de procesor și ceea ce putem vedea și atinge, mai există o componentă cheie care poate afecta foarte mult modul în care oamenii folosesc telefonul Samsung – sunetul.

Încă de la începuturile telefoanelor mobile, oamenii își personalizează dispozitivul și se exprimă prin tonuri de apel. Este o tendință care a continuat până în prezent, chiar dacă tehnologia mobilă a avansat cu o viteză incredibilă. Conform datelor interne ale Samsung, peste 50% dintre utilizatorii Galaxy folosesc un ton de apel personalizat.

O interfață de utilizare este concepută pentru a simplifica viața de zi cu zi și pentru a aduce bucurie experienței zilnice. Împreună cu rafinamentele vizuale, seria Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip 5G și Galaxy S20 FE oferă acum o paletă de sunete expansivă. Experiența actualizată a sunetului include 10 tonuri de apel noi. Au fost concepute exclusiv pentru telefoanele Galaxy de muzicieni profesioniști de muzică clasică și jazz din întreaga lume. Gândul lor a fost de a crea o atmosferă relaxantă oferind în același timp utilizatorilor mai multe opțiuni de personalizare și auto-exprimare. Noile tonuri de apel sunt disponibile pe dispozitivele care vin cu One UI 2.5 preinstalat.

Găsirea notelor corecte esențială în sunetele calmante Samsung

De la tonurile subtile de notificare de încărcare până la alarme, designerii UX de la Samsung au planificat cu atenție fiecare aspect pentru a aduce utilizatorilor o experiență unificată. Nu trebuie să uităm că utilizatorii smartphone-urilor Galaxy provin din toate colțurile lumii. În acest fel fiecare sunet sau ritm a fost ales pentru a reflecta patru teme universal recunoscute. Acestea au fost introduse pentru prima dată cu seria Galaxy S20 – Galaxy, Retro, Fun și Calm. Cele patru teme de sunet sunt disponibile pe dispozitivele cu One UI 2.1 sau o versiune superioară.

Sunetele de pe dispozitivele Galaxy sunt mai mult decât simple notificări. De asemenea, ele servesc la ridicarea calității vieții de zi cu zi a utilizatorilor. Pentru seria Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2, Samsung a adăugat cinci melodii originale de Jazz. Alte cinci piese clasice au fost adăugate la tema Calm, pentru a aduce pozitivitate în viața zilnică a utilizatorilor.

Flugilhorn sau corn de vânătoare, este un instrument de alamă care seamănă cu trâmbița și cornetul, dar are, o ieșire conică mai mare. Teoretic are același registru de sunete ca trompeta. Flughornul a fost inventat în secolul al XIX-lea, adăugând pistoane la clarină.

Aducerea la viață a noii muzici a fost un proces care a cuprins globul. Pentru piesele clasice, Samsung a invitat muzicieni experimentați din conservatoarele din Coreea de Sud să participe la înregistrare. Între timp, sesiunea de înregistrare jazz a reunit un grup de muzicieni și compozitori premiați din SUA

Sinergia în acest proiect vine din arta fiecărui individ”, a spus compozitorul și cântărețul Jesse McGinty. De la pianul cu coadă la flugilhorn și la harpă, înregistrările au fost create cu o bogată gamă de instrumente.

Sunetele noastre de zi cu zi

Oameni din întreaga lume vor folosi aceste dispozitive. De aceea am vrut să folosim diferite instrumente pentru a reflecta acea diversitate”. A explicat directorul muzical Sue Jin Sung, conform NewsSamsung.

Alimentați de pasiunea lor de a partaja muzică cu utilizatorii Galaxy, muzicienii au creat meticulos fiecare notă pentru a oferi căldură și confort. „Scopul nostru final a fost să creăm un sunet intim, calmant și relaxant”, a spus inginerul de sunet Byeong Joon Hwang.

Ori de câte ori noile melodii sunt redate pe dispozitivele Galaxy, Jesse McGinty speră că le poate oferi utilizatorilor o pauză de la problemele vieții de zi cu zi. Pe lângă faptul că sunt tonuri de apel, toate melodiile noi sunt disponibile pentru achiziționare ca piese individuale. În acest fel utilizatorii care doresc să se bucure de ele în totalitate le pot cumpăra.