Creștere semnificativă de preț pentru modelele din seria Galaxy Watch 5

64
Crestere semnificativa de pret pentru seria Galaxy Watch 5
Sursa foto: gizmochina.com

Nu este un secret că Samsung lucrează la următoarea generație de ceasuri inteligente, numită seria Samsung Galaxy Watch 5. Cele două smartwatch-uri și-a făcut deja apariția pe site-ul de certificare FCC, cu toate acestea, încă nu există informații despre data lansării lor. Sunt speculații că seria Watch 5 va fi lansată pe 10 august alături de noile pliabile, dar nimic oficial.

Modelul Galaxy Watch 5 va fi disponibil în carcase de 40 mm și 44 mm. Modelul Watch 5 Pro va veni doar cu o carcasă de 45 mm. De asemenea, ambele ceasuri din seria Galaxy Watch 5 se vor lansa cu variante Bluetooth și LTE.

Compania a decis din nou să mărească costurile cu o anumită marjă, făcându-le mai costisitoare ca niciodată. Acum, înainte de lansare cunoscutul Roland Quandt a divulgat prețul viitoarelor ceasuri, dezvăluind că acestea vor veni cu un preț mai ridicat decât generația actuală a seriei Galaxy Watch 4. Roland Quandt a scris pe Twitter că versiunea Galaxy Watch 5 de 40 mm va avea un preț de 300€ și, respectiv, 350 euro pentru versiunile Bluetooth și, respectiv, LTE. Aceste ceasuri vor fi disponibile în opțiuni de culoare Roz-auriu, Gri și Argintiu, conform GizmoChina.

Prețuri mai mari pentru seria Galaxy Watch 5 față de Galaxy Watch 4

Galaxy Watch 5 de 44 mm va costa 350€ pentru versiunea Bluetooth, iar versiunea LTE va costa 400 de euro. Acestea vor fi disponibile în opțiunile de culoare Albastru, Gri și Argintiu. Nu în ultimul rând, modelul Samsung Galaxy Watch 5 Pro numai cu Bluetooth va avea un preț de 490 euro, iar versiunea LTE va costa 540€. Modelele Pro vor fi disponibile în culorile Black și Titanium. Galaxy Watch 5 Pro este un produs premium și vine și cu o carcasă din titan. Varianta Pro va înlocui versiunea Classic și, de asemenea, va veni fără simbolul său – rama rotativă fizică.

Roland Quandt afirmă că aceste prețuri pot fi modificate în funcție de conversia prețului și de taxele percepute în diferite regiuni. Concluzionând, ne putem aștepta la o creștere a prețului de aproximativ 90 – 100 de euro pe întreaga serie Samsung de nouă generație, în comparație cu prețul actual al seriei Galaxy Watch 4. Seria Galaxy Watch 4 începe de la 269€ și urcă până la 349 euro.

Denumirea euro a fost adoptată oficial la 16 decembrie 1995 la Madrid. Monedele și bancnotele euro fizice au intrat în circulație la 1 ianuarie 2002. Din 2013, euro este a doua cea mai tranzacționată monedă din lume, după dolarul american.

Aceste creșteri de preț sunt destul de mari și cu siguranță nu vor face potențiali clienți fericiți. Rămâne de văzut câți oameni vor fi dispuși să plătească în plus pentru noutățile zvonite despre cele două modele.

Potrivit mai multor informații anterioare, ceasurile din seria Galaxy Watch 5 vor avea o baterie mai mare, funcție de temperatură a pielii și versiunea software Wear OS 3.5. Samsung ar putea lansa Galaxy Watch 5 în cadrul evenimentului său Galaxy Unpacked din 10 august alături de Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4.