Prima rețea 5G vRAN din Australia va utiliza soluțiile Samsung

367
Prima retea mmWave 5G din Australia va utiliza solutiile Samsung
Sursa Foto: prin SamMobile.com

Samsung a anunțat că va implementa primele rețele 5G vRAN (rețele de acces radio virtualizate) din Australia cu TPG Telecom. Rețeaua de test 5G va utiliza soluțiile 5G ale Samsung, inclusiv Macro compact și vRAN. TPG Telecom deține diferite mărci de telecomunicații și internet în Australia, inclusiv Felix Mobile, iiNet, Internode, TPG și Vodafone Australia.

Testul 5G vRAN va fi realizat pe spectrul de 26 GHz utilizând tehnologia mmWave. Samsung își va plasa soluția vRAN în laboratorul de inovație TPG Telecom din Glebe, New South Wales. Compact Macro al companiei sud-coreene va fi utilizat pentru zona mai largă a Glebe. Glebe este o suburbie în Sydney, Australia.

Rețele mmWave 5G vRAN Samsung în Australia

Soluția Compact Macro a fost prezentată recent de Samsung Networks și combină o bandă de bază, o stație și o antenă într-un singur factor de formă, compact și ușor. Poate fi instalat cu ușurință pe partea clădirilor și a stâlpilor de utilități, ceea ce duce la o lansare mai rapidă a rețelelor mmWave 5G vRAN.

5G vRAN de la Samsung folosește stiva dezvoltată independent de companie, care poate fi operată folosind servere comerciale. Este deja utilizat de diferiți operatori de rețea din întreaga lume. Compania și-a extins recent soluția 5G VRAN pentru a suporta stații Massive MIMO de 3,5 GHz, mai greu de realizat.

Massive MIMO este un sistem de antene cu un număr de 128, 256 sau mai multe elemente de antenă. Una dintre tehnologiile cheie pentru implementarea rețelelor 5G este utilizarea unor stații de antene digitale cu mai multe elemente ca parte a stațiilor de bază.

Iñaki Berroeta, CEO la TPG Telecom, a declarat, potrivit SamMobile: „ Suntem foarte încântați să colaborăm cu Samsung. Implementarea spectrului mmWave pe rețeaua noastră 5G ne va permite să dezvoltăm cazuri de utilizare captivante 5G. Acest lucru va permite livrarea de viteze și mai mari și capacitate mai mare pentru clienții noștri”.

Samsung Networks a intrat pe piața australiană în aprilie 2021 și în prezent are mai mulți clienți. TPG Telecom și-a triplat recent deținerile totale de spectru după ce a cumpărat spectrul în banda de 26 GHz. Pentru acest lucru a investit 108 milioane AUD (dolari australieni). TPG Telecom își propune să ofere servicii de date de mare viteză pentru utilizatorii săi de bandă largă mobile prin rețelele mmWave 5G vRAN.