Procesoarele care vor fi pe telefoanele și tabletele Samsung în 2022

557
Procesoarele care vor fi pe telefoanele si tabletele Samsung in 2022
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Anul 2021 este pe cale să se încheie, iar Samsung este pregătit să introducă noi smartphone-uri și tablete în 2022. Am auzit mai multe informații și zvonuri despre aceste dispozitive viitoare în ultimele zile. Acum o ultimă informație a dezvăluit chiar și cip-seturile care alimentează aceste produse viitoare.

Potrivit GizmoChina, care citează site-ul tenhic sud-coreean The Elec, Samsung plănuiește să lanseze un total de 68 de smartphone-uri și tablete în 2022. Dintre acestea, 31 de modele vor folosi cipuri Qualcomm Snapdragon. Noile procesoare Exynos dezvoltate în comun de Samsung și AMD vor alimenta 20 de modele de telefoane. Procesoarele MediaTek vor fi folosite în 14 modele de telefoane și tabelte Samsung, iar în trei modele vor fi folosite cip-seturi Unisoc.

Procesoarele folosite de Samsung pentru smartphone-uri și tablete 2022

Vorbind despre dispozitive specifice, seria Galaxy S22 va folosi atât cipuri Exynos (Coreea de Sud, Europa) cât și Qualcomm (SUA). Au fost mai multe informații că procesorul Samsung cu GPU AMD va fi limitat doar la anumite piețe, dar momentan Samsung nu a confirmat nimic. Există și informații care arată că India și Africa vor primi variante Qualcomm Snapdragon în loc de Samsung Exynos. Procesoarele Unisoc vor fi folosite în telefoanele entry-level.

Unisoc este o companie de semiconductori cu sediul central în Shanghai, care produce cip-seturi pentru telefoane mobile. Are centre de cercetare în SUA, Finlanda și India și birouri de asistență în Coreea, Taiwan și Mexic.

În plus, se spune că viitorul Samsung Galaxy S22 FE va folosi exclusiv un siliciu Exynos, care va intra în producție de masă în Q3 2022. Pe de altă parte, Galaxy S21 FE va fi alimentat atât de procesoare Qualcomm, cât și de Exynos.

  • Qualcomm – 31
  • Exynos – 20
  • MediaTek – 14
  • Unisoc – 3
  • Total – 68 de modele

Samsung Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Flip 4 vor veni exclusiv cu procesoare Qualcomm. În același timp tabletele Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra vor avea exclusiv procesoare Exynos. Interesant este că Galaxy A53 va trece la procesorul Exynos de la Qualcomm în acest an. În mod similar, Galaxy A33 va trece de la MediaTek la Exynos. În cele din urmă, Galaxy A73 va fi alimentat de un procesor Qualcomm, mai exact Snapdragon 778G.

Acestea fiind spuse, deoarece deficitul global de semiconductori este încă predominant, detaliile menționate mai sus pot fi modificate în 2022.