Procesoarele Exynos pot reveni pe Galaxy S23 FE și Galaxy S24

229
Procesoarele Exynos pot reveni pe Galaxy S23 FE si Galaxy S24
Sursa foto: pocket-lint.com

Deja apar tot mai multe date despre Galaxy S23 FE și despre seria Galaxy S24. Printre cele mai noi informații este și una care nu ne încântă deloc, până la proba contrarie. Se pare că Samsung ia în considerare utilizarea din nou a unui procesor Exynos pentru Galaxy S23 FE și, eventual, seria Galaxy S24 în unele regiuni. Revenirea la procesoarele Exynos ridică unele semne de întrebare.

În timp ce Snapdragon va fi folosit în SUA pentru modelul mai mic Galaxy S24, se pare că Europa va primi modelul cu procesor Exynos. Procesoarele Exynos au fost anterior nepopulare pentru unii pasionați de tehnologie și, în special de smartphone-uri. Colegii noștri de la site-ul britanic Pocket-lint au primit informații de la o sursă de încredere care susține că Samsung ia în considerare să revină la procesoarele Exynos pentru Galaxy S23 FE. Același lucru ar putea fi valabil și pentru Galaxy S24 în unele regiuni.

Procesoarele Exynos vor reveni pe Galaxy S23 FE și Galaxy S24

Samsung Galaxy S23 FE se va lansa mai târziu în 2023 și sunt speculații cu privire la faptul că Samsung va folosi propriul hardware Exynos, mai degrabă decât Snapdragon pe acest telefon. Este o mișcare interesantă și ciudată din partea Samsung în urma lansării seriei Galaxy S23 doar cu procesoare Qualcomm. Vă reamintim că telefonul original Fan Edition – Galaxy S20 FE – a fost lansat cu procesor Snapdragon. Vor fi fanii mulțumiți de revenirea procesoarelor Exynos? Experiența precedentă ar sugera că nu.

Când Samsung a lansat seria Galaxy S23, am aflat că toate modelele vor avea Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy. Acest procesor oferă viteze de ceas puțin mai mari decât platforma standard Snapdragon 8 Gen 2 găsită pe alte dispozitive. În ciuda a ceea ce mulți dintre noi am presupus că este un parteneriat de lungă durată, se pare că nu este așa. Sursa citată de Pocket-lint susține că, în timp ce Snapdragon ar putea alimenta variantele Galaxy S24 în SUA, Europa este în prezent pe drumul spre procesoarele Exynos.

Pocket-lint (în traducere scame de buzunare) este un site fondat în 2003 și are sediul în Ascot, Berkshire, UK. Oferă știri, recenzii și opinii despre cele mai recente telefoane mobile, laptopuri, camere digitale, TV, electrocasnice, etc.

Pocket-lint mai scrie că Samsung intenționează să revină la Exynos în unele regiuni cu gama Galaxy S24 de anul viitor. Din câte se pare Europa se află printre aceste piețe. Timp de mai mulți ani Europa a primit telefoane emblematice cu procesoare Exynos, în timp ce SUA, China și alte câteva piețe au primit aceleași telefoane cu procesoare Snapdragon.

Încă mai avem speranțe pentru procesoare Snapdragon în Europa

„Aceasta este o strategie pe care Samsung a adoptat-o ​​în trecut, oferind varianta Exynos pe piața europeană. În același timp a oferit procesoare Qualcomm pe alte piețe precum SUA și Coreea de Sud. Decizia s-a dovedit nepopulară în rândul pasionaților de tehnologie și a unor operatori de rețea. Acestora le-au plăcut avantajele de predictibilitate și performanță ale platformei Snapdragon și au fost încântați când seria Galaxy S23 a fost lansată pe piața cu aceste procesoare.” A declarat Ben Wood, analist șef și CMO al CCS Insight pentru Pocket-lint.

Totuși, ar putea exista încă ceva speranță pentru unii, așa cum a spus și Wood: „Aș fi surprins dacă Samsung ar decide să revină la Exynos pentru importanta piață europeană. S-ar putea să vedem procesoarele Exynos pe unele piețe mai mici pentru ca platforma internă Samsung să rămână în joc. Probabil că Samsung dorește să țină compania Qualcomm atentă la piață, ceea ce poate fi motivul pentru aceste zvonuri recente”.