Seria Galaxy S24 tot fără cameră frontală in-display

343
Seria Samsung Galaxy S24
Sursă foto: GalaxyClub

Samsung Galaxy S24 va avea o cameră frontală cu aceeași rezoluție ca seria actuală Galaxy S23. În domeniul selfie-urilor, dispozitivele din viitoareea serie S24 – inclusiv Galaxy S24 Ultra – duc mai deparea camera actualiă. Chiar dacă la un moment dat se vehicula o cameră selfie in-display la seria Galaxy S24, se pare că mai trebuie să așteptăm.

Încetul cu încetul, aflăm mai multe despre viitoarea serie emblematică Samsung pentru anul 2024. Deși detaliile sunt încă rare, primim și unele informații din când în când. De exemplu, am scris recent despre noua cameră telefoto a lui Samsung Galaxy S24 Ultra. Și astăzi primim primele informații despre camerele frontale ale dispozitivelor din viitoarea serie. Informația este scurtă și nu tocmai dulce.

Fără cameră selfie in-display pe seria Galaxy S24

Toate modelele Galaxy S24 vor avea din nou o cameră frontală de 12 megapixeli. Când Samsung a echipat modelele S23 cu această cameră la începutul acestui an, a fost considerată actualizare semnificativă a rezoluției de la seria Galaxy S10 din 2019. Deci erau puține șanse ca S24 să aducă o altă îmbunătățire în acest domeniu. Acum este clar că într-adevăr nu este cazul.

Chiar și Samsung Galaxy S24 Ultra primește aceeași cameră frontală de 12MP. Perioada în care modelele Ultra aveau o cameră selfie cu o rezoluție mult mai mare 40MP – în Galaxy S20 Ultra, Galaxy S21 Ultra și S22 Ultra – a trecut cu siguranță. Desigur, nimic din toate acestea nu înseamnă că această cameră frontală a lui Galaxy S24 nu va fi mai bună decât cea din modelele anterioare. În zona software, Samsung poate optimiza cu siguranță câteva lucruri. Din păcate, opțiunile pentru alte îmbunătățiri – cum ar fi un senzor mai mare – sunt limitate. În cele din urmă, intenția este ca decupajul din afișaj să rămână cât mai mic posibil.

O fotografie panoramică a Mont Blancului, de 365 de gigapixeli, este considerată cea mai mare din lume. A fost nevoie de mai multe camere pentru a realiza 70.000 de imagini de înaltă rezoluție. Combinate a rezultat o panoramă de 360°.

Toate acestea înseamnă, de asemenea, că Galaxy S24 nu va avea o cameră sub afișaj. Samsung o folosește de câțiva ani în mai multe modele de Galaxy Z Fold. Totuși, este posibil acolo, deoarece dispozitivul are o cameră frontală la exterior care face fotografii cu o calitate superioară. Camerele care stau sub ecran pur și simplu nu oferă calitatea imaginii pe care o așteptați în seria Galaxy S. Acest lucru nu se va schimba nici în 2024.

Nume de cod intern Project Muse pentru seria S24

Potrivit colegilor noștri de la GalaxyClub, seria Galaxy S24 va avea numele de cod: Project Muse. Acesta este numele proiectului sub care Samsung dezvoltă pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Aceste trei telefoane emblematice vor fi lansate la începutul anului 2024.

Samsung a făcut din tradiție dezvoltarea de noi telefoane de top în cadrul propriului proiect sau nume de cod. De exemplu, seria Galaxy S20 a fost dezvoltată sub numele Hubble, iar seria Galaxy S21 a fost proiectul Unbound. Seria Galaxy S22 a avut numele de cod Rainbow, iar actuala serie Galaxy S23 a fost dezvoltată sub numele Diamond. Acum știm că seria Galaxy S24 are nume de cod Project Muse (Muză).

Între timp, am mai aflat și alte detalii despre viitoarea serie high-end Samsung. De exemplu, modelul de top al seriei – Samsung Galaxy S24 Ultra – este cunoscut sub numele de Muse 3. Acest lucru pare să confirme că – ca și în cazul S23 și înainte – vor exista și Muse 1 și Muse 2. Zvonurile despre anularea „modelului plus”, Galaxy S24+, par să fie de domeniul poveștilor.

Deși multe detalii tehnice sunt încă necunoscute, se pare că Muse 3, alias Galaxy S24 Ultra, va avea o cameră teleofoto cu zoom optic de 5x. Despre modelele non-Ultra, detaliile sunt și mai rare. Dar sigur vor apărea din abundență la scurt timp după evenimentul Galaxy Unpacked de miercuri 26 iulie.

Desigur, va trece ceva timp până când Samsung va lansa seria Galaxy S24. În cele din urmă, aceasta vor fi în mod tradiționalul modelele de top din gama Galaxy 2024. Ne așteptăm la o lansare în primul trimestru din 2024. Deci mai avem cel puțin încă șapte sau opt luni pentru a cunoaște efectiv ce va aduce Project Muse.