Procesor Samsung cu unitate specială de procesare neurală

1177

Următorul procesor Samsung emblematic va fi probabil prezentat în următoarele luni. Acesta se va afla pe noile telefoane mobile, cum ar fi Samsung Galaxy S10. O nouă informație din China susține că cea de-a doua generație de procesoare neurale (NPU – Neural Processing Unit) de la Samsung va fi la bordul următorului cip de vârf Exynos.

Informația a fost preluată de SamMobile de la Ice Universe. Leakster-ul Ice Universe, cu postări credibile până acum, spune că a preluat informația de pe profilul de LinkedIn al unui fost inginer de proiectare hardware de la Samsung. Autenticitatea acestui profil nu a fost verificată independent. Conform acestuia Unitatea de Procesare Neurală (NPU) ar fi chiar finalizată.

O unitate de procesare neurală va permite aplicații mai inteligente de AI și de învățare a mașinilor pe viitoarele telefoane. Se va ocupa de sarcini legate de inteligența artificială (AI) pe dispozitivul în sine, fără a împovăra procesorul principal. Galaxy S10 va avea un procesor fabricat cu tehnologia de 7nm, însoțit de un cip de nouă generație dedicat Inteligenței Artificiale. Samsung nu vrea să lase această nișă lui Huawei, acum principalul său concurent Android, care cochetează și el tot mai mult cu AI.

Pentru Galaxy S10 Samsung pregătește un cip dedicat Inteligenței Artificiale

Samsung Galaxy S10 va fi echipat cu un Exynos 9820 fabricat cu tehnologia de 7 nm, care ar trebui să fie echipat cu un nou cip dedicat AI. Samsung are deja o primă generație NPU, dar nu o folosește. Rivalii săi precum Huawei au deja dispozitive cu SoC-uri care au NPU-uri dedicate. Este timpul ca Samsung să facă același lucru. Seria Mate 20 a lui Huawei, cu noul procesor Kirin 980, are un astfel de NPU dedicat.

Momentan, nu există informații despre specificațiile acestui cip. Nici nu ne așteptăm ca Samsung să dezvăluie nimic până când nu va face un anunț oficial. Dacă istoricul este o indicație, acest lucru se va întâmpla probabil înainte de sfârșitul acestui an.

NPU este un microprocesor specializat în accelerarea învățării de către mașini a algoritmilor, de obicei, prin operarea pe modele predictive, cum ar fi rețelele neurale artificiale. Neuronii artificiali, sunt parte a inteligenței artificiale și își au originea în biologie.

După camerele foto și autonomia bateriei, AI este acum unul dintre principalele arme ale producătorilor în această competiție. În mod concret, ce înseamnă acest lucru pentru Galaxy S10 este greu de spus, deoarece domeniul de aplicabilitate AI este uriaș. De exemplu, ne putem aștepta la o mai bună automatizare a setărilor camerei, în funcție de mediul înconjurător. Aceasta ar ajuta utilizatorii să facă fotografii mai frumoase fără a trebui să schimbe manual setările. Se poate profita astfel de cele cinci camere foto aflate Galaxy S10+, 3 pe spate și 2 frontal.

Galaxy S10 va fi primul telefon care va fi livrat împreună cu acest procesor. Telefonul Galaxy Note 10 de anul viitor sigur va fi livrat și el împreună cu acesta.