Procesorul Samsung Exynos 2400 va avea o tehnologie de ambalare avansată

364
Procesorul Samsung Exynos 2400
Sursa foto: via androidheadlines.com

După ce a sărit peste Exynos 2300, Samsung pare gata să lanseze un Exynos 2400 mai târziu în acest an. Procesorul emblematic Exynos de nouă generație va debuta în al patrulea trimestru al anului 2023. Exynos 2200, care a alimentat seria Galaxy S22 pe unele piețe, a fost lansat la începutul anului 2022.

Samsung a sărit peste Exynos 2300 probabil pentru că divizia sa mobilă a decis să nu folosească un procesor Exynos în seria Galaxy S23. Telefoanele emblematice actuale din seria Galaxy din 2023 sunt alimentate de o versiune overclockată a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 la nivel global. Cu toate acestea, compania pare să fi găsit noi clienți pentru chipseturile sale emblematice și acum are în vedere lansarea lui Exynos 2400.

Potrivit AndroidHeadlines, Exynos 2400 va folosi tehnologia de ambalare FoWLP (fan-out wafer-level package). Această tehnologie elimină necesitatea unei plăci de circuit imprimat într-o configurație de cip. Cipurile sunt montate direct pe plachete de siliciu. Avantajul este folosirea de semiconductorii mai subțiri, de performanță mai mare, care consumă mai puțină energie. Acest lucru ajută la extinderea duratei de viață a bateriei dispozitivului, oferind simultan o performanță mai bună.

Posibil ca procesorul Samsung Exynos 2400 să fie de tip deca-core

Nu este prima dată când auzim despre planurile companiei pentru Samsung Exynos 2400. Zvonurile spun că va fi un cipset deca-core (cu zece nuclee) cu un nucleu principal ARM Cortex-X4, două nuclee medii de înaltă frecvență Cortex-A720, trei nuclee medii de frecvență joasă Cortex-A720 și patru nuclee Cortex A520 eficiente energetic. Asta este tot ce știm încă despre Exynos 2400. Nu există informații despre vitezele CPU și despre restul configurației, cum ar fi GPU-ul. Samsung și-a extins recent parteneriatul cu AMD. Acest lucru poate aduce un GPU alimentat de AMD în Exynos 2400, dar nu există nicio confirmare în acest sens. Cel mai probabil vom vedea rodul acestei colaborări în Exynos 2500.

CPU – Central Processing Unit sau unitate centrală de procesare. Este procesorul central al unui sistem, computer, smartphone sau tabletă. Termenul CPU a fost utilizat în industria calculatoarelor de la începutul anilor 1960.

Cu toate acestea, toate zvonurile au sugerat până acum o lansare la sfârșitul anului 2023 pentru noul procesor Exynos. Aceasta este chiar înainte de lansarea seriei Galaxy S24 de anul viitor. Chiar dacă sunt informații că Samsung va folosi Exynos 2400 în modelele sale emblematice de nouă generație, există puține șanse ca acest lucru să se întâmple. Cel mai probabil un cip Snapdragon va fi iarăși la nivel global. Ne așteptăm tot la o versiune overclockată a lui Snapdragon 8 Gen 3. Samsung și Qualcomm au semnat deja un acord pe mai mulți ani.

Acestea fiind spuse, este încă prea devreme pentru zvonurile despre Galaxy S24 și Exynos 2400. Aceste produse sunt probabil în stadiul de dezvoltare, ceea ce înseamnă că Samsung ar putea face modificări acolo unde le consideră adecvate. Vă sfătuim să luați aceste informații, inclusiv configurația CPU a noului chipset, cu oarecare precauție până la noi date.