Producția în masă de cipuri Exynos de 5nm începe în luna august

843
Sursa Foto: via SamMobile.com

Procesorul Exynos 990 fabricat cu tehnologia de 7nm, aflat pe seria Galaxy S20 a fost criticat de toată lumea. Cauza a fost consumul său relativ mare de energie și performanțe sub așteptările utilizatorilor. Ulterior, s-a dezvăluit că Samsung aduce îmbunătățiri chipsetului și intenționează să lanseze o versiune revizuită a procesorului (Exynos 992) în a doua jumătate a acestui an. Acum, conform informațiilor gigantul tech sud-coreean va începe producția în masă a chipset-urilor Exynos de 5nm din luna august.

Conform informațiilor din domeniu preluate de site-ul Marijuanapy, Samsung a finalizat toate pregătirile necesare pentru producția în masă a viitoarei generații de procesoare Exynos, bazate pe procesul de fabricație EUV de 5nm. Acum, divizia de semiconductori Samsung așteaptă decizia Samsung Display de a-l utiliza sau nu în seria Galaxy Note 20. Compania Samsung a anunțat că este pregătită să înceapă producția în masă a chipset-urilor de 5nm.

Samsung Exynos de 5nm cu CPU ARM Cortex-A78 și GPU Mali-G78

Mai multe informații afirmă că procesorul Exynos 992 ar putea folosi noi arhitecturi pentru grafică și unitatea centrală de procesare. Vor fi folosite alături de viitorul procesor Exynos un CPU ARM Cortex-A78 și procesorul grafic Mali-G78 pentru o performanță îmbunătățită. De asemenea, se spune că Samsung va folosi procesorul Exynos de 5nm în versiunea sud-coreeană a lui Galaxy Note 20 pentru a demonstra avantajul competitiv al procesorului.

Cu toate acestea, există unele neconcordanțe în această informație. Noile procesoare CPU și GPU al ARM nu erau așteptate înainte de 2021. În acest fel poate ar trebui să fim reținuți în privința acestei informații, cel puțin în acest moment.

GPU – graphics processing unit, este un circuit electronic conceput pentru a manipula și modifica rapid memoria pentru a accelera crearea de imagini destinate unui dispozitiv de afișare. Sunt utilizate în telefoane mobile, PC-uri și console de jocuri.

De asemenea, se zvonea că Samsung proiectează un procesor personalizat pentru compania Google. Se pare că procesorul folosește două nuclee de procesare Cortex-A78, două nuclee de procesare Cortex-A76, patru nuclee de procesare Cortex-A55, GPU Mali-G78 MP20 și ISP și NPU de Visual Core Google.

Firma sud-coreeană a început dezvoltarea a două nuclee de procesare personalizate Mongoose, dar a abandonat acele proiecte. Apoi a decis să meargă cu nuclee ARM. De asemenea, Samsung a decis să treacă la grafica AMD Radeon pentru viitorul procesor Exynos preconizat pentru 2021.