Acasă Stiri Samsung și Google lucrează la noua generație de procesoare Exynos

Samsung și Google lucrează la noua generație de procesoare Exynos

În ultimul timp mai mulți utilizatori au cerut companiei Samsung să renunțe definitiv la utilizare procesoarelor Exynos pe smartphone-urile sale comercializate pe anumite piețe. Totuși, se pare că cineva apreciază în mod special experiența Samsung în acest domeniu. Iar acel cineva răspunde la numele de Google.

Potrivit unor informații din Coreea, preluate de HDBlog, Samsung și Google vor lucra la o nouă generație de procesoare Exynos. Iar primul procesor rezultat din această colaborare poate debuta chiar anul acesta pe unul din viitoarele telefoane inteligente Google. Compania cu sediul Mountain View a intenționat mai de mult să renunțe la procesoarele Qualcomm pentru a lansa un smartphone cu un cip propriu. Și, se pare că această colaborare cu Samsung ar putea duce la un prim rezultat.

Samsung lucrează la un nou procesor Exynos fabricat cu tehnologia de 5nm

Informațiile apărute până acum ne vorbesc despre un nou procesor Exynos realizat cu un proces de producție de 5nm. Acesta va fi un procesor octa-core format din 2 nuclee Cortex-A78, 2 nuclee Cortex-A76 și 4 nuclee Cortex-A55. Aceste opt nuclee vor fi însoțite de un procesor grafic GPU Arm Mali care nu este încă lansat oficial. Chipsetul ar putea folosi GPU Mali MP20 neanunțată de la ARM, care se bazează pe micro-arhitectura Borr. Borr este un nume de cod provenit din mitologia norvegiană.

Aceste informații sunt în conformitate cu unele la sfârșitul anului 2019, când a fost sugerată o schimbare importantă a politicii care stă la baza procesorului Exynos. Samsung renunță de fapt la dezvoltarea nucleul Mongoose – prezent în Exynos 990. În viitor, am putea asista și la dispariția GPU-urilor Mali, înlocuite de cele realizate în colaborare cu AMD.

Advanced Micro Devices, Inc. (abreviat AMD) este o companie multinațională americană, cu sediul în Sunnyvale, California. Este unul din marii producători de microprocesoare, plăci de bază și procesoare grafice pentru servere și calculatoare personale.

Revenind la noul Exynos creat pentru / cu Google, se pare că Google că ar fi ales să înlăture ISP-urile și NPU-urile dezvoltate de Samsung, în favoarea Visual Core și a unui NPU proiectat în întregime de Google. Altfel spus, acest procesor ar putea reprezenta un răspuns serios al Android la procesoarele făcute de Apple pentru dispozitivele sale. Dar, trebuie să mai așteptăm puțin pentru a le putea compara. Smartphone-urile Pixel 4 și 4 XL sunt echipate cu o mulțime de tehnologii „made in Google”; acum lipsește doar procesorul.

Posibil ca viitorul procesor să îl regăsim și în viitoarele Chromebook-uri și servere

Există totuși un alt punct pe care Google și Apple îl au în comun, privitor la această informație. Se pare că Google are în vedere posibilitatea de a adopta acest viitor procesor rezultat din colaborarea cu Samsung și pe alte dispozitive decât smartphone-urile. Noul Exynos se va putea afla și pe viitoarea generație de Chromebookuri și chiar în unele servere de date.

Dacă această colaborare Samsung – Google se va concretiza, este foarte probabil ca Samsung să-și consolideze poziția deja importantă în lumea procesoarelor mobile.

Stiri

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...