Samsung a început producția la telefonul pliabil Galaxy Z Fold 3

488
Samsung a inceput productia la telefonul pliabil Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung a început producția în masă a componentelor care vor fi utilizate în interiorul pliabilului Galaxy Z Fold 3. Toate informații de până acum dau o lansare la sfârșitul lunii iulie sau în august. În ciuda stabilirii unui obiectiv mare de vânzări pentru următorul său pliabil, se spune că Samsung are momentan un număr relativ mic de telefoane în producție.

Volumul total este de aproximativ o treime din ceea ce Samsung comandă de obicei pentru telefoane emblematice precum Galaxy S21. Acest lucru ar putea fi legat de lipsa relativă de atracție a produsului. Smartphone-urile pliabile sunt încă produse de nișă, în ciuda eforturilor Samsung, iar acest lucru nu se va schimba peste noapte. O mare parte din aceasta se datorează prețului cu amănuntul, mai degrabă decât factorului de formă în sine. Afișajele pliabile sunt extrem de scumpe de fabricat, iar Galaxy Z Fold 3 va costa undeva între 1.800 și 2.000€.

Cu toate acestea, este posibil ca Samsung să crească volumul în următoarele săptămâni. Compania sud-coreeană începe de obicei cu un număr mult mai mic înainte de a face unele ajustări pentru a asigura un randament ridicat al producției. PhoneArena care citează WinFuture, spune că Galaxy Z Flip 3 de la Samsung încă nu a intrat în producție. Cu toate acestea, în vara este așteptat un anunț alături de Galaxy Fold 3. Compactul Galaxy Z Flip 3 va viza un public mai tradițional datorită prețului său considerabil mai scăzut și a gamei largi de culori.

Cameră in-display, S Pen și multe altele pe Galaxy Z Fold 3

Așa cum am menționat mai sus, Galaxy Z Fold 3 va fi foarte scump atunci când va ajunge pe rafturi. Deci, ce va oferi pentru bani în afară de un afișaj pliabil? Ei bine, zvonurile sunt destul de multe. Una dintre cele mai interesante tehnologii va fi încorporată sub ecranul mare pliabil – o cameră in-display. Tehnologia nu a ajuns încă pe produse disponibile pe scară largă, astfel încât prezența sa pe Galaxy Z Fold 3 ar putea schimba situația. Dacă recenziile sunt pozitive și nu se întâmpină probleme majore, camerele sub-afișaj ar putea ajunge în cele din urmă la celelalte smartphone-uri Samsung. Galaxy S22 ar fi un candidat important, dar cu acesta ar putea fi și o mișcare riscantă.

Stylus – este un instrument în formă de stilou folosit pentru a opera pe ecrane tactile, pe un smartphone, tabletă, etc. Primul stylus într-un dispozitiv a fost Styalator, fabricat de Tom Dimond de la Bell Laboratories în 1957.

O altă bilă albă pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 ar trebui să fie suportul S Pen. Acesta din urmă a fost rezervat anterior seriei Galaxy Note, dar în 2021 Samsung îl face mult mai disponibil. Nu va exista un slot dedicat S Pen pe pliabil, dar prezența acestuia ar putea ajuta la poziționarea seriei Galaxy Z Fold ca succesor spiritual al seriei Galaxy Note.

Desigur, toate acestea vor fi asociate cu cea mai recentă tehnologie internă. Ne așteptăm să găsim la interior procesorul Snapdragon 888 și cel puțin 12GB RAM cu 256GB spațiu de stocare. Totuși, nu va exista suport pentru cardul microSD. O baterie de 4.380mAh cu suport de încărcare rapidă de 25W și Android 11 direct din cutie, mai primim. Conform Samsung, Galaxy Z Fold 3 va beneficia de actualizări la Android 12, Android 13 și Android 14.