Creștere cu 50,3% a profitului Samsung din cip-uri și telefoane în Q1 2022

279
Samsung
Sursa Foto: via afpkudos.com

Samsung a declarat că foarte probabil va anunța cele mai bune câștiguri provenite din cip-uri de memorie și telefoane mobile din primul trimestru, din ultimii patru ani. În ghidul său privind veniturile, gigantul tehnologic sud-coreean și-a estimat profitul operațional la 14,1 trilioane de woni (~11,5 miliarde USD) în primele trei luni ale anului. Cifra privind cip-urile de memorie și telefoane mobile este în creștere cu 50,3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cifra a depășit estimările de 13,8 trilioane woni în rândul firmelor locale de valori mobiliare, conform companiei FnGuide. Potrivit The Korea Herald, Samsung și-a estimat vânzările la 77 de trilioane woni în Q1 2022, în creștere cu 17,7% față de anul precedent.

Creștere a profiturilor Samsung în primul trimestru din 2022

Samsung și-a estimat veniturile totale operaționale din ianuarie-martie 2022 la 77 trilioane won (~62,644 miliarde USD) în primul trimestru. Și această cifră este, de asemenea, în creștere cu 17,7% față de trimestrul unu din anul precedent. Dacă rezultatul preliminar va rămâne valabil, ar marca vânzările record ale companiei în primul trimestru și al treilea trimestru consecutiv în care gigantul tehnologic înregistrează venituri de peste 70 de trilioane won în vânzări trimestriale. Profitul operațional și vânzările au crescut cu 0,56 și, respectiv, 1,66% față de trimestrul precedent.

Cel mai mare producător de cipuri de memorie și smartphone-uri din lume nu a defalcat performanțele diviziilor sale de afaceri. Samsung va anunța veniturile detaliate privind cip-urile de memorie și telefoane mobile, mai târziu în această lună. În perioada ianuarie-martie, prețurile cip-urilor de memorie au fost mai mari decât se aștepta. Se crede că afacerile solide de smartphone-uri și electrocasnice de ultimă generație contribuie la creșterea profitului total al gigantului tehnologic.

Un cip de memorie este un circuit integrat format din milioane de condensatoare și tranzistoare care pot stoca date. Cip-urile de memorie pot reține memoria fie temporar prin memorie cu acces aleatoriu (RAM), fie permanent prin memorie de citire (ROM).

Samsung a lansat cea mai recentă serie de smartphone-uri, Galaxy S22, la sfârșitul lunii februarie. Vânzările seriei au depășit 1 milion de bucăți în Coreea de Sud, potrivit companiei. Acest nivel a fost atins cu două săptămâni mai rapid decât seria Galaxy S21 și cu 47 de zile mai rapid decât a făcut-o seria Galaxy S10 în 2019. Precomenzile au fost mai mult decât duble față de cele pentru seria Galaxy S21 la nivel mondial.