Profitul Samsung a crescut în Q1 2021, datorită telefoanelor și televizoarelor

463
Profiturile Samsung au crescut in Q1 2021 datorita telefoanelor si televizoarelor
Sursa Foto: via insidetelecom.com

Samsung și-a anunțat câștigurile pentru primul trimestru al anului 2021, raportând o creștere a veniturilor și a profitului operațional. Profitul companiei a crescut în timpul pandemiei COVID-19 în curs, datorită cererii puternice de electrocasnice, smartphone-uri și televizoare. Cu toate acestea, compania a avertizat, de asemenea, că afacerile sale ar putea avea de suferit din cauza lipsei de cipuri.

Veniturile companiei au fost de 65,4 trilioane KRW (aproximativ 59 miliarde dolari) în primul trimestru din 2021. Profitul operațional a fost de 9,38 trilioane KRW (aproximativ 8,46 miliarde dolari) în același trimestrul. Veniturile au fost cu 18,2% mai mari, iar profitul operațional a fost cu 45,5% mai mare comparativ cu Q1 2020. Comparativ cu Q4 2020, veniturile și profitul operațional au fost cu 6% mai mari și, respectiv, cu 4% mai mari.

Vânzări mari de telefoane, electrocasnice și televizoare

Veniturile și profiturile din exploatare au crescut în Q1 2021 datorită vânzărilor puternice ale seriei Galaxy S21, a electrocasnicelor și televizoarelor. Divizia Samsung Mobile a contribuit cel mai mult la acest lucru, datorită vânzărilor mari de Galaxy S21 și Galaxy A. Vânzările de PC-uri, tablete și articole portabile au crescut, de asemenea.

Divizia de electronice de larg consum a companiei a contribuit cu ~1,01 miliarde USD la profitul total. Samsung se așteaptă să vadă o cerere solidă pentru telefoanele sale pliabile în a doua jumătate a acestui an. Cu toate acestea, vânzările globale de smartphone-uri se așteaptă să scadă în al doilea trimestru din cauza lipsei de componente și a lansării de noi produse emblematice.

KRW Korean Republic Won sau won, este moneda oficială din Coreea de Sud. Multe caracteristici moderne de securitate care pot fi găsite și în euro, lire sterline, dolari canadieni sau yenii japonezi sunt incluse în bancnotele sud-coreene.

Profitul operațional al diviziei de semiconductori a fost de ~3,04 miliarde USD. A fost cel mai mic nivel înregistrat de divizia Samsung în ultimii ani. În timp ce cererea de cipuri a fost mare în primul trimestru, compania a cheltuit o mulțime de capital pe extinderea unităților sale de fabricație. Mai mult, întreruperea energiei electrice care a lovit fabrica de cipuri din Austin, Texas, a avut un impact mare asupra producției. Samsung LSI a înregistrat vânzări crescute de procesoare Exynos și senzori de cameră ISOCELL, potrivit SamMobile. Cu toate acestea, câștigurile sale nu au crescut.

În Q2 2021 Samsung se așteaptă la venituri mai mari din divizia sa de semiconductori. Compania așteaptă o cerere puternică de cipuri de memorie și stocare pentru produsele 5G, servere și PC-uri.