Seria Galaxy S21 se vinde foarte bine în SUA, de trei ori mai mult ca S20

675
Seria Galaxy S21 se vinde foarte bine in SUA de trei ori mai mult ca S20
Sursa Foot: SamMobile.com

Chiar dacă piața smartphone din SUA este fieful Apple, Samsung se bate permanent pentru primul loc cu compania americană. Anul trecut Samsung a și depășit Apple într-un trimestru în cota de piață. Se vând foarte bine în Statele Unite modelele emblematice, dar și seria Galaxy A sau telefoanele pliabile. Acum am aflat că seria Galaxy S21 se vinde incredibil de bine în SUA, de trei ori mai mult decât seria Galaxy S20.

Seria Galaxy S21 nu prezintă deloc semne de încetinire a vânzărilor pe multe din piețele cheie Samsung din lume. Conform celor mai recente informații din domeniu, ultima familie-pilot Samsung și-a triplat vânzările din prima lună, față de gama Galaxy S20 din Statele Unite. SUA este cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Seria Galaxy S21 se vinde de trei ori mai mult în SUA decât seria S20

Totuși, o comparație directă cu seria Galaxy S20 ar putea să nu fie atât de clară pe cât pare. Intră în ecuație în mare parte specificațiile și prețul mai mic al seriei emblematice din acest an. Samsung a redus prețurile modelele S21 față de seria S20 de anul trecut. Un alt lucru de luat în seamă este izbucnirea pandemiei COVID-19 aproape imediat după lansarea seriei Galaxy S20. În acest fel oameni au fost reținuți de la cheltuieli, acordând mai mare atenție problemelor ce puteau fi generate de pandemie.

Conform Strategy Analytics, via SamMobile, Samsung Galaxy S21 Ultra a reprezentat până acum peste 40% din vânzările din SUA ale seriei Galaxy S21. Ceea ce nu este altceva decât un procent uimitor, având în vedere diferența de preț între cele trei modele. Chiar impresionant! De ani de zile Samsung s-a gândit că acest model ar vrea să-l vândă cel mai bine. Acum acest lucru s-a realizat. Dar, inevitabil ne întrebăm: Cât timp poate Samsung să mențină acest lucru?

Deși are doar ~4,3% din populația mondială, SUA deține ~33,4% din toată bogăția lumii. Este cea mai mare pondere de bogăție concentrată într-o singură țară. Datoria națională (totalul datoriei) SUA este de 27.900 miliarde USD (februarie 2021)!

Samsung vinde foarte bine în Statele Unite

Cele mai înverșunate rivalități mobile ale Samsung au avut loc în cealaltă parte a lumii în ultimii ani. SUA, cu gigantul Apple pe tren propriu, rămâne un câmp de luptă cheie pentru fiecare producător important de smartphone-uri din lume. Samsung fiind cel mai mare producător de telefoane mobile se simte bine pe această piață. Anul trecut Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy AS20 FE au fost printre vedetele pieței din Statele Unite. Anul acesta se pare că este rândul lui Samsung Galaxy S21 Ultra.

Anul trecut în trimestrul trei Samsung a depășit Apple în cota de piață din SUA. Având în vedere efortul imens depus pentru lansarea noilor dispozitive Galaxy A, ca să nu mai vorbim de zvonurile cu privire la vânzările lui Galaxy S21 FE, se pare că Samsung va fi capabil să mențină acest impuls cel puțin o perioadă.