Profitul Samsung a scăzut în Q2 2023, cel mai mic din 2008

217
Profitul Samsung a scazut
Sursa foto: via phonearena.com

De obicei nu se așteaptă nimeni ca o companie obișnuită să supraviețuiască unei pierderi de profit de 96%. Este un lucru extrem de greu de digerat. Dar o companie ca Samsung Electronics nu are probleme, chiar dacă un astfel de recul nu îi face bine. Gigantul coreean este aproape de a înregistra o scădere de 96% a profitului anual în Q2 2023, potrivit unei previziunilor mai multor specialiști și a surselor interne Samsung. Profitul Samsung va fi la cel mai scăzut nivel din 2008.

Acest lucru aduce profitul Samsung la nivelul din Q4 2008, când Samsung a raportat o pierdere de aproximativ 740 de miliarde woni, ușor peste 567 de milioane USD, potrivit PhoneArena. Dar care sunt rezultatele Samsung în Q2 2023 ca bani? Profitul Samsung, cel mai mare producător de cipuri de memorie, telefoane și televizoare, printre altele, ar fi de 555 de miliarde woni, sau 427 de milioane USD în perioada aprilie-iunie. Pentru unele companii acest profit ar fi mare, pentru Samsung este mic.

Profitul Samsung a scăzut în trimestrul doi din 2023

Pentru aceeași perioadă din 2022, profitul Samsung a fost de Samsung a fost de 14,1 trilioane de câștiguri, sau aproape de 11 miliarde de dolari! Dar de ce face acum Samsung milioane în loc de miliarde? Potrivit analiștilor, acest lucru se datorează, cel mai probabil, supraabundenței cipurilor. De obicei, divizia de cipuri a Samsung este gâsca cu ouă de aur a companiei. Dar în 2023, Samsung a întâmpinat diferite obstacole pe piață, printre care scăderea prețurilor la cipurile de memorie. Aceste cipuri sunt fundamentale pentru fabricarea nu numai a smartphone-urilor, ci și a computerelor și serverelor.

Se așteaptă ca scăderea prețurilor să atingă cel mai mic nivel în Q3 202. O redresare substanțială ar putea să nu vină până în 2024”, au prezis analiștii. Samsung ia ca atare această scădere de 96% a profitului de la un an la altul, fără a se agita. În schimb, compania intenționează să-și crească semnificativ cota de cipuri în domeniul AI, unde cererile sunt tot mai mari.

Cu AI totul a început în 1950 când Alan Turing s-a întrebat: „Mașina poate gândi”? Primele sisteme AI s-au folosit pentru a îndeplini sarcini precum jocul de șah și rezolvarea problemelor matematice. Acum, AI face parte din viața zilnică.

Deși imaginea financiară generală nu este prea bună, Samsung va raporta, cel mai probabil, un profit operațional de aproximativ 3,3 trilioane de woni (aproximativ 2,5 miliarde de dolari) din afacerea sa de telefonie mobilă. Acest lucru este posibil datorită reducerilor de marketing aplicate de companie la achizițiile de telefoane.

Au mai rămas mai puțin de trei săptămâni până la evenimentul Samsung Unpacked (26 iulie). Dacă sunteți interesat să precomandați Galaxy Z Flip 5 sau Galaxyu Z Fold 5, acum este momentul. Sunteți eligibil și pentru a primi 50$ în credit Samsung.