Profitul Samsung în trimestrul trei din 2022 cel mai mic din ultimii trei ani

301
Profitul Samsung
Sursa Foto: Samsung Electronics

Samsung Electronics Co. a anunțat că profitul operațional preliminar pe Q3 2022 a scăzut cu aproape 32% față de trimestrul trei din 2021. Motivul pentru care profitul Samsung a scăzut a fost instabilitatea macroeconomică care a slăbit cererea de dispozitive electronice. Samsung estimează un profit operațional de 10,8 trilioane de woni (7,7 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2022. Cifra este în scădere cu 31,7% față de 15,82 trilioane de woni în Q3 2021.

Este cel mai mic profit realizat de Samsung în al treilea trimestru după cel din 2019. În acel an gigantul coreean a realizat un profit de 7,78 trilioane de woni (5,53 miliarde USD). De asemenea, a marcat prima scădere anuală a profitului Samsung în trimestrul al treilea în ultimii trei ani. Profitul operațional a fost cu 8,3% mai mic decât estimarea medie, conform unui sondaj realizat de Yonhap Infomax. Vânzările au crescut cu 2,7% pe an, la 76 de trilioane de woni (54 miliarde USD). Datele pentru profitul net nu au fost disponibile. Compania va publica datele finale privind câștigurile la sfârșitul acestei luni.

Profitul Samsung în trimestrul trei în scădere

Samsung Semiconductor a adus aproape 70% din profitul total în trimestrul trei. Puterea de cumpărare a slăbit, ducând la o reducere a cererii de cipuri din partea producătorilor de electronice, precum și a companiilor de cloud computing și servere.

Clienții nu par să răspundă la scăderea prețurilor cipurilor din cauza cererii lente”. a declarat Kim Un-ho, analist la IBK Securities. „Cererea încetinită se extinde de la servere la dispozitivele mobile”, a spus el, conform The Korea Herald. Industria globală a cipurilor a intrat într-o scădere ciclică, exacerbată de problemele macroeconomice din întreaga lume.

The Korea Herald este un ziar limba engleză ce apare zilnic în Coreea alături de The Korea Times și Coreea JoongAng Daily. A fost fondat în 1953. The Korea Herald este unul dintre cele mai citite și cele mai importante ziare din Coreea.

Afacerea cu telefoane mobile pare să fi înregistrat o creștere trimestrială datorită noilor telefoane pliabile. Este vorba despre Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Și Samsung Display se așteaptă să fi înregistrat o creștere a profitului. Acest lucru se bazează pe faptul că Apple a lansat seria iPhone 14. Apple folosește ecrane OLED realizate de Samsung Display pentru iPhone-urile sale.

Prețurile memoriei DRAM, utilizată pe scară largă în smartphone-uri și PC-uri, au scăzut cu 14% în Q3 2022. Și prețurile pentru cipurile flash NAND au scăzut cu 8%, potrivit datelor TrendForce. DRAM este un tip de memorie volatilă care reține datele atâta timp cât este furnizată energie. Este folosită în mod obișnuit în PC-uri, stații de lucru și servere. NAND flash este o stocare nevolatilă care nu necesită energie pentru stocare. În ciuda problemelor legate de supraofertă și prețurilor mici, Samsung a spus că nu are în vedere o reducere a producției de cipuri de memorie.