Profitul Samsung scade la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani

160
Profitul Samsung scade la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani
Sursa foto: via foxbusiness.com

Samsung Electronics Co Ltd a anunțat recent că profitul său trimestrial a scăzut cu două treimi, până la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani. Cauza profitului Samsung scăzut este slăbirea economiei globale, lucru ce a afectat prețurile cipurilor de memorie și a redus cererea de dispozitive electronice.

A fost cel mai mic profit trimestrial al companiei Samsung din trimestrul al treilea din 2014. Samsung se așteaptă ca profiturile pentru Q3 2022 să scadă cu 69%, cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani. Compania a estimat că profitul operațional pentru perioada respectivă a scăzut la aproximativ 4,3 miliarde won, ~3,4 miliarde USD. Anunțul Samsung privind profitul poate fi un semnal rău prevestitor și pentru alte firme de tehnologie.

Profitul Samsung în Q3 2022 cel mai mic nivel din ultimii 8 ani

Samsung este cel mai mare producător de cipuri de memorie, smartphone-uri și televizoare din lume. Analiştii din domeniu se aşteaptă ca profitul Samsung să aibă un alt impact în trimestrul curent, după ce compania sud-coreeană a anunţat că profitul operaţional din octombrie-decembrie a scăzut drastic.

Toate afacerile Samsung au avut dificultăți, dar în special cipurile și dispozitivele mobile”. A spus Lee Min-hee, analist la BNK Investment & Securities. „Prețurile cipurilor de memorie au scăzut la mijlocul cu 20% în timpul trimestrului trei. În același timp telefoanele de ultimă generație, cum ar fi cele pliabile, nu s-au vândut la fel de bine”. A mai spus Lee, potrivit Foxbusiness.

Fox Business Network, cunoscut sub numele de Fox Business, este un canal american de televiziune prin cablu și prin satelit. A fost lansat pe 15 octombrie 2007. Este deținut de către Fox Entertainment Group, o companie 21st Century Fox.

Veniturile trimestriale probabil au scăzut cu 9% față de aceeași perioadă a anului precedent, la 70 de trilioane won, a declarat Samsung într-o scurtă declarație preliminară a veniturilor. Gigantul coreean va publica veniturile detaliate pe 31 ianuarie.

Profitul afacerii cu dispozitive mobile Samsung a scăzut în Q4 2022. Vânzările și veniturile din smartphone-uri au scăzut din cauza cererii slabe ca urmare a problemelor macroeconomice prelungite, a adăugat Samsung. Creșterea ratelor dobânzilor globale și a costului vieții au diminuat cererea pentru smartphone-uri și alte dispozitive pe care le produce Samsung, precum și pentru semiconductorii pe care îi furnizează rivalilor din industrie.

Analiștii economici se așteptă ca profiturile Samsung să scadă din nou în trimestrul curent, cu o probabilă pierdere operațională pentru afacerea cu cipuri. Cauza este excesul de cipuri de memorie de pe piață, care conduce automat la o scădere suplimentară a prețurilor cipurilor de memorie.