Samsung în 2022: rafinament, maturitate, putere și excelență

280
Samsung in 2022
Sursă foto: Google

De la produse emblematice de ultimă generație până la purtabile impresionante, Samsung a oferit o gamă excelentă de dispozitive în 2022. Acest an a fost un an relativ încărcat, cu foarte multe produse de top din diferite categorii. Poate că a fost un an de actualizări incrementale pentru smartphone-uri pentru majoritatea producătorilor, dar am văzut câteva lucruri remarcabile la gigantul high-tech sud-coreean.

Este greu să rămâi în top, mai ales pe o piață plină de inovații și concurență, potrivit XDA-Developers. Devine și mai greu atunci când a fost un an provocator, definit de insecuritate, penurie și o recesiune economică la orizont. Dar nu este la fel de rău pentru toată lumea și Samsung a fost de fapt iarăși incredibil. Are telefoane și tablete în toate top-urile efectuate în acest an, indiferent că sunt din seriile emblematice sau alte game.

În 2022 compania Samsung a avut un calendar foarte încărcat, deoarece a adăugat multe dispozitive noi în portofoliul său și a oferit o mulțime de actualizări la produsele și serviciile sale existente. Nu putem să nu amintim aici forcingul sfârșitului de an cu actualizarea la Android 13 și interfața One UI 5.0.

Dar, din moment ce acum ne apropiem de sfârșitul lui decembrie, este un moment bun să privim înapoi la unele dintre evoluțiile notabile ale companiei Samsung. De la lansări de produse de succes până la actualizări mai puțin cunoscute, care au trecut poate neobservate de majoritatea oamenilor, facem o mică și rapidă retrospectivă la tot ce a lansat Samsung în 2022.

Samsung în 2022: seria Galaxy S22 – excelența la cel mai înalt nivel

Este posibil ca Galaxy S22 și Galaxy S22+ să nu fie cele mai puternice produse emblematice de pe piață. Dar sunt ambele incredibile și foarte ușor de recomandat, chiar și după aproape un an pe piață. Galaxy S22 este cel mai mic membru al gamei Galaxy S22, dar foarte puternic și poate concura cu orice alt telefon emblematic de top. Dar, dincolo de bateria sa minusculă de 3.700 mAh, este un telefon grozav dacă nu vrei să cheltuiești mulți bani sau ai nevoie de un dispozitiv care poate încăpea în buzunar. Este disponibil la un preț redus pentru sărbători, deci are o valoare și mai bună la momentul scrierii acestui articol.

Samsung Galaxy S22+ este și un telefon excelent pentru cei care își doresc ceva mai mare decât Galaxy S22. Procesor puternic, baterie mai mare decât pe Galaxy S22 și specificații apropriate de modelul de top Galaxy S22 Ultra. Samsung Galaxy S22+ este telefonul pentru toată lumea, situat între Galaxy S22 și Galaxy S22 Ultra. Are un afișaj incredibil, cea mai bună performanță din clasă și câteva plusuri extraordinare, cum ar fi un senzor de cameră principal îmbunătățit față de anul trecut și un ecran tactil printre cele mai bune din ecosistemul Android.

Samsung Galaxy S22 Ultra: un smartphone pentru a face totul

Dacă există un smartphone care este cu adevărat la înălțimea numelui „Ultra”, acesta este Samsung Galaxy S22 Ultra. La banii dați pe el nu cumpărați doar un telefon care este mai mare decât Galaxy S22 și Galaxy S22+. În schimb, vă pregătiți pentru cel puțin câțiva ani cu cel mai bine dotat telefon din 2022.

Galaxy S22 Ultra are un superb ecran OLED de 6,8 inch (17,27 centimetri) cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, cinci camere și un S Pen încorporat. Nu există așa ceva pe piață. Smartphone-ul are suficientă putere pentru a aborda orice aplicație și orice joc. Galaxy S22 Ultra este într-o ligă proprie și este cu ușurință unul dintre cele mai bune smartphone-uri pe care Samsung le-a lansat vreodată.

La scurt timp după debutul seriei Galaxy S22, un director executiv Samsung a confirmat oficial sfârșitul gamei Note. Șeful Samsung Mobile, Roh Tae-moon, a spus: „De acum înainte, Galaxy Note va apărea ca „Ultra” în fiecare an„.

Nu există un afișaj mai bun pe piață și nu există unul cu suport S Pen. Toate camerele lui Galaxy S22 Ultra au autofocus, aveți o cameră ultrawide pregătită pentru macro și două zoom-uri, dintre care unul merge mai departe decât orice concurent.

Cu toate acestea, Samsung nu vede prin sosirea lui Galaxy S22 Ultra sfârșitul seriei Note. În schimb, îl vede ca o fuziune a liniei Galaxy Note și Galaxy S. Acest lucru are foarte mult sens, deoarece Galaxy S22 Ultra este, fără îndoială, un urmaș de drept al seriei Galaxy Note. Este posibil să nu aibă porecla oficială „Note”, dar arată ca un flagship din seria Note. Utilizatorii pot avea, de asemenea, o senzație de Note cu Fold 4, care reprezintă o alternativă solidă pentru entuziaștii Note.

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4: două capodopere

Samsung Galaxy Z Fold 4 este cel mai bun pliabil pe care îl puteți cumpăra la ora actuală oriunde în lume. Fold 4 are un ecran mai mare în format tabletă care devine mai mic prin pliere pentru a încăpea în buzunar. Dar ceea ce face ca Galaxy Z Fold 4 să fie special este că se poate transforma între factorii de formă, fără a te face să simți că îl vei rupe în jumătate.

Ecranul său exterior este suficient de larg pentru a-l aduce mai aproape de un telefon convențional. Afișajul său interior – cuplat cu unele caracteristici software excelente – îl face un înlocuitor solid al tabletei. Galaxy Z Fold 4 este departe de a fi un telefon perfect pliabil, dar este incredibil.

Samsung Galaxy Z Flip 4. Celălalt telefon pliabil de la Samsung, Flip 4, a primit cel mai mare upgrade față de predecesorul său față de orice alt telefon Samsung în acest an. Este superb, atrăgător, distractiv și elegant. Ecranul său de 6,7 inch (17,02 cm) se pliază în jumătate pentru a avea loc într-un buzunar, poșetă sau în orice loc cât de mic. A fost cel mai bine vândut telefon pliabil în Q3 2022. La fel a fost și Galaxy Z Flip 3 5G, cel mai bine vândut pliabil din 2021.

Samsung nu a depus mult efort pentru a schimba Flip 4, dar upgrade-urile sunt totuși completări frumoase. De exemplu, ecranul interior al lui Flip 4 este acum protejat de sticlă ultra-subțire mai puternică. Cu siguranță este loc pentru unele îmbunătățiri, dar Galaxy Z Flip 4 este incontestabil distractiv și este unul dintre telefoanele unice pe care le puteți cumpăra în 2022.

Gama impresionantă de articole purtabile Samsung din 2022

Actualizările anuale ale Samsung în spațiul portabil au venit cu seria Galaxy Watch 5 și căștile Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Atât Galaxy Watch 5, cât și Galaxy Watch 5 Pro oferă hardware familiar, dar actualizat, pentru a păstra unele dintre primele locuri de pe piața ceasurilor inteligente. Galaxy Watch 5 este în esență doar o versiune îmbunătățită a Galaxy Watch 4, dar Galaxy Watch 5 Pro este un model nou care se adresează utilizatorilor avansați.

Seria Galaxy Watch 5 este încărcată cu diverse și noi tehnologii. Are inclusiv un senzor bioactiv inovator care poate măsura datele biometrice pentru a ajuta utilizatorii să rămână sănătoși. Ceasurile din seria Galaxy Watch 5 vor fi cei mai buni parteneri pentru păstrarea obiceiurilor sănătoase. Aveți practic un medic la mână în orice moment.

Samsung a lansat și noile căști wireless Galaxy Buds 2 Pro în 2022, care sunt mai confortabile de purtat, oferă un sunet mai bun și au o anulare activă a zgomotului îmbunătățită în comparație cu modelul din generația anterioară. Aceste căști nu sunt semnificativ diferite de predecesorii lor, dar îmbunătățirile le fac acum cele mai bune căști Samsung.

Samsung Galaxy Buds 2 Pro este una dintre cele mai bune opțiuni pentru posesorii de telefoane Android pentru anularea activă a zgomotului (ANC), sunetul bun și multe funcții. Noile căști reprezintă un salt uriaș față de modelul Pro din 2021, cu îmbunătățiri evidente ale sunetului și câștiguri notabile în anularea zgomotului.

Tablete și laptopuri noi de la Samsung în 2022

Samsung și-a actualizat, de asemenea, gama Galaxy Tab S și Galaxy Book Pro. Compania a adăugat trei noi tablete și patru noi laptop-uri la seria Galaxy Tab S și, respectiv, Galaxy Book 2. Galaxy Tab S8 Ultra este cel care iese în evidență față de restul din seria Tab S8. Iese literalmente în evidență pentru că este o mașină grozavă atât pentru sarcinile de lucru, cât și pentru joacă. Acestea fiind spuse, Galaxy Tab S8 și Tab S8+ obișnuite oferă upgrade-uri semnificative față de predecesorii lor.

În mod similar, toate modelele noi din seria Galaxy Book 2 aduc upgrade-uri semnificative și atât de necesare față de predecesorii lor. Toate au ecrane AMOLED, astfel încât nu mai trebuie să alegeți modelul premium pentru a obține un afișaj mai bun. Noile laptop-uri sunt alimentate și de procesoarele Intel Core de generația a 12-a. Asta înseamnă că sunt ambele mai rapide și mai eficiente din punct de vedere energetic decât predecesorii lor.

Dar ceea ce face ca mașinile actualizate să fie mai bune decât notebook-urile din generația anterioară este potrivirea și finisarea lor. Acestea nu numai că sunt unele dintre cele mai frumoase laptopuri pe care le puteți cumpăra chiar acum, dar sunt și printre cele mai ușoare. Laptopurile actualizate din seria Galaxy Book au atras o mulțime de aprecieri în acest an, ceea ce este probabil ceea ce avea nevoie compania pentru a acorda mai multă atenție diviziei care fabrică laptopuri.

Lansarea interfeței One UI 5 bazată pe Android 13 și SmartThings

One UI 5 a ieșit din versiunea beta în octombrie 2022 și a început să fie lansată pentru seria Galaxy S22. Au urmat apoi telefoanele pliabile Fold și Flip. O actualizare de software poate să nu sune suficient de semnificativă pentru a fi menționată la sfârșitul anului. Dar ce a făcut Samsung în acest an cu noul software bazat pe Android 13 nu are egal. Gigantul coreean este unul dintre primii producători – pe lângă Google – care a trimis utilizatorilor săi actualizări consistente și de încredere. Samsung a făcut, de asemenea, o treabă excelentă în distribuirea versiunii stabile a One UI către mai mult decât produsele sale emblematice din 2022. Multe dintre telefoanele Samsung mai vechi au primit actualizarea, în timp ce mulți alți producători încă se gândesc la așa ceva.

SmartThings este acum certificat Matter. Samsung a fost unul dintre primii producători care a obținut certificarea Matter. Compania l-a primit la doar o săptămână după lansarea Matter în octombrie și a anunțat că suportul Matter va fi lansat pe platforma sa mai târziu în aceeași lună.

Pentru cei neinițiați, Matter este un nou standard de casă inteligentă care oferă un limbaj comun pentru ca dispozitivele de casă inteligentă să comunice între ele fără a fi nevoie să se bazeze pe soluții bazate pe cloud. Face dispozitivele inteligente de acasă mult mai sigure și mai fiabile. Este calea de urmat pentru toate dispozitivele de acasă conectate, cum ar fi senzori inteligenți, iluminare, comutatoare și multe altele. Samsung, împreună cu alți câțiva producători, și-a actualizat deja hub-urile compatibile pentru a fi controlere Matter și vă puteți aștepta ca mai multe platforme să se alăture listei în curând.

Samsung Odyssey Ark: spectaculos!

Nu am uitat uluitorul monitor Samsung Odyssey Ark. Este mai mult decât suficient de cool pentru a fi inclus în rezumatul de sfârșit de an al Samsung! Odyssey Ark este cu ușurință unul dintre cele mai ambițioase produse anunțate în 2022. Este un monitor de jocuri enorm de 55 inch (139,7 centimetri), are tot ce ți-ai dori de la un monitor. Are un panou VA cu iluminare de fundal mini-LED pentru imagini mai strălucitoare și grozave, raporturi de contrast și un afișaj HDR10+ care poate scoate o rezoluție 4K la o rată de reîmprospătare de 165Hz pentru a vă ajuta să profitați la maximum de consolele de generație următoare.

Ceea ce face ca Odyssey Ark să fie special, însă, este modul în care îl puteți pune în modul cockpit pentru a stivui până la trei ecrane de 31 de inch unul peste altul. De aceea, Samsung crede că merită peste 2.500 de euro. Odyssey Ark sună la fel de ridicol precum Odyssey Neo G9 când a fost anunțat pentru prima dată în 2019. Dar Samsung a lansat de atunci câteva versiuni accesibile ale monitorului Neo G9. Astfel sperăm să vedem pe Odyssey Ark primind un tratament similar în 2023 și ulterior.

Samsung în 2023 – și la anul vom veni dacă sănătoși vom fi!

Putem spune că 2022 a fost un an de succes pentru Samsung. Compania a lansat mult mai multe produse decât am menționat aici. Amintim doar telefonul Galaxy A53, proiectorul Samsung Freestyle, pe lângă multe altele. Poate Samsung domină categoriile de mai sus și în lipsa unei concurențe reale în aceste domenii. Dar, totul arată că Samsung își joacă cu seriozitate rolul în toate categoriile. Compania a lansat multe produse excelente, poate ca o reflectare a nivelului de maturitate și excelență la care a ajuns.

După ce am văzut ce a lansat Samsung în 2022 pe piață avem mari speranțe în 2023. Ne gândim în special la seria Galaxy S23 și la telefoanele pliabile viitoare. Nu uităm nici gama mid-range sau la viitoarele tablete, ceasuri inteligente, căști wireless, laptopuri și alte cele.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.