Ce este și cum să folosiți Protect Battery pe telefoanele Samsung Galaxy?

372
Protect Battery
Sursa foto: via makeuseof.com

Telefoanele Samsung Galaxy au o caracteristică care poate prelungi durata de viață a bateriei telefonului tău. Dar este o idee bună să activați această caracteristică? Protect Battery este o caracteristică a smartphone-urilor Samsung care limitează încărcarea maximă a bateriei la 85% pentru a prelungi durata de viață a acesteia. Prin reducerea uzurii la încărcare și protecția împotriva temperaturilor și tensiunilor ridicate, Protect Battery ajută la maximizarea performanței bateriei.

Dacă folosiți sau nu Protect Battery depinde dacă acordați prioritate unei durate de viață mai lungi a bateriei sau maximizând capacitatea de alimentare a telefonului. Toate smartphone-urile au o baterie litiu-ion cu o durată de viață specificată, măsurată în numărul de cicluri complete de încărcare/descărcare pe care le poate parcurge înainte de a începe să se degradeze. Durata medie de viață a unei baterii Li-ion tipice este undeva între 300 și 500 de cicluri de încărcare, sau aproximativ doi – trei ani.

Dacă doriți să vă păstrați telefonul pentru o perioadă mai lungă, funcția Protect Battery – Protejați bateria poate ajuta la prelungirea duratei de viață a bateriei. Mai jos, via Makeuseof, vedeți mai multe despre funcția Samsung Protect Battery, cum să o utilizați și dacă ar trebui să lăsați caracteristica pornită.

Ce este Samsung Protect Battery?

Protect Battery este un sistem de gestionare a bateriei inclus în smartphone-urile Samsung care rulează One UI 4.0 (Android 12) sau o versiune ulterioară. Funcționează prin limitarea încărcării maxime a bateriei la 85% pentru a prelungi durata de viață a acesteia. Poate vă întrebați cum limitarea capacității bateriei ajută la creșterea duratei de viață a acesteia, dar știința din spatele funcției Protect Battery este de fapt solidă.

Pentru început, trebuie să afli ce este un ciclu complet de încărcare. Este o încărcare și descărcare completă a bateriei. Adică o încărcare completă până la 100% și apoi o descărcare completă până la 0%. Odată ce bateria trece printr-un ciclu de încărcare, este epuizată și nu va fi niciodată recuperată. Acest lucru nu se datorează unor defecțiuni sinistre de design în tehnologia bateriei. Așa funcționează toate bateriile reîncărcabile.

Deci, cum te ajută Protect Battery? Deși este adevărat că nu poți controla ciclurile de încărcare și va trece un ciclu complet atâta timp cât folosești telefonul și îl reîncarci, există un anumit nivel la care este mai eficient și mai sigur să-ți încarci bateria.

Restricționând încărcarea la 85%, Protect Battery reduce uzura încărcării și maximizează performanța. Cu alte cuvinte, oprește procesul de încărcare de îndată ce ajunge la stadiul în care bateria ta este cel mai probabil să se degradeze. De asemenea, ajută la protejarea bateriei de temperaturile ridicate și de tensiune înaltă de la o încărcare completă, două lucruri care cauzează distrugeri majore ale bateriilor Li-ion.

Cum se utilizează Protect Battery – Protejați bateria

Există două moduri principale de a utiliza Protejați Bateria pe smartphone-ul tău Samsung Galaxy. Primul este cel mai simplu. Iată ce trebuie să faci:

  • Găsiți butonul Protejați bateria trăgând în jos pe bara de stare.
  • Glisați din nou în jos pentru a dezvălui panoul de Setări rapide.
  • Protejarea bateriei ar trebui să fie una dintre pictogramele afișate într-una dintre secțiunile panoului.
  • Dacă nu este acolo, îl puteți adăuga atingând pictograma cu trei puncte, selectând butoanele Editare și alegând Protejați bateria din lista de opțiuni.

Alternativ, îl puteți activa din aplicația Setări. Iată cum:

  • Deschideți aplicația Setări și selectați Îngrijirea bateriei și a dispozitivului.
  • Atingeți Baterie -> Mai multe setări pentru baterie în partea de jos.
  • Porniți comutatorul de lângă Protejați bateria.

Dacă doriți să personalizați puțin caracteristica, puteți configura o rutină Bixby care se activează atunci când sunt îndeplinite anumite condiții. De exemplu, puteți crea o rutină care pornește Protect Battery când dormiți și o dezactivează automat chiar înainte de a vă trezi.

Ar trebui să utilizezi Battery Protect?

Protect Battery are beneficiile sale, dar are un dezavantaj major prin faptul că reduce capacitatea funcțională a bateriei. În esență, schimbați o baterie cu o capacitate mai mare cu una cu o durată de viață mai lungă. Deci, ar trebui să folosești caracteristica? Dacă sunteți preocupat să stoarceți aproape fiecare picătură de energie din smartphone-ul dvs., Protect Battery nu este pentru tine. Dacă nu vă deranjează să plătiți banii pentru înlocuirea bateriei (sau un telefon nou) după doi până la trei ani, vă puteți descurca fără această funcție.

Cu toate acestea, dacă preferați să vă păstrați telefonul/bateria cât mai mult timp posibil, Protect Battery este de folosit. Deci, sfatul nostrum este să limitați încărcarea maximă pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Înlocuirea bateriilor nu a fost niciodată mai scumpă decât sunt astăzi, datorită tendinței relativ recente de a bateriilor nedetașabile în smartphone-uri și laptop-uri. Prin urmare, a devenit mai important să maximizăm durata de viață a acestor baterii folosind funcțiile de protecție a bateriei. Dacă intenționați să vă păstrați smartphone-ul mai mult de câțiva ani, lăsați Protect Battery activat.