Cum sunt protejate televizoarele Samsung conectate la Internet

798
Sursa Foto: via Samsung Global Newsroom

Astăzi tot mai multe televizoare sunt conectate la Internet. Samsung Electronics intenționează chiar ca toate televizoarele și dispozitivele sale din alte categorii de produse să fie online până în 2020. Pentru a realiza acest lucru, Samsung se angajează să protejeze aceste dispozitive și datele personale ale utilizatorilor. Un sistem de securitate automat cu mai multe niveluri va asigura securitatea. Dacă doresc utilizatorii pot verifica starea televizoarelor lor manual, de exemplu, efectuând scanări antivirus și oferind protecție suplimentară.

Samsung ia în serios securitatea și confidențialitatea clienților săi. De aceea, produsele și serviciile Samsung sunt deja concepute pentru dezvoltare. Acest lucru este valabil și pentru televizoarele inteligente: „La Samsung, siguranța are prioritate în dezvoltarea tehnologiei Smart TV”. A spus Mike Henkelmann, director de marketing TV & AV Samsung Electronics GmbH. „Ne-am angajat să oferim utilizatorilor noștri de Smart TV una dintre cele mai fiabile soluții de securitate de pe piață„.

Securitate Samsung pe trei niveluri

La fel cum o bancă folosește mai multe niveluri de securitate (camere de luat vederi, seifuri și agenți de securitate) pentru a proteja obiectele de valoare stocate, televizoarele inteligente Samsung oferă un sistem de securitate pe trei niveluri pentru a oferi consumatorilor un nivel ridicat de protecție. Soluția funcționează prin încorporarea funcțiilor de securitate la trei niveluri diferite, inclusiv platformă, aplicație și hardware.

La nivel de aplicație, televizoarele inteligente Samsung utilizează un motor anti-malware conceput pentru a opri intrușii să atace rețeaua de domiciliu. Funcțiile de securitate din browserul web oferă protecție împotriva accesului site-urilor de tip phishing de pe Internet la dispozitivele din rețeaua de domiciliu. Browserul poate genera o alertă pop-up dacă utilizatorul apelează site-uri web suspecte. Motorul anti-malware analizează continuu sistemul și blochează codurile și fișierele rău intenționate. În plus, sistemul de protecție al rețelei de la domiciliu oferă protecție împotriva atacurilor externe dăunătoare care ar putea invada rețeaua de utilizator.

McAfee, Inc. este o companie americană de software fondată în 1987 și are sediul în Santa Clara, California, USA. A fost numită pentru fondatorul său John McAfee. Din 28 feb. 2011 a devenit o subsidiară a companiei americane Intel. Unul dintre cele mai importante produse ale companiei este softul antivirus McAfee.

Pe lângă propriul software de securitate, Samsung colaborează cu McAfee pentru a dezvolta o nouă aplicație de securitate centrată pe televizoare, denumită McAfee Security pentru TV. Acesta funcționează din aprilie 2017 și este instalat pe toate televizoarele Samsung care au fost livrate de atunci. Aplicația de securitate TV oferă o protecție duală suplimentară pentru televizoarele inteligente Samsung. Conceptul de securitate poate proteja în permanență televizorul împotriva software-ului și atacurilor dăunătoare. Cu toate acestea, la fel ca în cazul oricărui alt scanner de virus pentru PC-uri sau smartphone-uri, o scanare poate fi de asemenea făcută oricând manual.

Protecție Samsung la nivel hardware

În cele din urmă, Samsung Smart TV Samsung oferă o protecție suplimentară la nivelul arhitecturii cip prin intermediul stratului de securitate hardware bazat pe Samsung Knox. În acest fel se poate preveni pierderea datelor prin separarea spațiului fizic din hardware pentru software-ul principal.

Hardware-ul verifică dacă numai sistemul de operare Tizen instalat pe televizoarele Samsung este rulat la acest nivel ca sistem de operare. Aceasta exclude automat toate celelalte programe neautorizate. Acest lucru poate împiedica alte sisteme de operare sau programe dăunătoare să intre pe televizor și să ruleze acolo. Tehnologia securizată cu o bază puternică bazată pe hardware îmbunătățește stabilitatea platformei și a aplicațiilor Smart TV.

Securitate la nivelul platformei

Platforma Samsung Smart TV este concepută pentru a bloca atacurile care amenință mediul de operare al televizorului. Utilizarea tehnologiei avansate de securitate oferă un mediu de operare software stabil în care o varietate de servicii Smart TV sunt protejate și codurile neautorizate pot fi refuzate.

La primul nivel de securitate al platformei, televizoarele inteligente Samsung sunt concepute pentru a cripta anumite date, cum ar fi datele contului de utilizator și parola, înainte de a fi stocate. În plus, un proces de criptare standard este utilizat pentru a proteja datele atunci când comunicați cu servere externe pentru a preveni ca atacatorii să poată fura date.

Atunci când vă conectați la un server, Smart TV verifică mai întâi autenticitatea certificatului transmis de server. Apoi, sunt create cheile de criptare care sunt utilizate pentru a comunica cu serverul. Atunci când sunt schimbate date cu serverele, conținutul comunicat este criptat pentru a proteja confidențialitatea și integritatea datelor utilizatorului.

În plus, televizoarele inteligente Samsung utilizează tastatura virtuală Secure Keyboard pentru a proteja informațiile personale ale utilizatorilor, precum numerele cardurilor de credit sau parolele. Toate aplicațiile din App Store sunt supuse unui proces de control de către Samsung, astfel încât niciun software rău intenționat, neîncercat, sub formă de aplicații, nu poate ajunge la TV.

Protecția datele mult mai sigură. În principiu, toate măsurile servesc la protejarea vieții private a utilizatorilor. Prin urmare, prelucrarea datelor este criptată și pe servere Samsung sigure. Datele de utilizator nu sunt folosite pentru identificarea personală a proprietarului TV. Sunt conectate numai la un ID de serviciu aleatoriu, nepermanent și resetabil care identifică terminalul iar numele utilizatorului sau proprietarului televizorului Samsung nu apare.