Cum protejează ecranul lui Galaxy S10 utilizatorii de lumina albastră

1425

Conform recentelor studii ale companiei de cercetare de piață Counterpoint Research, aproape jumătate dintre utilizatorii smartphone-urilor la nivel global petrec mai mult de cinci ore pe zi pe dispozitivul mobil. Odată ce vine noaptea, studiile arată că lumina albastră de pe ecranul smartphone-ului și alte surse de lumină artificială pot deregla ceasul nostru biologic, având consecințe asupra somnului și putând cauza și alte probleme. Cu seria Samsung Galaxy S10 se schimbă datele problemei.

Pentru a proteja ochii utilizatorilor de efectele potențial dăunătoare ale luminii albastre, Samsung a echipat linia Galaxy S10 cu un afișaj care reduce expunerea utilizatorilor la lungimi de undă cu lumină albastră – fără a compromite calitatea imaginii.

De ce contează expunerea la lumină albastră?

Lumina albastră este în general definită ca o gamă de lumină de intensitate mare, cu lungime de undă scurtă (380 – 500 nanometri), pe spectrul luminii vizibile. În aceste zile, cu ecranele telefoanelor, iluminarea eficientă energetic sau pur și simplu de la lumina soarelui, suntem constant expuși la lumina albastră. Cu toate acestea, pe timp de noapte, lumina albastră s-a dovedit a suprima producția de melatonină. Melatonina este un hormon care reglează ciclurile de somn-trezire.

Lumina albastră este mai puternică decât alte tipuri de lumină care afectează capacitatea noastră de a dormi. Cercetările de la Universitatea din Toledo relevă că lumina albastră a smartphone-urilor poate provoca leziuni retinei ochiului.

Toledo este un oraș din centrul Spaniei capitala provinciei cu același nume. Toledo face parte din  Patrimoniului Mondial UNESCO din 1986. Orașul a fost locul de naștere sau reședința unor artiști precum Garcilaso de la Vega sau El Greco. Toledo era cunoscut pentru producția de oțel și în special de săbii și cuțite.

În această epocă digitală, utilizatorii de smartphone-uri petrec din ce în ce mai mult timp pe dispozitivele lor mobile. Credem că este interesant să vedem de ce tehnologia de reducere a luminii albastre a devenit absolut necesară.

Cum reduce ecranul seriei Galaxy S10 emisia de lumină albastră

Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e și Galaxy S10 5G reduc foarte mult emisiile de lumină albastră. Display-ul Dynamic AMOLED au fost construit pentru a minimiza tulburările oculare. Utilizatorii seriei Galaxy S10 pot să doarmă liniștiți, ecranul seriei S10 a fost certificat de TÜV Rheinland privind emisiile de lumină albastră.

Seria Galaxy S10 a fost certificată „Eye Comfort” de institutul german TÜV Rheinland. Samsung a pus noi materiale organice în ecran care reduc lungimea de undă a luminii albastre, fără utilizarea de filtre.

Afișajul Dynamic AMOLED reduce emisia de lumină albastră „dăunătoare” sub 7%, cel mai scăzut procent din domeniul telefoanelor mobile. Ecranul reduce cu aproximativ 50% lumina albastră față de afișajele anterioare AMOLED (ce au aproximativ 12%). Reduce, de asemenea, emisia de lumină albastră cu mai mult de 60% față de ecranele LCD (ce au aproximativ 18%) aflate pe smartphone-uri.

Ecranul aflat pe seria Samsung Galaxy S10 produce și culori incredibil de realiste. Pentru a permite utilizatorilor să se bucure de culori clare și imersive, ziua sau noapte, Samsung s-a asigura că inovațiile de reducere a luminii albastre ale afișajului nu vor compromite calitatea imaginii.

Samsung Mobile Digital Natural Image este un exemplu de inovație care păstrează calitatea imaginii. Afișajele smartphone-urilor anterioare cu un filtru de lumină albastră au o anumită nuanță pe ecran. Noua tehnologie Samsung permite ecranului seriei S10 să producă culori vibrante și imersive și reduce simultan transmisia de lumină albastră.

Seria Galaxy S10 are și un filtru pentru lumina albastră

Pentru o protecție suplimentară, Galaxy S10 dispune, de asemenea, de un filtru încorporat de lumină albastră. Acesta este accesibil prin panoul rapid și blochează până la 99% din lungimea de undă a luminii albastre. De asemenea, utilizatorii au opțiunea de a seta filtrul de lumină albastră să se aprindă automat înainte de a se culca. Pot activa setarea Bixby Routine „Before bed – Înainte de pat„, accesibilă în Setări > Caracteristici avansate > Routine Bixby.

Samsung va continua să dezvolte tehnologii care să promoveze o mai bună sănătate și să facă experiența utilizatorului mai convenabilă„. A spus ByungChang Kwak de la divizia Samsung Mobile Communications, conform News Samsung.