Acasă Stiri Televizoarele Samsung QLED 8K (2020) sunt primele din lume cu Wi-Fi 6

Televizoarele Samsung QLED 8K (2020) sunt primele din lume cu Wi-Fi 6

Samsung și-a dezvăluit noile televizoare QLED 8K (2020) în timpul CES Las Vegas 2020 la începutul acestui an. În spiritul tradiției Samsung, acestea vin cu un design cu adevărat fără margini și un sistem de sunet surround de 5,1 canale. Am aflat acum că acestea sunt și primele televizoare din lume care au conectivitate Wi-Fi 6.

Seria Samsung QLED 8K (2020) cu Samsung QLED Q950 și Q900, folosesc chipsetul de conectivitate Wi-Fi 6 personalizat al MediaTek. Cu acesta va fi mult mai ușor să transmită conținut 8K pe internet. Dacă nu știți deja, Wi-Fi 6 (cunoscut și sub denumirea de Wi-Fi 802.11ax) este cel mai recent standard wireless, cu rate maxime de transfer de date de până la 12 Gbps. De asemenea, consumă mai puțină energie în timp ce îndeplinește aceleași sarcini.

Wi-Fi 6 pe Samsung QLED (2020), pentru o experiență de divertisment perfect

Wi-Fi 6 este cel mai nou standard, iar introducerea sa în produsele Samsung a început în 2019 cu gama de smartphone-uri Samsung Galaxy Fold și seria Samsung Galaxy S10. Mai au venit cu Wi-Fi 6.0 și seria Samsung Galaxy Note 10 și seria Galaxy S20.

MediaTek a spus: „Flagship-ul Samsung este singurul televizor 8K din întreaga lume care acceptă conectivitatea Wi-Fi 6. Va oferi consumatorilor o experiență de divertisment aproape perfectă, cu streaming și jocuri mai ușoare, precum și acces neconstinctiv la internet.” Tehnologia Wi-Fi a MediaTek este folosită în multe produse din întreaga lume, inclusiv dispozitive mobile, soluții audio, PC-uri, televizoare digitale, playere Blu-ray, set-top IPTV și camere web.

Choi Yong-hoon, vicepreședinte Samsung Business Display, a declarat: „Certificarea Wi-Fi 6 pentru televizoarele Samsung QLED 8K este pregătirea pentru tendințele viitoare.” El a continuat „Ca lider în domeniu, vom aduce cele mai noi tehnologii pe gama noastră de produse pentru a oferi mai multe beneficii consumatorilor.”

MediaTek Inc. este o companie fondată în 1997 cu sediul în Taiwan. MediaTek este o companie fabless, fără fabrică, fără unități de producție. Furnizează cipuri pentru pentru unități optice, smartphone-uri, tablete, televizoare, receptoare GPS, routere wireless și dispozitive Bluetooth.

Televizoarele din seria Samsung QLED 8K (2020) sunt și primele care au obținut certificarea 8KA de la 8K Association. Samsung știe că nu există suficient conținut 8K disponibil, așa că folosește procesorul cuantic de generație viitoare pentru a îmbunătăți conținutul 4K până la rezoluția 8K folosind AI (Artificial Intelligence). Gigantul tech sud-coreean este în discuții cu Google pentru a permite streamingul de 8K pe YouTube.

Un raport corp/ecran de 99% pe seria Samsung QLED

Ultimele televizoare Samsung QLED 8K au un design complet fără margini (99% raport ecran-corp)! Televizoarele au o grosime de doar 15mm și un panou posterior complet plat. Unele dintre modele au, de asemenea, difuzoare pe toate cele patru laturi și un sub-woofer în spatele ecranului. În acest fel pot oferi o experiență audio surround cu 5.1 canale, are și un software Object Tracking Sound+ bazat pe AI. Mai are Dolby Audio, Q Symphony și Active Voice Amplifier, printre altele.

Utilizatorii pot cere asistentului Samsung Bixby să creeze o atmosferă calmă, astfel încât asistentul vocal digital alimentat de AI să poată afișa un fundal relaxant împreună cu un sunet liniștitor. În afară de Bixby, aceste televizoare au și alți doi asistenți inteligenți: Alexa și Google Assistant. Funcția Digital Butler de pe noile televizoare permite utilizatorilor să controleze dispozitivele din cameră care nu sunt inteligente folosind o telecomandă.

Prețurile acestor televizoare QLED 8K în Europa sunt prohibitive. Samsung QLED cu seria QE65Q950TS și diagonala de 65 inch costă 5.999€. Samsung QLED seria QE75Q950TS și diagonala de 75 inch, costă 7.999 euro iar Samsung QLED cu seria QE85Q950TS și diagonala de 85 inch (215,9 centimetri) costă 11.900 de euro. Modelul Samsung QLED QN75Q900TS cu diagonala de 75 inch costă 7.49 de euro.

Stiri

Samsung Galaxy Buds 2 în curând în mai multe culori

Au trecut doi ani de când Samsung a prezentat primul set Galaxy Buds - împreună cu seria Galaxy S10. De atunci, au...

Brevet pentru husă de protecție la Samsung Galaxy Z Flip 3

În această vară Samsung va prezenta noile sale smartphone-uri pliabile, probabil un eveniment Galaxy Unpacked va fi organizat în iulie. Ieri a...

Note 20 și Galaxy S20 primesc o nouă funcție de cameră de la Galaxy S21

De mai mult timp caracteristicile emblematice exclusive Samsung de pe telefoanele de top trec pe cele mid-range sau telefoanele mai vechi de...

Galaxy Tab S7 Lite în culoarea roz, cu S Pen și Book Cover

Știm de câteva luni că viitoarea tabletă Galaxy Tab S7 Lite ar trebui să ajungă pe rafturi în patru culori: negru, verde,...

Samsung Semiconductor va detrona Intel în câteva săptămâni

După câțiva ani în urma companiei americane Intel în ceea ce privește vânzările de semiconductori, Samsung ar putea în cele din urmă...

Pagini de asistență Galaxy Tab A7 Lite pe mai multe site-uri oficiale

Încă un alt indiciu a apărut online care sugerează o lansare iminentă a tabletei Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Mai multe pagini...

Galaxy F22 – un nou smartphone ieftin în lucru la Samsung

Seria de smartphone-uri Samsung Galaxy F este oarecum confuză, multe telefoane au specificații identice cu modelele din seria Galaxy M. Dar acest...