În seria QLED TV de 8K, Samsung a lansat un model gigantic

975

Samsung a anunțat la CES 2019 o versiune mamut de 219 inch a televizorului The Wall. Aparent, acest lucru nu a fost de ajuns, pentru că acum gigantul high-tech a lansat și un QLED 8K de 98 de inch. Televizorul QLED 8K nu este nou pentru Samsung. Compania a prezentat pentru prima dată noile QLED-uri la IFA 2018 în august, cu dimensiuni cuprinse între 65 și 85 inch.

Televizoare de 8K au fost prezentate de mai multe companii la Consumer Electronics Show 2019 din Las Vegas. Samsung nu a stat cu mâinile încrucișate ca să lase rivalii să-i ia lumina reflectoarelor, potrivit SamMobile. Compania sud-coreeană a prezentat noua serie de televizoare QLED de 8K. Aceasta va fi disponibilă în diferite dimensiuni, inclusiv o opțiune gigantică de 98 de inch (248,9 cm). Dimensiunea de 98 inch, este cel mai mare televizor QLED, momentan, de la Samsung. Seria 8K va fi, de asemenea, disponibilă și în dimensiuni de 65, 75, 82 și 85 inch.

Un cip Quantum 8K transformă orice fel de conținut „aproape de 8K”

Toată gamă QLED 8K are un încorporat un procesor Quantum 8K, care poate transforma conținutul din orice sursă la „aproape de calitate de 8K”, potrivit companiei Samsung. Acest cip se bazează pe tehnologia AI, pentru a scala diferite conținuturi până aproape de 8K. Acesta este o caracteristică pe care televizorul va trebui să se bazeze câțiva ani de acum încolo. Explicația este foarte simplă: nu există momentan mult conținutul nativ 8K pe piață.

Alexa este un asistent virtual dezvoltat de Amazon, folosit pentru prima dată în difuzoarele inteligente Amazon Echo și Amazon Echo Dot. A fost lansat în noiembrie 2014. Numele Alexa a fost ales din cauza faptului că are o consonanță tare cu X și, prin urmare, poate fi recunoscut cu o mai mare precizie de asistent.

Există o versiune îmbunătățită a lui Bixby pe această serie care oferă și mai multe opțiuni pentru a controla conținutul prin comenzi vocale. Un ghid universal îmbunătățit se bazează pe inteligența artificială pentru a ajuta utilizatorii să găsească conținut de urmărit. Acesta face recomandări din serviciile de abonament ale unui utilizator, obiceiurile de vizionare și conținutul preferat. Bixby are ajutor de la Alexa și Google Assistant pe modelele QLED 2019.

Samsung a declarat că Bixby va fi integrat în televizoarele QLED 2019 și premium, precum și în aparatele inteligente electrocasnice. Frigiderele, mașinile de spălat, aparatele de aer condiționat, dispozitivele mobile, difuzoarele AI vor avea Bixby. În plus, Bixby se va extinde la parteneri, inclusiv Uber, Ticketmaster și iHeartRadio. Samsung a declarat că alți parteneri, inclusiv Google, se vor alătura ecosistemului. Bixby a debutat ca asistent inteligent în Samsung Galaxy S8.

Samsung nu a dat detalii despre prețuri și disponibilitate pentru noua serie QLED 2019. Un lucru este sigur, acestea vor fi scumpe, în special modelul de 2,5 metri.