Quick Share este alternativa Samsung la AirDrop pe telefoanele Galaxy

2502
Sursa Foto: @MaxWeinbach via xda-developers.com

Concurența este uriașă în industria telefoanelor așa cum știm cu toții. Samsung este în top-ul a tot ce ține de telefoane mobile. Anterior, concurența era restrânsă la hardware și cine a avut cel mai bun hardware a fost cel mai bun, dar am trecut de această perioadă. Bătălia se dă acum pe software, iar experiența software poate face diferența între a cumpăra sau nu un smartphone. Acum primim Quick Share pe telefoanele Galaxy.

Android și iOS au fiecare unele caracteristici exclusive și unele dintre acestea trec de la un sistem de operare la altul. Ei bine, Samsung încearcă să potrivească caracteristicile Apple cu unele dintre propriile sale implementări. Cea mai nouă dintre aceste caracteristici este Quick Share, alternativa viitoare a Samsung la AirDrop Apple.

Partajarea rapidă – Quick Share este un instrument destul de simplu și pentru a trimite rapid fișiere între două telefoane Galaxy. Specialiștii de la site-ul XDA Developers au reușit să activeze APK-ul pe câteva telefoane Galaxy diferite, pentru a transfera fișiere între dispozitive. Momentan se pare că nu funcționează.

Samsung Quick Share o alternativă la Apple AirDrop

Practic, Quick Share va funcționa aproape ca majoritatea altor servicii de partajare din apropiere. Dacă sunteți lângă un alt utilizator cu un dispozitiv acceptat, acesta va apărea și puteți partaja o fotografie, un clip video sau un fișier. Aveți două opțiuni de partajare: „Numai contacte – Contacts-only” sau „Toată lumea – Everyone”. „Numai contacte” vă permite să partajați/primiți fișiere doar cu utilizatorii pe care îi aveți în contacte. „Toată lumea” vă va permite să trimiteți/primiți fișiere de la oricine are un dispozitiv acceptat în zonă.

Spre deosebire de alte servicii precum AirDrop, Quick Share va avea un aspect cloud. Partajarea rapidă vă va permite să încărcați temporar fișierele pe Samsung Cloud. Aceste fișiere vor fi apoi transmise către dispozitivele Samsung Smart Things și descărcate local. Aceste fișiere pot fi de până la 1GB, cu un număr total de 2GB trimise pe zi.

AirDrop este un serviciu Apple care permite transferul de fișiere între computere Macintosh suportate și dispozitivele cu iOS, prin Wi-Fi și Bluetooth. Nu există nicio restricție cu privire la dimensiunea fișierului care se poate transfera. A fost introdus cu sistemul de operare iOS 7.

Acest serviciu se va lansa probabil cu Galaxy S20+. Credem că Samsung Quick Share va fi inclus pe toate dispozitivele care se lansează cu One UI 2.1 și versiunile ulterioare. Nu știm dacă Samsung va duce Quick Share și pe alte smartphone-uri mai vechi cu actualizări viitoare.

Samsung nu este singura companie cu un serviciu ca acesta pe piață sau în lucru. Google lucrează în prezent la o funcție numită „Distribuție în apropiere – Nearby Sharing”, ca parte a serviciilor Google Play. Xiaomi, OPPO și Vivo, au, de asemenea, o caracteristică de partajare multiplă platformă. Apple are AirDrop, o soluție de partajare a fișierelor pentru dispozitivele sale.