Radiant și Samsung au o soluție de distanțare socială cu Galaxy Watch

822
Samsung si Radiant dezvolta o solutie de distantare sociala cu Galaxy Watch
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Pandemia continuă la nivel global și tot mai multe persoane sunt afectate. Chiar dacă un număr mare de persoane lucrează de acasă, în unele țări, angajații companiilor se întorc treptat la birouri. Potrivit unui sondaj realizat de angajatorii din New Jersey, principalul criteriu pentru revenirea lucrătorilor la „offline” este încrederea în siguranță. Pentru acest lucru Samsung și Radiant a dezvoltat o soluție de distanțare socială cu Galaxy Watch.

Multe companii iau măsuri fără precedent pentru a se conforma standardelor de siguranță sanitară la locul de muncă. Sunt multe domenii în care munca la distanță nu este posibilă și distanțarea socială este strict necesară. Pentru a evita noile focare de boli, companiile efectuează teste periodice ale angajaților. De asemenea, le furnizează măști, mănuși, produse igienice și alte echipamente de protecție personală. Acum și smartwatch-urile Samsung vor avea o funcție pentru distanțare socială. Pentru acest lucru Samsung și Radiant – o companie americană – utilizează tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy).

Samsung și Radiant – aplicație de distanțare socială pe Galaxy Watch

Pentru a ajuta companiile ai căror angajați lucrează în birouri, Radiant a dezvoltat o soluție de monitorizare a distanțării sociale bazată pe dispozitivele portabile Galaxy Watch. Preinstalată deja pe Galaxy Watch Active 2 (în SUA), aplicația Radiant RFID utilizează tehnologia BLE (Bluetooth Low Energy). Astfel se poate măsura distanța dintre purtătorii de dispozitive inteligente similare. Când o persoană se află la mai puțin de 180 cm distanță, ceasul vibrează și pe ecran apare un mesaj portocaliu „Aveți grijă”. De asemenea, ceasul avertizează dacă angajații se adună într-un grup de peste 10 persoane.

Soluția ajută la respectarea cerințelor de distanțare socială și alertează pro-activ angajații din birouri, fabrici și depozite cu privire la pericolul infecției cu virusuri. Conform estimărilor Radiant, o astfel de soluție poate reduce numărul de interacțiuni periculoase în birouri în producție cu 65-70%. Distanța de alertă este aproape egală cu distanța pe care angajații trebuie să o mențină pentru a reduce riscul de infecție. Astfel, cele două dispozitive se „văd” exact în momentul în care oamenii încalcă regula distanțării sociale. Acest lucru reduce numărul de întâlniri dintre persoane, de multe ori ignorate de angajați.

Numele „Samsung Knox” este inspirat de la numele bazei militare americane Fort Knox. La Fort Knox sunt depozitate cea mai mare parte a rezervelor de aur ale SUA. Este considerată cea mai sigură locație din lume.

Aplicația Radiant RFID nu trebuie instalată suplimentar pe un smartphone. Toate datele care trec prin dispozitiv sunt anonimizate, astfel încât informațiile personale ale angajaților nu pot fi compromise. În plus, platforma Samsung Knox integrată în dispozitivele Samsung, ajută la protejarea datelor utilizatorilor atât la nivel hardware, cât și software. Knox monitorizează continuu dispozitivele, înregistrând orice activitate suspectă și protejează de atacuri rău intenționate.

Galaxy Watch vă amintește și să vă spălați pe mâini

Introducerea unor astfel de sisteme de monitorizare permit companiilor să reducă costurile de asistență medicală. Potrivit unei analize a Societății pentru Managementul Resurselor Umane (SHRM), o creștere de 10% a infecției cu COVID-19 se traduce printr-o creștere de 1-3% a costurilor globale de îngrijire a sănătății pentru angajatori. Aplicația Radiant monitorizează și date despre modul în care interacționează colegii, conform Samsung Newsroom. Acest lucru permite ca în cazul unei boli, să se urmărească cine cu cine a vorbit și să nu fie puse toate persoanele în carantină.

Acesta nu este singurul mod în care portabilele Galaxy Watch sunt utilizate pentru a vă apăra de virus. De exemplu, Samsung a lansat o aplicație de spălare a mâinilor pentru Galaxy Watch. Smartwatch-ul reamintește să vă spălați mâinile la intervale regulate și pornește automat un cronometru timp de 25 de secunde când utilizatorul începe să o facă.