Un nou raport de aspect la ambele ecrane pe Samsung Galaxy Z Fold 4

245
Posibil nou raport de aspect la ambele ecrane pe Galaxy Z Fold 4
Sursa Foto: via phonearena.com

Ultimele informații sugerează un nou raport de aspect la ecranele de pe viitorul Samsung Galaxy Z Fold 4. Atât afișajul exterior, cât și ecranul principal vor suferi ușoare modificări ca dimensiune. Ecranul de pe capac este de așteptat să devină puțin mai scurt, în timp ce ecranul intern ar putea fi, de asemenea, puțin mai lat.

Ecranele pliabile au introdus un grad major de flexibilitate în lumea smartphone-urilor, nu în ultimul rând în ceea ce privește dimensiunile afișajului și raporturile de aspect. O provocare majoră pentru multe dispozitive pliabile a fost utilizarea maximă a spațiului mai mare al ecranului pliabil. La Galaxy Z Fold 3 ecranul intern are are o diagonală de 7,6 inch (19,30 cm).

Galaxy Z Fold 4: nou raport de aspect pe ambele ecrane

Una dintre cele mai mari îmbunătățiri pe care le-au implementat generațiile ulterioare ale Fold este reducerea la minimum a constrângerilor de dimensiune și raport pe care le implică factorul de formă pliabil. Galaxy Fold 4 va fi probabil un alt pas înainte în această direcție. Informații privind raporturile de aspect anticipate pe ecranele lui Galaxy Z Fold 4 au fost scoase la iveală prin intermediul Twitter. Ice Universe este responsabil de acest lucru.

Potrivit PhoneArena, Ice a distribuit un tweet în care au fost dezvăluite presupusele raporturi de aspect ale modelului pliabil de generație următoare. Ecranul de exterior trece la un raport de aspect de 23:9 (de la cel anterior 24,5:9). Ecranul principal va adopta acum un raport de aspect de 6:5 (anterior, era de 5:4).

Raportul de aspect se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime. La un raport de aspect de 19: 9, o imagine poate fi de 19 cm înălțime și 9 cm lățime.

Două lucruri merită menționate. În primul rând, ecranul de pe capac va rămâne relativ înalt și îngust. Aceasta înseamnă că utilizarea lui Samsung Fold 4 cu o singură mână va rămâne în cel mai bun caz dificilă. În al doilea rând, raportul de aspect al ecranului principal continuă să fie ideal pentru afișarea conținutului media.

În cele din urmă, suntem curioși ce impact vor fi aceste modificări ale raportului de aspect al lui Fold 4. Poate că într-o zi vom vedea un Fold al cărui afișaj principal va fi un adevărat înlocuitor pentru o tabletă. Viitorul telefon pliabil Fold va fi lansat în august la un eveniment Galaxy Unpacked alături de Samsung Galaxy Flip 4.