Samsung va lansa noile smartphone-uri Galaxy Note 10 peste aproximativ trei luni. Gigantul tech sud-coreean va lansa două modele, unul mai mic și un model Pro. Samsung Galaxy Note 10 Pro va avea același raport de aspect ca seria Galaxy S10.

Viitorul phablet Galaxy Note va fi lansat și comercializat undeva în perioada august / septembrie 2019. Două noi modele de smartphone-uri Samsung Galaxy Note 10 sunt așteptate în acest an. Pe lângă o variantă standard, Samsung are și un model Pro în curs de dezvoltare – ambele vor fi disponibile în versiuni 4G și 5G (patru modele în total). Samsung Galaxy Note 10 Pro 5G cu numărul de model SM-N976V a apărut pe un site de referință. Cu acest prilej am aflat detalii despre raportul de aspect al smartphone-ului de ultimă generație Samsung cu S Pen.

Samsung Galaxy Note 10 Pro cu un raport de aspect de 19: 9

Pe site-ul HTMLTest a fost găsită o informație despre Galaxy Note 10 Pro, de site-ul olandez MobielKopen. De acolo aflăm că numărul de model SM-N976V rulează pe sistemul de operare Android 9 Pie. În acest sens, nimic nou sub soare, desigur. Cu toate acestea, raportul de ecran este remarcabil. Telefonul are o rezoluție de 412 × 869 pixeli. Deși acest lucru nu este evident rezoluția reală, acesta indică ceva despre raportul ecranului. Pe baza acestor informații, Note 10 Pro va avea o rezoluție a ecranului de 1440 x 3040 pixeli și un raport de aspect de 19: 9. Samsung trecut la ecrane înalte cu seria Galaxy S8. Aceste telefoane au venit cu un raport de aspect de 18,5: 9.

Actualul smartphone și predecesorului lui Note 10 Pro, Samsung Galaxy Note 9 are un raport de aspect de 18,5: 9. Raportul mai mare, 19: 9 poate fi obținut prin noua cameră frontală din ecran. La începutul acestui an când a fost lansat și Galaxy S10 a venit cu  un raport de aspect de 19: 9. Pare logic faptul că Note 10 prezintă același raport de aspect dar, aceasta este prima dată când este confirmat acest lucru.

[vc_message color=”info” message_box_style=”outline”]Raportul de aspect – se referă la relația lățimii cu înălțimea, nu la dimensiunea reală a imaginii. 19: 9 este raportul dintre laturile imaginii, lungimea și înălțimea. Este exprimat ca două numere separate utilizând aceeași unitate de lungime. La un raport de aspect de 19: 9, o imagine poate fi de 19 cm înălțime și 9 cm lățime.[/vc_message]

Galaxy Note 10, conform informațiilor precedente, are un afișaj de 6,28 inch cu 1440 × 3040 pixeli și 536 ppi. Ca diagonală a ecranului Note 10 Pro va fi considerabil mai mare. Acest model are un ecran de 6,75 inch cu o rezoluție de 1440 × 3040 pixeli și 498 ppi. Dimensiunea ecranului pentru modelele 4G și 5G va fi aceeași.

Lansare în august, la vânzare în septembrie pentru noua serie Note 10

Se pare că Samsung va integra și o baterie extraordinară. Varianta Pro va fi probabil echipată cu o baterie de 4.500 mAh care suportă încărcarea rapidă de 25W. Ultimele informații dau o încărcare rapidă de 50W. În plus, este de așteptat ca telefonul să aibă quad-camera la spate și dual-camera pentru selfie, comparabile cu modelul Galaxy S10 5G. În baza modului anterior de lansare a gamei Note, Samsung va prezenta, probabil, noul dispozitiv emblematic la sfârșitul lunii august. Noua serie Note va ajunge la vânzare în luna septembrie.