Caracteristica de recunoaștere facială a lui Galaxy S8, aparent păcălită de o fotografie

4248

Poți păcăli un Samsung Galaxy S8? Un video apărut online prezintă aparent, cum un Galaxy S8 a fost păcălit de o imagine de mare rezoluție cu fața unei persoane.

După cum sigur știți Samsung Galaxy S8 oferă mai multe opțiuni de securitate decât orice alt smartphone de pe piață. Puteți utiliza un cod PIN pentru a asigura accesul la dispozitiv sau să folosiți senzorul de amprentă digitală, care este plasat în partea din spate. Telefonul are, de asemenea, un scanner iris dacă doriți să-l utilizați și o caracteristică de recunoaștere facială.

Trebuie doar să ridici telefonul în față și dispozitivul se deblochează atunci când detectează fața proprietarului. Cu toate acestea, se pare că această caracteristică poate fi păcălită de o fotografie a proprietarului.

Fotografia, provine din cuvintele grecești, phos – lumină și graphis – a scrie, scriere cu lumină. Data oficială a invenției fotografiei este 1839. Cel mai scump aparat de fotografiat a fost aparatul Leica 1923 O-Series, care a fost vândut la o licitație cu suma de 2.790.000 de dolari. Pe Lună se găsesc 12 camere foto Hasselblad, au rămas acolo în urma operațiunii Apollo 13.

În videoclip-ul apărut, vedem un Samsung Galaxy S8, aparent păcălit de o imagine de înaltă rezoluție a feței. O persoană care folosește un Galaxy S8 cu fotografia unei fețe, încearcă deblocarea unui telefon Galaxy S8 prin recunoașterea facială. După mai multe încercări (aproximativ nouă minute), el reușește deblocarea ecranului dispozitivului și telefonul este liber pentru a intra în meniuri.

Tehnologia, care este convenabilă și destul de rapidă, ar trebui să încânte fanii iubitori de science fiction și de filme cu spioni.

Din păcate, acest sistem inovator poate fi mai sigur decât pare.

Samsung a introdus această nouă funcție de securitate de recunoaștere a feței, care utilizează camera selfie pentru a debloca telefonul. Potrivit surselor, această caracteristică a fost pusă în aplicare, deoarece Samsung a constatat că scanarea irisului este un pic mai înceată în ce privește deblocarea rapidă a dispozitivului.

Nu știm cât de real este acest videoclip prezentat! Este posibil ca să fie făcut chiar de Samsung la testarea dispozitivelor, pentru a vedea cum funcționează caracteristica de recunoaștere facială, și dacă aceasta poate fi păcălită cumva. Suntem siguri că Samsung a îmbunătățit capacitatea de recunoaștere facială pentru a distinge între o fotografie și o față reală.

Ne abținem de a da verdicte, vom vedea când telefoanele vor apărea efectiv pe piață în data de 21 aprilie.

SURSĂSamMobile