Rezultate excelente pentru Samsung SDI Ungaria în primul trimestru

681
Sursa Foto: via SamMobile.com

Gigantul high-tech sud-coreean Samsung are unități de producție pe toate continentele. În general scriem despre smartphone-uri, cu unități de producție în Vietnam, India sau Brazilia, printre altele. Samsung are multe fabrici de televizoare, în Polonia, Slovacia, India, Brazilia sau Mexic. Azi avem informații despre filiala Samsung SDI din Ungaria.

În țara vecină, subsidiara Samsung are o unitate de producție pentru baterii pentru vehicule electrice la Göd, în centrul Ungariei. Fabrica din God are patru linii de producție cu o capacitate de 12 milioane de baterii anual. Jaguar sau BMW sunt printre companiile care cumpără baterii produse în Ungaria de Samsung SDI.

Samsung SDI rezultate peste așteptări la producția din Europa

Alături de Samsung și divizia de baterii a companiei LG are afaceri și linii de producție în Europa. LG Chem Wroclaw Energy, filiala LG Chem, cu sediul în Polonia, a înregistrat o pierdere netă de 225 milioane de euro din cauza expansiunii rapide. „Pierderea netă a provenit din vastul plan de expansiune al LG Chem pentru fabricile de baterii EV din Polonia”. A declarat un oficial al companiei LG Chem, conform The Korea Herald. Cu toate acestea, Samsung SDI Ungaria a fost foarte profitabilă.

Samsung SDI Ungaria a înregistrat venituri de peste 250 de milioane de euro pe trimestrul unu din 2020, un salt de 453% față de aceeași perioadă a anului trecut. Samsung SDI Ungaria a înregistrat un profit net de aproape 8,8 milioane de euro în aceeași perioadă. Samsung SDI a înregistrat un profit net de aproximativ 6,5 milioane de euro în trimestrul patru de anul trecut.

Jaguar este un producător britanic de mașini de lux cu sediul în Coventry, Anglia. Jaguar a fost fondată ca Swallow Sidecar Company în 1922, inițial a produs atașe de motocicletă. Numele i-a fost schimbat în Jaguar în 1945 din cauza conotațiilor inițialelor SS.

Contracte cu Volvo, BMW și Volkswagen pentru Samsung SDI

Filiala Samsung livrează baterii pentru mai multe companii producătoare de autovehicule, printre clienții majori numărându-se BMW, Volvo și Volkswagen. Din 2023, compania BMW va produce 25 de modele de autovehicule electrice. Între aceste modele vor fi vehicule complet electrice și modele hibride. Acestea pot trece rapid de pe electric pe combustibil sau invers. Peste jumătate din cele 25 de modele vor fi complet electrice. Conform companiei germane, până în 2021, BMW își va dubla vânzările de vehicule electrice față de 2019.

În 2019 subsidiara Samsung a încheiat și un parteneriat cu Volvo pentru a dezvolta și livra baterii electrice pentru camioane electrice. Anul trecut Samsung SDI a ocupat locul cinci în privința livrările globale de baterii EV (electric-vehicle) în prima jumătate a anului 2019.