Samsung SDI parteneriat cu Volvo pentru baterii la camioane electrice

139
Sursa Foto: KoreaHerald.com

Samsung SDI și Volvo Group au anunțat că a făcut o alianță strategică pentru a dezvolta baterii pentru camioane electrice. Volvo a declarat că alianța va acoperi dezvoltarea în comun a bateriilor special concepute pentru modelele sale. Lucrând împreună cu Samsung SDI, Volvo Group își propune să „accelereze viteza de dezvoltare și să consolideze capabilitățile pe termen lung și activele în cadrul electromobility„, precizează Volvo în comunicatul de presă.

Producătorul sud-coreean va furniza celule și module de baterii pentru a satisface cererea pentru autocamioanele electrice. Volvo Group va utiliza tehnologia pachetului de acumulatori Samsung SDI pentru asamblare în cadrul operațiunilor de producție ale Volvo Group.

Companiile Samsung și Volvo sunt încrezătoare într-un viitor fără poluare

Parteneriatul cu Samsung SDI este un pas important pentru noi în intenția de a oferi un sistem de transport durabil fără poluare„. A declarat Martin Lundstedt, președintele și CEO al grupului Volvo. „Salutăm expertiza pe care Samsung SDI o aduce în grupul Volvo. Cu această colaborare suntem bine poziționați pentru a răspunde cerințelor crescute ale pieței. A spus și Andrea Fuder, șef adjunct al Volvo Group.

Suntem încrezători că această alianță va asigura siguranța și durabilitatea industriei vehiculelor comerciale pe termen lung„. A declarat directorul executiv Samsung SDI Jun Young-hyun.

Volvo Cars este o companie producătoare de mașini din Suedia fondată pe 14 aprilie 1927, cu sediul în Goteborg. În latină, Volvo înseamnă „mă rostogolesc”. În 1959, Volvo a fost primul producător de mașini care a introdus centura standard în trei puncte. Volvo este al doilea producător mondial de camioane grele.

Subsidiara gigantului tech are clienți majori pe BMW și Volkswagen

Discuțiile dintre cele două firme pentru dezvoltarea bateriilor pentru autovehicule electrice sunt de câțiva ani. În noiembrie 2017 președintele Volvo Trucks, Claes Nilsson, a declarat, conform The Korea Herald, că Volvo a fost în discuții cu Samsung pentru a produce baterii pentru camioane electrice, ca parte a viziunii Volvo pentru un viitor „mai ecologic”.

Samsung SDI s-a clasat pe locul cinci în ceea ce privește livrările globale de baterii EV în prima jumătate a anului 2019. Samsung SDI a produs și vândut baterii EV (electric vehicle) cu o capacitate totală de 2,9 gigawat / h. Datele au fost furnizate de companiile de cercetare de piață din domeniu. Clienții majori ai subsidiarei gigantului tech includ, printre alte companii pe BMW și Volkswagen.