Samsung a brevetat un robot mobil inteligent cu difuzor

822
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung a brevetat un robot mobil inteligent cu difuzor, are asistentul vocal Bixby și funcții de inteligență artificială. Poate înregistra conversații, are o cameră foto și un ecran cu un scaner de amprente. Acum tot mai mulți producători au un astfel de difuzor inteligent, cu un asistent vocal în portofoliu. Unele difuzoare sunt compatibile cu Google Assistant, altele cu Siri sau Amazon Alexa.

Gigantul high-tech va lansa în curând primul său difuzor inteligent cu Bixby, Galaxy Home. În culise, însă, producătorul sud-coreean pare să lucreze la un alt tip de difuzor inteligent, un robot cu un design complet diferit. Are forma unei mingi, este dotat cu un aparat de fotografiat, se poate deplasa și poate calcula distanța față de diferite obiecte.

Brevet primit de Samsung pentru un robot inteligent mobil cu difuzor

La jumătatea lunii martie 2019, Samsung Electronics a depus un brevet la USPTO (United States Patent and Trademark Office). Cererea de brevet este pentru un „dispozitiv electronic și o metodă pentru operarea acestuia”. Brevetul a fost publicat pe 19 septembrie 2019. În aceeași dată, acest brevet a fost inclus și în baza de date WIPO (Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală).

Robotul mobil inteligent Samsung are forma unei bile/mingi înconjurată de un inel și se poate mișca independent. Deoarece mingea este capabilă să se rotească, ea se poate mișca prin mijloace proprii. Mingea este prevăzută cu inteligență artificială și servește, de asemenea, ca un difuzor inteligent care permite dispozitivului să ofere un „stimul atractiv emoțional”, conform descrierii brevetului.

Dacă începeți să vorbiți cu difuzorul inteligent, acesta se va întoarce către dvs. Robotul mobil de casă este echipat cu o cameră foto și un senzor în infraroșu, care poate explora mediul și calcula distanța față de obiecte, pentru a putea să se deplaseze spre utilizator. Dacă difuzorul robot rotund este obstrucționat în drumul său de diferite obiecte, dispozitivul este suficient de inteligent pentru a găsi un nou traseu pentru a-și continua drumul.

Un robot este o mașină capabilă să efectueze automat o serie complexă de acțiuni. Leonardo da Vinci (1452-1519) a desenat planurile pentru un robot umanoid în jurul anului 1495. Robotul lui Leonardo era capabil să se așeze, să-și ridice brațele și să-și miște capul și maxilarul.

Robotul mobil inteligent poate face fotografii și înregistra videoclipuri

Aparatul foto din dotarea robotului mobil poate înregistra atât fotografii cât și videoclipuri, modulul foto poate fi format și din mai multe camere. De asemenea, se poate adăuga un bliț. Carcasa în sine va fi dintr-un material rezistent la zgârieturi.

În inel este instalat și un ecran cu ecran tactil, care va avea, de asemenea, un scaner de amprentă pe ecran sau un senzor iris. Alte componente importante care sunt integrate în inelul exterior sunt un modul audio și o baterie. Acest difuzor robot inteligent de casă poate prelua și apeluri sau reda muzică. În plus, un asistent vocal va fi încorporat (probabil Samsung Bixby), astfel încât să-i puteți da comenzi vocale și să le execute.

Acest dispozitiv inteligent pentru casă poate fi echipat cu o conexiune HDMI, o conexiune USB, o conexiune de 3,5 mm și o interfață pentru cardul de memorie microSD, așa cum se arată în descrierea extinsă a brevetului. Se vorbește și despre Bluetooth, Wi-Fi și suport LAN. Acest lucru înseamnă că acest difuzor inteligent cu Bixby poate fi conectat și la alte dispozitive inteligente pentru casă, permițând robotului mobil să controleze aceste dispozitive. De exemplu, gândiți-vă la iluminatul inteligent, dar și la securitatea inteligentă a locuinței. Din ce rezultă din documentele ce însoțesc brevetul nu există detalii despre sistemul operare, accentul se pune pe componentele utilizate.

Deocamdată încă așteptăm primul difuzor inteligent Samsung cu asistent vocal. Samsung Galaxy Home a fost deja anunțat în august 2018, ca primul difuzor cu Bixby. Cu toate acestea, acest dispozitiv inteligent încă nu este disponibil. Conform ultimelor informații, au putut fi citite și pe iLoveSamsung, se pare că lansarea lui Samsung Galaxy Home este mai aproape decât credem.

SURSĂLetsgoDigital