Robotul de asistență Samsung Bot Fit ar putea fi lansat la CES 2024

194
Samsung Bot Fit
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

În urmă cu trei ani, Samsung a dat unele detalii despre primul robot purtabil de asistență, GEMS Hip. Compania avea în plan să lanseze acest robot înainte de sfârșitul acestui an. Cu toate acestea, sunt informații că planurile Samsung în acest sens au fost amânate. Mai mult a fost schimbat și numele dispozitivului, se va numi Samsung Bot Fit și va fi lansat la începutul anului viitor.

În ianuarie anul trecut Samsung a înregistrat marca „Samsung Bot” în SUA și Canada. Potrivit documentației brevetului, Samsung Bot cuprinde mai multe tipuri de aplicații. De exemplu: roboți industriali; roboți exoschelet; aspiratoare robot; roboți umanoizi și alte tipuri de roboți pentru diferite domenii.

Dintre acestea, tipul de robot exoschelet este cel care atrage atenția în contextul de față. Robotul purtabil de asistență GEMS Hip era prevăzut să fie disponibil pentru diferite tipuri de încheieturi, pentru șolduri, genunchi și glezne. GEMS Hip, de exemplu, reduce consumul de energie al utilizatorilor cu 24% în timpul mersului și crește viteza de mers cu aproximativ 14%. Va fi noul Samsung Bot Fit urmașul sau continuarea lui GEMS Hip?

Potrivit unei informații publicate de ziarul sud-coreean Financial News, via SamMobile, Samsung va lansa robotul de asistență Bot Fit la începutul anului viitor. Compania a solicitat deja marca comercială pentru termenul Samsung Bot Fit. Pare să fie același robot purtabil de asistare pentru persoanele cu probleme la articulații care a fost prezentat anterior ca GEMS Hip.

Samsung Bot Fit va fi primul robot de asistență purtabil de la Samsung

Publicația Financial News estimează că Samsung Bot Fit ar putea fi lansat la CES 2024 Las Vegas. Evenimentul va avea loc la începutul anului viitor, între 9 și 12 ianuarie. Samsung pare să fi terminat de testat robotul Bot Fit și l-a trimis partenerilor săi pentru demonstrații.

Financial News face parte din Financial Times Group, alături de Financial Times, controlate de The Financial Times Ltd. Ziarele sunt deținute de holdingul japonez, Nikkei, și au birouri editoriale de bază în UK, SUA și Europa continentală.

Este un robot medical de asistență la mers care este conceput pentru persoanele în vârstă sau cu mobilitate redusă. Are două moduri: Aqua și Booster. Modul Booster este pentru cei care au leziuni la spate sau la picioare și îi ajută să meargă mai bine. Modul Aqua este un mod recreativ care oferă efecte similare cu mersul pe apă. Samsung Bot Fit va putea fi folosit și pentru reabilitare pentru persoanele care au suferit diferite leziuni.

Se pare că Bot Fit poate fi asociat cu smartphone-uri, ceasuri inteligente și căști Samsung. Poate fi controlat prin telefon sau smartwatch și poate înregistra informații fizice și de antrenament. Atunci când este asociat cu căști wireless, poate oferi ghiduri de mers pentru o mișcare eficientă. Aparent, Samsung chiar a vândut Bot Fit unora dintre angajații săi care erau interesați să-l folosească.

AI și robotica sunt domeniile pe care președintele Samsung Electronics, Lee Jae-yong, le-a ales ca viitoare motoare de creștere pentru companie. Firma sud-coreeană intenționează să investească aproximativ 179 de miliarde de dolari în aceste domenii până în 2024.