Samsung a înregistrat marca „Samsung Bot” în SUA și Canada

258
Samsung a inregistrat marca Samsung Bot in SUA si Canada
Sursa Foto: via koreaherald.com

Se așteaptă ca Samsung Electronics să introducă roboți de uz casnic sub marca „Samsung Bot” pe piața nord-americană. Potrivit Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale – World Intellectual Property Organization sau WIPO, marți, gigantul tehnologic sud-coreean a finalizat înregistrarea mărcii Samsung Bot în SUA și Canada.

Conform ziarului sud-coreean The Korea Herald, Samsung Bot cuprinde toate tipurile de aplicații. Sunt incluse aici inclusiv roboți industriali; roboți exoschelet; aspiratoare robot; ustensile de bucătărie tip robot; roboți umanoizi și aparate robot din alte domenii.

Numele Samsung Bot înregistrat ca marcă în SUA și Canada

Înregistrarea la WIPO semnalează pregătirea companiei Samsung de a intra pe piața globală a roboților de uz casnic. Este un domeniu în creștere în ultimii ani iar Samsung nu poate rata ocazia de a performa pe această piață. Acest domeniu este de așteptat să crească la 9,7 miliarde de dolari în acest an, de la 2 miliarde de dolari în 2017.

Pentru a căuta un nou motor de creștere, Samsung Electronics a format anul trecut un grup de lucru pentru roboți și l-a ridicat la rangul de echipă de roboți în decembrie. Vicepreședintele Samsung Electronics, Han Jong-hee, a sugerat chiar o potențială fuziune și achiziție a unei companii de roboti. Han Jong-hee a vorbit despre acest lucru la Consumer Electronics Show 2022, care a avut loc la începutul acestei luni. În ceea ce privește planurile firmei de fuziuni și achiziții la scară largă, executivul a spus: „Ne uităm la (ținte) destul de multe, cu multe posibilități atât în ​​​​părți, cât și în produse finite”.

Termenul robot a fost inventat de Karel Čapek în lucrarea de science-fiction R.U.R. din anul 1921. Cuvântul robot este de origine slavă și se poate traduce prin iobag (persoană obligată a presta robota = clacă sau muncă silnică).

Observatorii din industrie prevăd că primii roboți comercializați de Samsung Electronics vor fi GEMS. GEMS – Gait Enhancing and Motivating System este un robot purtabil pentru tratamente de reabilitare, prezentat la CES 2019. GEMS este disponibil în trei tipuri: pentru șolduri, genunchi și glezne. GEMS Hip, de exemplu, reduce consumul de energie al utilizatorilor cu 24% în timpul mersului și crește viteza de mers cu aproximativ 14%. În același timp Samsung GEMS-K (knee) este pentru genunchi și Samsung GEMS-A (ankle) este pentru gleznă.