Iată ce puteți face cu S Pen-ul pe Galaxy S24 Ultra!

125
Iata ce puteti face cu S Pen pe Galaxy S24 Ultra
Sursa foto: nextpit.com

Samsung și-a echipat pe Galaxy S22 Ultra, S23 Ultra și Galaxy S24 Ultra cu un S Pen. Acest stylus care crește productivitatea poate fi folosit și pe Galaxy Z Fold 5 și Z Fold 4, precum și pe tabletele Galaxy Tab. Dar sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face cu un astfel de stylus pe aceste telefoane și tablete, unele mai puțin știute de utilizatori.

În acest articol, via Nextpit, vă arătăm mai multe lucruri, dar și unele trucuri pe care le puteți încerca cu stiloul Samsung. Toate aceste funcții au fost testate pe Galaxy S24 Ultra cu interfața Samsung One UI 6.1. majoritatea dintre ele ar trebui să fie disponibile pe telefoanele și tabletele Galaxy care acceptă S Pen, în funcție de versiunea dvs. de One UI, dar și de tipul dvs. de stylus. De asemenea, este posibil ca unele comenzi să difere puțin, dar totul este foarte intuitiv.

S Pen-ul Samsung Galaxy S22 Ultra este o nouă generație de stylus a cărei contribuție principală este latența foarte scăzută de 2,8 ms. De exemplu față de S Pen-ul seriei Galaxy Note 20 (9 milisecunde), stylusul lui S22 Ultra are o latență mai mică cu aproximativ 70%. Samsung a făcut acest lucru pentru a oferi o senzație de scris cât mai apropiată de scrisul unui stilou pe hârtie. Samsung vă permite chiar să redați sunete de mâzgălire pentru a întări iluzia că scrieți pe hârtie. Bineînțeles că puteți dezactiva acest sunet.

Spre deosebire de S Pen-ul de pe Galaxy S21 Ultra, S Pen-ul de pe Galaxy S22 Ultra și modelele mai noi este stocat în interiorul smartphone-ului, într-un slot dedicat. Același sistem a fost anterior pe telefoanele Galaxy Note. S Pen-ul se încarcă fără fir atunci când este stocat pe smartphone. Din păcate, stylusul nu poate fi încărcat prin intermediul unui pad wireless Qi, de exemplu.

Qi este un standard pentru transferul de energie wireless prin încărcare inductivă pe distanțe de până la 4 cm. Este dezvoltat de Wireless Power Consortium. Qi provine din cuvântul chinez qi și înseamnă „energy flow” – flux de energie.

S Pen-ul este conectat la smartphone prin Bluetooth, dar dacă rămâneți fără baterie, stiloul va funcționa în continuare ca un stilou „deconectat”. Astfel veți putea interacționa cu interfața dvs., dar nu veți putea folosi funcțiile care necesită gesturi sau apăsând un buton de pe S Pen. Noua generație S Pen nu are un cablu detașabil, spre deosebire de modelele anterioare. Deci nu îl puteți înlocui, va trebui să cumpărați din nou un nou stilou. Nu este scump.

În ceea ce privește caracteristicile de pe S Pen, sunt de trei tipuri: comenzi rapide, scriere și gesturi. Totul este centralizat în meniul Air Command, care vă permite să accesați setările și funcțiile S Pen-ului.

Sursă foto: Samsung

Deblocarea telefonului cu S Pen-ul. Îți poți debloca smartphone-ul cu S Pen, pur și simplu apăsând butonul stiloului.

  • Accesați Setările S Pen.
  • Activați comutatorul S Pen Unlock și apăsați-l.
  • Selectați Utilizați deblocarea S Pen.

Nu vă veți putea debloca imediat smartphone-ul cu S Pen. Va trebui să-l deblocați manual prima dată (PIN, amprentă sau recunoaștere facială). Apoi, atâta timp cât S Pen rămâne conectat la smartphone, îl veți putea debloca doar făcând clic pe butonul de pe stylus. Dacă S Pen se deconectează sau îl puneți înapoi în slotul său, va trebui să vă deblocați din nou smartphone-ul manual pentru a utiliza funcția.

Creați note automat cu S Pen. Scoaterea S Pen-ului din slot este un gest cu care poți asocia comenzile rapide. De exemplu, puteți crea o notă automat de îndată ce eliminați S Pen, fie din ecranul de blocare, fie din ecranul de pornire.

  • În Setări S Pen, accesați secțiunea Eliminare.
  • Sub Eliminare, atingeți Când S Pen este eliminat.
  • Selectați Creare notă (sau comanda dorită).

Rețineți că acest sfat se aplică numai dacă Galaxy S24 Ultra este deblocat. Din ecranul de blocare, crearea automată a notelor atunci când eliminați S Pen este deja activată în mod implicit.

Transformați notele scrise de mână în text. Utilizarea principală a S Pen-ului este, evident, scrierea de note. Aplicația Samsung Notes, deja excelentă în sine, devine și mai intuitivă cu S Pen-ul, deoarece vă puteți converti notele scrise de mână cu S Pen-ul în text formatat. Iată cum:

  • Scrieți cu S Pen.
  • În bara de instrumente de jos, atingeți pictograma nor punctată.
  • Selectați textul dvs.
  • În meniul pop-up, atingeți butonul de meniu vertical cu trei puncte ⋮.
  • Apăsați Conversie în text.

Puteți selecta textul cu o zonă cu mână liberă sau dreptunghiulară. Asigurați-vă că includeți toate literele în întregime, acestea ar trebui să fie evidențiate. Este posibil ca o literă din scriere sau un punct să nu fie luate în considerare. Desigur, puteți edita textul convertit într-un editor de document normal și apoi îl puteți copia, partaja etc.

Scrierea în barele de căutare cu S Pen. Această caracteristică se numește S Pen pentru scriere și vă permite să interacționați cu unele aplicații care, spre deosebire de Samsung Notes, nu sunt neapărat concepute pentru a gestiona scrisul de mână la început.

Cel mai util aspect al acestei caracteristici este capacitatea de a scrie în aplicație sau în barele de căutare OneUI. Căutați o aplicație, un fișier sau o setare pe smartphone-ul dvs. Samsung? Doar mâzgăliți-i numele cu S Pen. Iată cum să activați această funcție:

  • Accesați Setările S Pen.
  • Activați opțiunea S Pen pentru a scrie.

Această caracteristică funcționează cu mai multe aplicații și nu numai cu aplicațiile native Samsung. De exemplu, puteți scrie un tweet în acest fel. Procesul este ușor neintuitiv în acest moment.

Scrieți diferite note în calendar cu S Pen. Acest sfat rezultă din caracteristica S Pen pentru scriere detaliată mai sus. Practic, puteți marca datele în aplicația Samsung Calendar.

Puteți bifa o dată importantă, de exemplu, pentru a o avea vizual atunci când vă verificați calendarul. Dar puteți, de asemenea, să scrieți o notă rapidă precum „Ne întâlnim la restaurantul de la colț” cu S Pen, să o transformi în text și să o copiați și să lipiți și să creați un eveniment în calendarul dvs.

  • Deschideți meniul Air Command.
  • Selectați Scrieți pe Calendar în aplicația Calendar, în dreapta sus, atingeți pictograma creion.
  • Scrieți nota sau adnotarea și salvați-o.

Desenați cu S Pen pe Samsung Galaxy S24 Ultra. Samsung oferă aplicația PENUP pentru desen cu S Pen dar nu ne interesează aceasta. Aici este vorba despre o opțiune din bara de instrumente când scrii cu S Pen. La fel ca și convertirea notelor în text, aceasta vă permite să formatați și să „curățați” formele desenate manual și alte simboluri. Foarte util pentru infografice de exemplu. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschideți aplicația Note.
  • În bara de instrumente din partea de jos, glisați spre stânga pentru a afișa celelalte opțiuni.
  • Apăsați pictograma cu un cerc și un triunghi unul deasupra celuilalt.

Această funcție va fi utilă pentru realizarea de tabele, infografice sau chiar machete de pagină (subliniere etc.) Acum doar desenați forme geometrice, iar Samsung va face tot posibilul pentru a le face consistente și curate. Atenție, aceste elemente nu sunt considerate elemente scrise de mână, așa că nu le veți putea șterge cu instrumentul de ștergere. Va trebui să selectați elementul apăsând-l și ștergându-l.

S Pen oferă două instrumente pentru a face capturile de ecran mai intuitive: Smart Select și Screen Write. Smart Select vă permite să creați o captură de ecran personalizată, permițându-vă să selectați manual zona ecranului pe care doriți să o capturați cu S Pen. Puteți desena selecția cu mână liberă sau într-un model dreptunghiular sau circular. De asemenea, puteți crea un GIF animat și puteți fixa captura pe ecran.

  • Accesați meniul Air Command.
  • Apăsați Selectare inteligentă.
  • Desenați selecția dvs.

Acesta este util pentru partajarea fragmentelor de articole, de exemplu. Aici intervine funcția Screen Write. Când faceți o captură de ecran, o puteți adnota cu text sau desene. Așadar, puteți fie să adnotați captura de ecran imediat după ce ați făcut-o cu Smart Select ca mai sus, fie să faceți o captură de ecran obișnuită și să o adnotați.

  • Faceți o captură de ecran normală sau accesați meniul Air Command și apăsați Captură.
  • Desenați sau scrieți adnotarea și salvați.

OneUI vă permite să traduceți cuvinte sau fragmente de text din mers fără a fi nevoie să utilizați Google Translate. Puteți selecta direct porțiunea de text dorită și o puteți traduce.

  • În meniul Air Command, atingeți Traduceți.
  • Treceți peste cuvânt cu S Pen (va apărea un cursor animat) și așteptați traducerea.
  • Pentru a traduce un paragraf, apăsați pictograma “T” încadrată din bara de instrumente de sus.
  • Plasați cursorul peste primul cuvânt și așteptați traducerea.

Pentru traducerile de paragrafe, Samsung ia în considerare doar o parte limitată a textului delimitată de o zonă de selecție dreptunghiulară. Puteți ajusta manual această zonă și o puteți întinde pentru a traduce restul textului. De asemenea, puteți copia textul tradus care apare într-o fereastră pop-up.

Această caracteristică se numește Deschidere rapidă și este utilă pentru multitasking. Practic, vă permite să miniaturizați o aplicație ca o miniatură într-un colț al ecranului. Apoi puteți deschide o altă aplicație și pur și simplu treceți cu vârful Pen-lui peste miniatură pentru a afișa aplicația miniaturizată pe ecran complet.

Acesta este un mecanism mult mai intuitiv și mai rapid decât ferestrele plutitoare, de exemplu. Singurul dezavantaj, în comparație cu ferestrele plutitoare, este că nu poți ajusta dimensiunea miniaturii și poate fi plasată doar într-unul din cele patru colțuri ale ecranului.

Aici puteți să combinați mai multe caracteristici ale S Pen-ului. De exemplu, puteți deschide un articol în altă limbă în Chrome, miniaturizați browserul, deschideți aplicația Notes, activați instrumentul de traducere și utilizați modul Deschidere rapidă pentru a trece de la articol, a-l traduce, apoi în nota dvs. și a copia și inserați traducerea. Iată cum faci:

  • Deschide aplicația pe care vrei să o miniaturizezi.
  • Din meniul Air Command, selectați GlancePrivire.
  • Treceți cursorul peste miniatură pentru a afișa aplicația pe ecran complet.
  • Apăsați lung pe miniatură pentru a o muta.

Folosiți S Pen-ul ca lupă. Denumită Mărire – Amplifică, această funcție vă permite să măriți o porțiune a ecranului smartphone-ului sau tabletei Samsung, pur și simplu trecând cu mouse-ul peste ecran cu S Pen.

  • Din meniul Air Command, atingeți Mărire – Magnify.
  • Mutați zona de selecție trecând cu mouse-ul peste ecran cu S Pen.

Puteți alege între două dimensiuni pentru zona de selecție, iar nivelul de zoom poate merge de la 150 la 300%.

Încercați pentru a căuta – Circle to search. Această funcție implică menținerea apăsată a butonului de pornire pentru a căuta orice conținut de pe ecran, cum ar fi fotografii, încercuindu-l.

  • Indiferent unde vă aflați în interfață, apăsați lung butonul de pornire sau bara tactilă din partea de jos a ecranului pentru a activa căutarea AI.
  • Utilizați S-Pen pentru a încercui conținutul de pe ecranul pe care doriți să îl căutați.
  • Rezultatele căutării vă vor fi prezentate.

În catalogul său, Samsung vinde mai multe modele de S Pen. Amintim aici doar cele pentru modelele care încă sunt vândute oficial de producător. Deci, stilourile pentru Galaxy Note 20/Ultra, Note 10/Note 10+ sau Galaxy Tab S7 ies din discuție.

Este vorba despre S Pen-ul Galaxy S22/S23 Ultra, S Pen Fold Edition și S Pen Pro. S Pen pentru Galaxy S22/S23 Ultra și S Pen Pro sunt compatibile cu smartphone-urile și tabletele Samsung recente. Ediția S Pen Fold este compatibilă doar cu Galaxy Z Fold 3 deoarece folosește o frecvență diferită, adaptată ecranului flexibil al telefonului pliabil.

Cealaltă diferență este că S Pen (2022) este singurul care poate fi stocat în smartphone-ul alocat care îl încarcă. S Pen Pro se încarcă prin USB-C, în timp ce S Pen Fold Edition nu are baterie și, prin urmare, nu trebuie reîncărcat. Practic, dacă ai un Samsung Galaxy S24 Ultra, S Pen-ul tău este mai mult decât suficient. Pentru toate celelalte dispozitive (compatibile) vă recomandăm să optați pentru S Pen Pro care este cea mai universală si completă soluție de la Samsung.