Fără suport S Pen pentru versiunea ieftină de Galaxy Z Fold 6

168
Samsung Galaxy Z Fold 6
Sursa foto: via tomsguide.com

Tot mai multe informați sunt în ultimul timp că Samsung va lansa în acest an o versiune mai ieftină de Galaxy Z Fold 6. Acum a apărut un nou zvon în privința acesteia. Viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 6 mai ieftin se pare că va pierde o caracteristică importantă aflată pe modelele anterioare, stylusul S Pen.

Potrivit Toms’guide care citează site-ul tehnic coreean ETNews se pare că modelul mai ieftin nu va oferi suport S Pen. Aparent Samsung va elimina digitizatorul (un strat de afișare necesar pentru a urmări poziția unui stylus) pentru a reduce costul telefonului. Până în prezent, seria Galaxy Z Fold nu a oferit implicit un stilou S Pen în cutie, în ciuda faptului că oferă compatibilitate cu versiuni specifice ale stiloului Samsung. Deci, un Z Fold fără suport S Pen poate să nu fie o diferență atât de mare pentru majoritatea utilizatorilor.

Potrivit sursei, vor exista și alte downgrade-uri pentru Galaxy Z Fold mai ieftin, dar nu specifică ce anume. Știm modul în care Samsung își poziționează telefoanele emblematice Galaxy S față de modelele sale mai ieftine Galaxy S FE și Galaxy A. Astfel cele mai evidente componente care trebuie reduse ar fi camerele, procesorul, memoria RAM și spațiul de stocare.

Rămâne întrebarea cât de ieftin va fi de fapt acest pliabil mai ieftin. Cu Galaxy Z Fold 5 care costă 1.800€, sperăm la un preț de cel puțin 1.400€. Astfel, cel mai ieftin pliabil ar fi aliniat aproximativ din punct de vedere al prețului cu Galaxy S24 Ultra. Samsung ar oferi astfel cumpărătorilor acestui pliabil opțiunea de a opta pentru un model Fold fără a cheltui prea mult.

Conform datelor recente (decembrie 2023), o persoană petrece în medie 3 ore și 15 min pe telefon zilnic. 1 din 5 utilizatori de smartphone-uri petrec în medie peste 4,5 ore pe telefoanele lor zilnic. În Filipine timpul petrecut pe telefon pe zi este de 5 ore 47 minute!

Așteptăm ca Galaxy Z Fold 6 mai ieftin și Flip 6 să fie lansate în iulie / august acest an. Oferirea unui pliabil de format mare mai ieftin ar putea fi exact ceea ce Samsung are nevoie pentru a concura cu telefoane precum OnePlus Open, Google Pixel Fold sau Honor Magic V2 deoarece aceste pliabile sunt încă scumpe.

În același timp, suntem curioși să vedem dacă reducerea prețului va atrage mai mulți cumpărători de telefoane să încerce un Samsung pliabil în loc de un smartphone standard. Cu toate acestea, există probabil și alte considerente, cum ar fi durabilitatea. Samsung ar putea fi nevoit să mai lucreze la durabilitatea unui astfel de pliabil pentru a atrage mai mulți utilizatori.