CEO-ul OpenAI Sam Altman discută cu Samsung pentru cipuri AI

186
Sam Altman Samsung
Sursa foto: via androidheadlines.com

Sam Altman este foarte cunoscut în toată lumea, este actualul CEO al OpenAI. Cu toate acestea, pe lângă faptul că este șeful acelei companii, Altman caută și mai multe modalități de a consolida tehnologia AI și de a o face mai populară. Potrivit mai multor informații, Sam Altman este în Coreea de Sud pentru a vorbi cu Samsung despre producerea de cipuri semiconductoare centrate pe AI.

În acest moment, producătorii de cipuri se concentrează pe fabricarea de procesoare centrate pe AI. Sunt realizate având în vedere Artificial Intelligence (AI), astfel încât dispozitivele să poată îndeplini sarcini complexe pe dispozitive. Aceasta înseamnă că utilizatorii nu vor fi dependenți de serverele online. Un bun exemplu în acest sens este cipul Google Tensor G3. Acesta este un cip centrat pe AI care poate îndeplini multe sarcini AI generative pe dispozitiv.

Potrivit AndroidHeadlines, care citează agenția de presă Reuters, Sam Altman vizitează Coreea de Sud, unde se va întâlni cu Samsung Electronics și va discuta despre fabricarea de cipuri axate pe inteligența artificială. În acest moment, Samsung este una dintre cele mai bune opțiuni din industria cipurilor. Momentan, discuțiile sunt încă în fazele incipiente, așa că nu avem prea multe date concrete.

Mai multe detalii despre această afacere vor apărea în perioada următoare, dar se pare că Altman caută să strângă bani pentru a duce lucrurile mai departe. Sursa informației afirmă că Sam Altman vrea să strângă noi fonduri. AI este foarte populară acum și Altman s-a dovedit un CEO de succes, iar mai multe fonduri înseamnă noi posibilități de dezvoltare.

Sam Altman – Samuel Harris Altman s-a născut pe 22 aprilie 1985 la Chicago, Illinois, SUA. În 2005, după doi ani la Universitatea Stanford studiind informatica, Altman a renunțat la studii fără să obțină o diplomă de licență.

De asemenea, vizita lui Altman la Samsung aceasta ar putea fi și o modalitate de a asigura parteneriate puternice între OpenAI și producătorul de cipuri. Pe lângă Samsung, Altman va vorbi și cu reprezentanții SK Hynix. Detaliile despre ce dispozitive vor alimenta aceste cipuri Samsung rămân un mister. În acest moment, colaborarea dintre Samsung și OpenAI ar putea merge în orice direcție. În orice caz, suntem siguri că acest parteneriat va dura ceva timp pentru a produce noi cipuri bazate pe AI.