Samsung Electronics în continuare Nr.1 pe piața globală TV

869

Televizoarele produse de Samsung Electronics ocupă pentru al treisprezecelea an consecutiv locul unu mondial. Conform site-ului BusinessKorea care citează compania de cercetare de piață HIS Markit, începând din anul 2006 gigantul tech nu a mai cedat locul unu la cota de piață.

Samsung Electronics a obținut cea mai mare pondere a pieței globale de televizoare ca vânzări în 2018. Astfel a rămas numărul unu mondial timp de 13 ani. Gigantul tech a dominat în special segmentul de televizoare de 75 de inch (190,5 centimetri) sau mai mare și piața pentru televizoarele premium în valoare de peste 2.500 de dolari.

Samsung a reprezentat 29% din piața mondială de televizoare ca vânzări, a afirmat IHS Markit, pe 24 februarie. Ca rezultat, Samsung Electronics a fost permanent pe primul loc în ultimii 13 ani consecutivi. Pentru prima dată Samsung a ocupat primul loc în 2006 când a avut o pondere a cotei de piață de 14,6%. Cota de piață din al doilea trimestru din 2018 (29,6%) este cea mai mare cotă de piață trimestrială după Q4 din 2014 (30,4%).

Televizoarele Samsung QLED au înregistrat cea mai mare pondere

Gigantul coreean de electronice a declarat că vânzările puternice de modele ultra-mari și televizoare QLED au ajutat-o ​​să atingă o cotă de piață de aproape 30% în 2018. Aceasta a reprezentat 54,4% din cota de piață pentru televizoare de 75 inch sau mai mari. A avut o cotă de 44,3% pentru televizoarele care au costat peste 2.500 USD, conform IHS Markit.

IHS Markit Ltd – Information Handling Services Markit fost fondată în 1959 în Londra, Marea Britanie. IHS Markit este lider mondial în furnizarea de informații, analize și expertize pentru principalele industrii și piețe din întreaga lume. Oferă date și informații pentru industria auto, energetică, financiară, de apărare și marină.

Samsung Electronics a declarat că mărimea medie a televizoarelor sale vândute în 2018 a fost de 46,8 inch. Modelele de 50 inch sau mai mult au reprezentat aproape jumătate din vânzările sale totale de televizoare. Dimensiunea totală a ecranului pentru toate televizoarele vândute de Samsung Electronics anul trecut se ridică la aproximativ 30 de kilometri pătrați! Aceasta este de aproximativ 10 ori mai mare decât dimensiunea Yeouido din Seul.

Yeouido sau în engleză Yeoui Island, este o insulă pe râul Han din Seul. Aici se află clădirea Adunării Naționale a Coreei de Sud. „Dimensiunea Yeouido” este adesea folosită de mass-media sud-coreeană ca mijloc de comparație pentru măsurarea unei anumite suprafețe!

Televizoarele The Frame și The Serif vor avea ecrane cu puncte quantice

Samsung Electronics intenționează să-și consolideze în continuare poziția de lider în segmentele de televiziune super-mari și premium în acest an. Gigantul tech va lansa un nou model Samsung QLED 8K de 98 inch. În acest fel Samsung va avea mai mult de jumătate din modelele sale de televizoare QLED cu o diagonală de 75 inch sau mai mari. În plus, de la începutul acestui an, gigantul șef mondial în materie de electronice va folosi afișaje cu puncte cuantice – quantum dot (QD), pentru produsele sale exclusiviste precum „The Frame” și „The Serif”.