Samsung nr. 1 pe piața smartphone-urilor pliabile din acest an

491
Samsung nr 1 pe piata smartphone pliabile din acest an
Sursa Foto: Yonhap / koreaherald.com

Samsung Electronics Co. a ocupat poziția nr. 1 pe piața globală a smartphone-urilor pliabile anul acesta. În 2020 gigantul high-tech a lansat mai multe telefoane pliabile, printre care Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2. Datele au fost publicate de compania Display Supply Chain Consultants (DSCC). Potrivit acesteia, Samsung încearcă să își consolideze în continuare statutul în sectorul în plină dezvoltare.

Display Supply Chain Consultants estimează că la sfârșitul acestui an Samsung va ocupa o cotă de 88% din piața pliabilă. Samsung a dezvăluit modelul Galaxy Z Flip pliabil vertical în februarie și a lansat Galaxy Z Fold 2 în septembrie. Un alt model Galaxy Z flip cu o conectivitate 5G a fost lansat în toamnă.

Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 cele mai bine vândute pliabile Samsung

În funcție de model, Samsung Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 sunt de așteptat să fie cele mai bine vândute două pliabile în 2020, atât pe bază de unitate, cât și pe bază de venituri”, a spus DSCC.

Subsidiara Samsung Electronics, Samsung Display Co., a reprezentat 96% din panourile pliabile livrate în Q3 2020. Display Supply Chain Consultants estimează că Samsung Display va avea o cotă de 87% pentru întregul 2020.

Samsung pune accentul pe pliabile și va face din seria pliabilă Galaxy Z a doua sa serie emblematică”, a spus DSCC. „Se așteaptă ca Samsung Display să devină mai agresiv, ajutând alte mărci să intre pe piața pliabilă. Afiliata Samsung va vinde pentru prima dată ecrane pliabile altor producători 2021. Acestora le va pune la dispoziție inclusiv sticla ultra-subțire –  Ultra Thin Galss (UTG)”. A spus Ross Young șeful DSCC.

DSCC este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță în industria afișajului. Compania are mai multe birouri în SUA, precum și în Japonia, Coreea și China.

Piața telefoanelor pliabile va crește foarte mult în viitor

DSCC a declarat că este de așteptat ca livrările globale de ecrane pliabile să crească cu 454% pe an, până la 3,1 milioane de unități în acest an. Acest lucru va genera venituri totale de 462 milioane de dolari. După factorul de formă, DSCC a prezis că dispozitivele cu clapetă vor avea o cotă de aproape 60%.

De asemenea, a DSCC a spus că sticla UTG, utilizată în prezent pentru protecția ecranului pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2, va conduce piața cu o cotă de 84% pentru acest an în ceea ce privește baza de achiziții ale producătorilor. Compania de studiu de piață DSCC a declarat că piața globală a afișajelor pliabile va crește spectaculos în perioada următoare. Este de așteptat să crească la peste 94 de milioane de unități în 2025, conform agenției de presă sud-coreene Yonhap.