Acasă Stiri Samsung cheltuie anual 15,3 miliarde USD în cercetare și dezvoltare

Samsung cheltuie anual 15,3 miliarde USD în cercetare și dezvoltare

Samsung Electronics este cel de-al patrulea cel mai mare investitor din lume în cercetare și dezvoltare (C&R). Acest clasament este întocmit anual și cuprinde 1.000 de companii majore la nivel mondial. Top-ul ia în calcul sumele investite de diferite companii din toate domeniile de activitate, pe ultimul an. Potrivit ziarului The Korea Herald, clasamentul se întocmește exclusiv pe baza sumelor investite de fiecare companie în cercetare și dezvoltare.

Samsung Electronics Co. a ocupat locul patru printre cele 1.000 de companii, cele mai importante la nivel global. Gigantul high-tech sud-coreean a cheltuit, pe parcursul ultimului an, 15,3 miliarde de dolari pentru proiecte de C&R. Samsung a ocupat acest loc în ultimii doi ani consecutivi, potrivit unui studiu al companiei globale de contabilitate și consultanță PricewaterhouseCoopers.

Suma investită de Samsung în cercetare și dezvoltare a crescut cu 6,8% față de aceeași perioadă a anului precedent. Această sumă, investită în C&D, a reprezentat aproximativ 6,8% din vânzările totale ale companiei Samsung. Acest lucru vine să confirme invențiile și inovațiile în materie de tehnologie, pe care le găsim mereu în toate produsele Samsung.

În cercetare, dezvoltare și producție, Samsung își dovedește puterea economică

Gigantul american de comerț online Amazon a ocupat primul loc pe listă cu o sumă 22,6 miliarde de dolari. Să nu uităm că Amazon are cea mai mare parte a veniturilor din comerțul online. Pe locul doi în acest clasament s-a clasat Alphabet Inc., holdingul companiei Google, cu sediul în Mountain View, California, SUA. Acesta a cheltuit în ultimul an o sumă de 16,2 miliarde de dolari. Compania germană de automobile Volkswagen s-a clasat pe locul trei cu 15,8 miliarde de dolari.

PricewaterhouseCoopers (PwC) este cea mai mare companie de servicii profesionale, de consultanță și audit din lume. A fost fondată în 1998 și are sediul la Londra. PwC face parte din grupul celor mai mari patru firme de audit din lume numit Big Four, alături de KPMG, Ernst & Young și Deloitte. PwC are 743 de locații în 158 de țări, cu peste 236.000 de angajați.

Cheltuielile de cercetare și dezvoltare ale companiei Intel au crescut cu 2,6% în ultimul an la ajungând la 13,1 miliarde de dolari. Intel Corporation, cea mai mare companie producătoare de semiconductori din lume, plasându-se pe locul al cincilea. A ocupat anul trecut locul trei. Microsoft a ocupat locul șase cu 12,3 miliarde de dolari investiți, urmat de Apple cu 11,6 miliarde dolari.

Cheltuielile combinate pentru cercetare și dezvoltare ale celor 1.000 de firme luate în calcul au urcat cu 11,4% în ultimul an. Acestea au atins un nivel record de 782 miliarde de dolari în ultimul an.

În același timp, Samsung a fost pe locul șase ca cea mai inovativă companie din lume, într-un sondaj al PricewaterhouseCoopers (PwC). Apple, Amazon și Alphabet și-au păstrat primele trei locuri pentru al doilea an consecutiv. Compania PwC a intervievat 869 de directori executivi și directori din întreaga lume, pentru a răspunde la acest sondaj.

Compania Samsung fost clasată, de asemenea, ca fiind cel de-al 5-lea brand „cel mai inovator brand de tehnologie din 2018„ și de către Global Keys, o companie de cercetare de piață, specializată pe domeniul IT.

Stiri

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...

Samsung Hand Wash lansată în Play Store pentru seria Galaxy Watch 4

Aplicația oficială Samsung Hand Wash este acum disponibilă pentru descărcare în Play Store pentru noul Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic....

Galaxy S23 Ultra poate utiliza o cameră foto de 200MP

Mai mulți fani Samsung sperau că Samsung va include o cameră de 200MP pe Galaxy S22 Ultra. Se pare că acest lucru...