Samsung investește 22 de miliarde de dolari în 5G și AI

857

Samsung intenționează să aibă o cotă de piață de cel puțin 20% în 5G până în 2020, potrivit SamMobile. Și pentru aceasta, compania este dispusă să cheltuiască o mulțime de bani, 22 de miliarde de dolari pentru a fi exacți. Youngky Kim, președinte și șef al operațiunilor de rețea pentru Samsung, și-a exprimat clar intențiile la recentul WSJ D.Live din California. Cifra de 22 de miliarde de dolari a fost, de asemenea, anunțată la Samsung Developer Conference 2018 din San Francisco.

Samsung produce peste o jumătate de miliard de dispozitive electronice pe an, o cantitate enormă! Este, de asemenea, cel mai mare producător de electronice din lume în ceea ce privește veniturile. Compania a depășit, de asemenea, Intel ca cel mai mare producător de semiconductori din lume anul trecut.

Cu toate acestea, în echipamentele de rețea, Samsung se situează pe locul cinci, în spatele Huawei, ZTE, Ericsson și Nokia. În al doilea trimestru al acestui an, Samsung a deținut 11% din pachetul de echipamente de rețea 4G. Gigantul high-tech sud-coreean dorește să aibă o cotă mai mare în 5G și face progrese rapide investind foarte mult. În plus față de 5G, Samsung va încerca, de asemenea, să-și consolideze tehnologiile de inteligență artificială (AI), precum și alte domenii conexe, cum ar fi componentele automate.

Samsung a achiziționat compania Zhilabs și are parteneriat cu NEC pentru 5G

Vorbind la WSJ D.Live, Youngky Kim a spus că „5G și AI sunt combinația perfectă de tehnologie de ultimă generație. Doar 5G poate să deblocheze adevăratul potențial al AI, 5G este oxigenul necesar pentru AI„. „Inteligența artificială are nevoie de multe date pentru a vă răspunde„, a continuat Kim. „Această cantitate de date poate fi furnizată de 5G, nu de 4G„.

Wall Street Journal, D.Live, este un eveniment unic, un forum de dezbateri imersiv, organizat de Wall Street Journal. Jurnaliști eminenți din domeniu discută cu lideri din domeniul afacerilor și inovatori ai industriei tehnologice. Evenimentul din acest an s-a desfășurat în perioada 12-14 noiembrie la Laguna Beach, California.

Samsung a achiziționat recent compania Zhilabs pentru a facilita tranziția tehnologiilor 4G la tehnologiile 5G. Compania a semnat, de asemenea, un acord de parteneriat cu japonezii de la NEC pentru dezvoltarea afacerii 5G. Pentru AI, Samsung a deschis cel de-al șaptelea centru de cercetare de la Montreal la începutul acestei luni.

În timp ce 5G este de așteptat să fie comercializat anul viitor, Samsung va implementa rețeaua mai devreme în fabricile sale de semiconductori din Austin.