Samsung achiziționează Zhilabs pentru a ușura tranziția la 5G

1085

Pentru a facilita tranziția de la tehnologiile 4G la 5G, Samsung a anunțat achiziția companiei spaniole Zhilabs. Compania Zhilabs este cunoscută pentru analiza rețelelor și serviciilor sale bazate pe inteligența artificială. Achiziția pune bazele pentru Samsung pentru a-și promova ofertele de 5G și de a optimiza experiențele clienților în epoca 5G. Samsung va deține pe deplin Zhilabs, dar compania va funcționa independent cu propriul său management.

Gigantul tech spune că această achiziție va pune bazele pentru ca firma să se adapteze la experiențele clienților pentru tehnologiile 5G. Sistemul de automatizare bazat pe AI va juca un rol crucial în noile servicii pe care 5G le permite. Acestea includ internetul industrial al obiectelor, mașinile conectate și analizele de rețea îmbunătățite pentru operatorii de telefonie mobilă.

Potrivit SamMobile, Samsung nu a dezvăluit valoarea afacerii, dar aceasta marchează prima achiziție pentru 5G. Samsung a promis în august o investiție de peste 22 miliarde de dolari în inteligenta artificiala, 5G, componente electronice pentru automobile si biofarmaceutice. Samsung a declarat că „va explora și va investi și în alte oportunități de afaceri, alimentate de tehnologiile emergente”.

Achiziție pentru a facilita trecerea la 5G

5G va permite servicii fără precedent de trafic de date exponențial, pentru care instrumentele inteligente de analiză a rețelei sunt vitale„. A spus Youngky Kim, președinte și șef al rețelelor de afaceri de la Samsung Electronics. „Achiziționarea Zhilabs va ajuta Samsung să îndeplinească aceste cerințe pentru a se asigura că fiecare abonat primește cel mai bun serviciu posibil”.

Suntem încântați să ne alăturăm familiei Samsung Electronics. Vrem să ne aducem contribuția cu produsele și tehnologiile noastre software la soluțiile pe care Samsung le oferă clienților„. A declarat Joan Raventós, CEO la Zhilabs

Zhilabs are printre clienții săi companii importante cum ar fi Vodafone și Telefonica. Aceste companii folosesc produsele Zhilabs pentru a testa și analiza performanța rețelei în timp real.

Compania Zhilabs a fost înființată în anul 2008 și are sediul în Barcelona, Spania. Oferă analize privind starea rețelelor, performanțele și traficul de date pentru aproximativ 50 de companii de telecomunicații. Zhilabs oferă un produs numit CustomAir, care ajută operatorii de telefonie să urmărească performanța rețelei la nivel individual de abonați.

Samsung a încheiat un parteneriat cu operatorii de telefonie majori de pe piețele-cheie pentru trecerea la rețelelor comerciale 5G. Recent, a efectuat teste pentru echipamente comerciale de rețea 5G cu SK Telecom în Coreea de Sud. Testul a fost un succes și va conduce la lansarea serviciului de telefonie mobilă rutieră 5G din Coreea de Sud până în luna decembrie a acestui an.