Samsung nu reușește să livreze 300 de milioane de telefoane în 2020

678
Samsung nu reuseste sa livreze 300 de milioane de telefoane in 2020
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a fost și este marca numărul unu de telefoane mobile la nivel global începând din 2012. Compania a livrat peste 300 de milioane de telefoane mobile în fiecare an începând din 2011. Cu toate acestea, pentru prima dată după 9 ani, nu va putea atinge cota de 300 de milioane în acest an. Cauzele sunt deja cunoscute: COVID- 19, opriri aferente acestei pandemii și situația pieței.

Până la sfârșitul trimestrului trei 2020, Samsung a livrat 189,4 de milioane de telefoane mobile. Acest număr este mai mic decât livrările obișnuite ale companiei Samsung la nivelul trimestrului trei. Dar, trebuie remarcat acest lucru, este încă un număr bun având în vedere pandemia încă în desfășurare.

Samsung vrea să livreze 307 milioane de smartphone-uri în 2021

Cu toate acestea, Samsung Electronics nu va putea livra mai mult de 270 de milioane de telefoane până la sfârșitul anului 2020. Dar, potrivit SamMobile, care citează surse de încredere sud-coreene, Samsung își propune să revină și să livreze 307 milioane de telefoane în 2021. Compania intenționează să-și extindă anul viitor gama de telefoane 5G la prețuri accesibile și de gamă medie și va lansa mai multe telefoane pliabile.

Samsung ar putea livra doar 270 de milioane de telefoane mobile (smartphone-uri și telefoane funcționale, deci) în tot anul 2020. La sfârșitul trimestrului trei livrările Samsung au fost de 189,4 milioane de telefoane. A rezultat o medie de 63 de milioane de unități pe trimestru. Prin urmare, estimarea presupune că în timpul celui de-al patrulea trimestru, întotdeauna cel mai puternic din cauza sezonului de sărbători, Samsung a livrat aproximativ 80 de milioane de dispozitive.

Termenul smartphone a apărut în 1997, când telefonul Ericsson GS88 „Penelope” a fost descris ca fiind un Smart Phone. Smartphone-ul avea un ecran tactil, tastatură pe clapetă și foarte multe funcții. Încă nu există un termen românesc corespunzător pentru smartphone.

Problemele enumerate mai sus au dus la această situație. În timpul pandemiei oamenii au fost mai reticenți în a investi într-un telefon, cu atât mai mult într-un telefon scump. A primat siguranța medicală și financiară.

Modelele din seria Galaxy A au fost cel mai bine vândute

Aparent, pentru 2021 compania dorește să livreze în jur de 287 de milioane de smartphone-uri și 20 de milioane de telefoane funcționale. Din cele 287 de milioane de smartphone-uri, aproape 50 de milioane de unități ar putea fi dispozitive pliabile. Compania intenționează să lanseze anul viitor smartphone-uri pliabile mai accesibile.

Seria Galaxy S20 nu s-a descurcat foarte bine anul acesta. Chiar dacă sunt foarte bune, sunt telefoane scumpe iar cumpărătorii le-au evitat. Samsung a contracarat acest lucru lansând un excelent Samsung Galaxy S20 FE. De asemenea, a lansat smartphone-uri 5G de nivel mediu precum Galaxy A51 5G, Galaxy A71 5G și Galaxy A42 5G. Acum, compania este aproape de a lansa seria Galaxy S21 și lucrează la un Galaxy Note 21 Ultra, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 și o serie de smartphone-uri 5G de nivel mediu.