Samsung vrea să livreze peste 40 de milioane de televizoare în 2023

227
Samsung vrea sa livreze peste 40 de milioane de televizoare
Sursa foto: sammobile.com

Potrivit unor noi informații Samsung intenționează să livreze mai mult de 40 de milioane de televizoare în 2023. Atingând această cifră Samsung își va consolida și mai mult primul loc mondial pe piața televizoarelor. Gigantul high-tech sud-coreean crede că va putea depăși ușor pragul de 40 de milioane de televizoare în 2023. Dar, cifra s-ar putea să fie o țintă greu de atins din cauza încetinirii economice globale în trimestrele următoare.

Cu toate acestea, Samsung trebuie să fie optimist în ciuda condițiilor economice nefavorabile pentru a-și garanta liderul în industrie. Din cele 40 de milioane de televizoare proiectate, aproximativ 39 de milioane vor fi televizoare cu display cu cristale lichide (LCD), iar 1,5 milioane de unități sunt planificate pentru modelele OLED cu puncte cuantice (QD-OLED), potrivit SamMobile.

Samsung vrea să-și consolideze și mai mult locul 1 pe piața de televizoare

La fel ca LG Electronics, Samsung nu va fabrica și nu va lansa niciun model White OLED (W-OLED). Modelele W-OLED sunt produse în prezent doar de LG Display. Samsung se va baza pe furnizorii CSOT, HKC, LG Display, BOE și AUO pentru ecranele LCD pentru televizoarele sale. Potrivit informațiilor, Samsung va cumpăra mai multe ecrane de la CSOT față de BOE pentru televizoarele din 2023.

Dintre toți acești furnizori, CSOT din China (o subsidiară a TCL) va fi cel mai important pentru Samsung. Această companie va furniza în jur de 10 milioane de ecrane LCD, potrivit site-ului tehnic TheElec. De asemenea, Samsung s-a orientat spre CSOT și din cauza disputei pe care o are cu BOE în legătură cu acordurile de marketing. Partea leului din ecranele LCD va fi livrată de Samsung Display. În plus, subsidiara Samsung Display, deține acțiuni la CSOT și a vândut mai devreme fabrica din Suzhou unui partener chinez. Toate acestea de mai sus oferă cu siguranță companiei CSOT un avantaj față de alți furnizori.

CSOT – China Star Optoelectronics Technology a fost fondată în noiembrie 2009. Este o filială a companiei chineze TCL. Produce ecrane TV de dimensiuni mari, ecrane pentru telefoane, panouri de afișare în scop comercial și pentru vehicule.

BOE, la un moment dat, a fost al doilea cel mai mare furnizor al companiei Samsung de panouri LCD pentru televizoare. Dar odată cu disputa în curs și alți factori, poziția BOE în portofoliul de furnizori al Samsung a scăzut în ultima vreme. Nu numai disputa, ci și faptul că Samsung caută să-și diversifice aprovizionarea cu LCD-uri din cauza loviturii cauzate de pandemie industriei TV. Vă reamintim că Samsung ocupă primul loc mondial în vânzările de televizoare în ultimii 16 ani consecutivi.