Samsung 5G mmWave TCU aduce noi experiențe în vehiculul viitorului

426
Samsung 5G mmWave TCU aduce noi experiente in vehiculul viitorului
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Autovehiculele au o tot mai importanță în viața de zi cu zi, dincolo de utilitatea de până acum. De la soluții de siguranță care vă alertează de pericole în timp ce conduceți, la tehnologii care permit pasagerilor să vizioneze concerte din confortul vehiculelor lor, un val cu totul nou de tehnologii de vehicule conectate este foarte aproape. Cu Samsung 5G mmWave TCU, compania aduce noi experiențe în vehiculele zilei de mâine.

Dar, pentru a vă bucura de aceste experiențe în mișcare, vehiculele trebuie să fie echipate cu unități de control telematic. Prin intermediul acestora se realizează o comunicare mai rapidă a datelor în vehicul. Samsung 5G mmWave TCU va fi implementat în generația viitoare de autovehicule.

Dezvoltarea tehnologiei TCU (Telematics Control Units) face posibilă un număr tot mai mare de activități în vehicul. Această tehnologie de comunicații permite deplasarea unor volume mari de date la viteze foarte mari și devine din ce în ce mai importantă pentru vehicule. Samsung Electronics a introdus primul TCU din lume pregătit pentru 5G în 2019 și acum și-a îndreptat atenția asupra 5G mmWave. Când vine vorba de a furniza șoferului cantități mari de informații rutiere în timp real și de a implementa servicii de mașini conectate, capacitatea 5G mmWave de a facilita transmiterea volumelor mari de date la viteze rapide este crucială.

Viteză ultra-mare, latență foarte mică și ultra-conectivitate

TCU-urile capabile să acceseze 5G vor furniza informații despre drum către șofer. Aceste unități de control telematic utilizează viteze rapide de internet pentru a permite afișarea conținutului de înaltă calitate. În timp ce lucra la dezvoltarea 5G TCU, Samsung a ajuns la concluzia că 5G mmWave, care reduce latența transferului de date la un nivel minim și este capabil să acopere o mulțime de vehicule simultan, ar fi necesară pentru a permite o comunicare rapidă între vehicule, pietoni și infrastructură. În acest fel până la dezvoltarea Samsung 5G mmWave TCU nu a fost decât un singur pas. Nu chiar unul singur, a fost nevoie de muncă, transpirație și inteligență!

mmWave – este banda spectrului cu lungimi de undă cuprinse între 10 milimetri (30 GHz) și 1 milimetru (300 GHz). Este, de asemenea, cunoscută ca bandă de frecvență extrem de înaltă (EHF) de către Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor.

5G mmWave oferă o lățime de bandă de 100 MHz până la 1 GHz. Această lățime este de peste 10 ori mai lată decât lățimea de bandă de 5 până la 100 MHz oferită în prezent de majoritatea soluțiilor de comunicații fără fir care operează pe spectru sub-6 GHz. Samsung, realizând de la început posibilitățile nelimitate ale spectrului mmWave, a lucrat la transformarea 5G într-o realitate de mai bine de zece ani. Ieri Samsung a prezentat la CES 2021 și un nou Cockpit Digital 2021, unde vedem interiorul viitoarelor autovehicule.

Pe baza acestor eforturi, lățimea de bandă mai largă oferită de mmWave permite transmiterea mai rapidă a unor cantități mari de date. Astfel permite utilizatorilor să utilizeze fără probleme informațiile rutiere în timp real și comunicațiile V2V. Cu toate acestea, stabilirea acestei tehnologii a necesitat o poziționare diferențiată a antenei și un design TCU care să asigure o comunicare stabilă.

Transmiterea datelor de masă realizată cu tehnologia mmWave

Pentru a transmite, primi și utiliza în mod eficient 5G mmWave, Samsung utilizează tehnologia de formare a fasciculului antenei matrice. Tehnologia Beamforming permite fasciculelor de antenă să fie concentrate într-o anumită direcție și transmise puternic. Această tehnologie minimizează interferențele nedorite. Crește acoperirea transmisiei și permite transmiterea și primirea datelor la viteze ultra-ridicate prin conexiuni mai stabile și transmisie mai rapidă, chiar și atunci când vehiculul se deplasează. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a făcut multe încercări și teste extinse. În cele din urmă a ajuns la un design fezabil al circuitului, la Samsung 5G mmWave TCU.

Compact Macro, stația de bază mmWave Samsung, are 1.024 elemente de antenă și acceptă formarea fasciculului precis și sigur. Compact Macro 5G oferă conectivitate perfectă mașinilor care circulă cu 200 km / h, oferind cu succes 5G utilizatorilor.

Beamforming-ul a fost optimizat prin testarea pe teren în care tehnologia a fost implementată în vehicule reale. O structură de radiator optimizată a fost implementată prin efectuarea testelor de consum curent de energie și radiații termice pentru a se asigura că TCU ar funcționa în continuare la temperaturi extrem de calde sau reci.

Noile experiențe activate de Samsung 5G mmWave TCU

Se așteaptă ca tehnologia de formare a fasciculului de antenă 5G mmWave să ofere o soluție cu potențial mare. Atunci când este comercializată tehnologia Samsung 5G mmWave TCU pentru vehicule permite comunicațiile rapide și stabile și o lume cu totul nouă a serviciilor îmbunătățite în vehicul. Astfel utilizatorii se vor putea bucura atât de condus sigur, cât și de divertisment, în plus față de serviciile V2X.

O funcție nouă a vehiculului, mult mai aproape de realizare datorită 5G mmWave TCU este conducerea complet autonomă. Comunicarea în timp real fără întârziere în transmiterea datelor va fi la ordinea zilei. Vă vă permite să fiți conștienți de condițiile rutiere în avans și să vă pregătiți pentru situații neașteptate. În plus, tehnologia va permite cazuri de utilizare precum plutonarea vehiculelor și conducerea la distanță a vehiculelor fără pilot. Plutonarea este o metodă pentru a conduce împreună un grup de vehicule. Atunci când un șofer își conduce singur autovehiculul, un serviciu rapid de avertizare a riscurilor și imagini rutiere de înaltă definiție transmise cu întârziere extrem de redusă vor ajuta în continuare să conducă mai sigur.

Și oportunitățile pentru pasageri de a accesa divertismentul vor fi nelimitate, conform Samsung Newsroom. Călătoria nu va fi plictisitoare când streaming-ul video 8K va fi la dispoziție pe toate locurile din autobuze și taxiuri. Dar opțiunile de divertisment nu se vor limita la streaming video. Cu noua tehnologie pasagerii vor putea să acceseze orice vor din autovehicul. Conținut precum jocuri, concerte și evenimente live vor fi foarte ușor accesate din vehiculele care utilizează VR și AR. Așteptăm cu nerăbdare să vedem tehnologia Samsung 5G mmWave TCU care contribuie la transformarea experienței în vehicul pentru utilizatori.