Samsung a primit 683 de milioane USD de la Apple drept compensație

1437
Sursa Foto: via PocketNow.com

Samsung a avut un contract cu Apple conform căruia compania americană va cumpăra un anumit număr de ecrane OLED. Acestea urmau să echipeze smartphone-urile Apple iPhone lansate anul trecut. Din cauza vânzărilor dezamăgitoare de iPhone-uri, Apple nu a putut să onoreze contractul încheiat cu Samsung. Acum Apple a plătit 683 de milioane de dolari compensații pentru acest lucru. Plata a fost efectuată în al doilea trimestru al acestui an.

Apple a încercat să găsească o cale pentru a nu plăti această sumă ca penalitate. Compania americană a vrut să comande în compensație ecrane OLED pentru tablete și iPod-uri. Cele două companii nu au putut ajunge la nicio înțelegere și în final Apple a trebuit să plătească. Nu știm câte ecrane OLED s-a angajat Apple să achiziționeze conform contractului. Conform surselor din domeniu se pare că Samsung a trebuit să recupereze contravaloarea a o sută de milioane de ecrane anual pe perioada contractului.

Datorită scăderii vânzărilor, Apple nu a cumpărat cât a promis

Pe baza acordului cu Apple, Samsung a construit o linie de producție OLED special dedicată cerințelor sale. Dar cererea scăzută pentru iPhone X a însemnat că linia de producție să fie insuficient utilizată și să lucreze la jumătate din capacitate. Acest lucru a făcut ca Samsung să aibă pierderi mari pe care Apple urma să le ramburseze ca parte a acordului inițial.

Cele două companii se pregătesc să facă publice cifrele privind veniturile detaliate la sfârșitul acestei luni. Samsung este așteptat să înregistreze scăderi pentru al treilea trimestru consecutiv, în special datorită războiului comercial dintre SUA și China și limitelor de export impuse de Japonia. Cu toate acestea, divizia Samsung Display va anunța rezultate atractive, dar nu datorită vânzării ecranelor OLED.

În 2013 Apple a avut venituri de peste 171 de miliarde de dolari. Asta înseamnă puţin peste 5.400 de dolari pe secundă. Începând cu anul 2014, Apple a declarat că are peste 160 de miliarde de dolari în bani lichizi disponibili, în timp ce Trezoreria Statelor Unite avea numai 49 de miliarde.

În ciuda acestei sume primite de la Apple, profitul operațional al companiei Samsung pentru al doilea trimestru vor atinge 47,89 miliarde de dolari, în scădere cu 4% față de trimestrul II al anului 2018. Acesta va fi al treilea trimestru consecutiv în care Samsung a înregistrat o scădere a profitului. Profitul operațional va scădea cu 5,56 miliarde dolari.

Suma de 638 de milioane de dolari nu este încă oficială, potrivit PocketNow. Ea ar putea varia ușor atunci când Samsung își va publica cifrele pentru trimestrul doi. Totuși, toți analiștii financiari din domeniu estimează suma menționată mai sus. Vom vedea detalierea performanței pentru toate diviziile atunci când Samsung va anunța totalul câștigurilor pentru Q2 2019 spre sfârșitul acestei luni.