Samsung a adăugat o secțiune Intelligent Wi-Fi în One UI 5.0 beta

252
Samsung Intelligent Wi-Fi
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung merge cu viteză maximă înainte pentru lansarea actualizării One UI 5 bazată pe Android 13 pe telefoanele sale. Programul beta pentru One UI 5.0 a fost lansat pentru Galaxy S22 din Germania, Coreea de Sud și Statele Unite. Va fi lansat pentru mai multe telefoane emblematice în perioada următoare. Deja știm câteva dintre modificările pe care compania dorește să le facă la comenzile rapide prin gesturi ale sistemului de operare. Acum, am aflat despre Intelligent Wi-Fi, o funcție care vă permite să descoperiți zonele moarte și pentru a elimina traficul de date al aplicațiilor.

Samsung a adăugat o opțiune Intelligent Wi-Fi în setările Wi-Fi pentru a vă oferi mai multe informații despre rețeaua dvs. Wi-Fi. Această nouă opțiune poate fi găsită accesând Setări -> Wi-Fi -> Intelligent Wi-Fi. În interiorul opțiunii Intelligent Wi-Fi, puteți vizualiza diverse instrumente de diagnosticare, informații despre calitatea rețelei conectate și recepția rețelelor învecinate.

Samsung Intelligent Wi-Fi în interfața One UI 5.0 beta

Potrivit AndroidPolice, care citează un utilizator cu un telefon care rulează One UI 5 beta, acesta a partajat capturi de ecran ale unui nou set de opțiuni pentru dezvoltatori găsite în secțiunea  Wi-Fi. Apare aici Intelligent Wi-Fi în noile setări ale telefonului cu One UI 5.0 în program beta.

Opțiunile pentru dezvoltatori oferă utilizatorilor în primul rând diferite vederi de diagnosticare despre calitatea conexiunii dispozitivului lor la rețeaua lor Wi-Fi utilizată în mod activ, precum și recepția rețelelor învecinate. Utilizatorii pot vedea și diagrame cu istoricul datelor din toată activitatea măsurată sau doar pe activitatea înregistrată de pe router. Aceste instrumente pot fi utile în căutarea punctelor moarte sau în urmărirea a câte date gestionează aplicațiile în fundal.

Wi-Fi este o marcă comercială a Wi-Fi Alliance, o organizație non-profit. Wi-Fi folosește un număr mare de brevete deținute de multe organizații diferite. Australia susține că Wi-Fi este o invenție australiană. Numele Wi-Fi se scrie întotdeauna cu liniuță.

Sigur că se pot folosi instrumente similare din aplicații terță parte pentru a vedea aceste date. Dar acum Intelligent Wi-Fi de la Samsung rezolvă problema pe telefoanele Samsung Galaxy. Reduce și riscul de a naviga în jurul aplicațiilor infestate de malware și de a plăti suplimentar trafic de date atunci cât vă aflați în afara rețelei Wi-Fi. În plus, Intelligent Wi-Fi poate ajusta și frecvența pe care o folosește routerul dvs. pentru a preveni interferențele de la routerele vecine.

Cel mai probabil că luna viitoare vom vedea Google lansând Android 13 pe telefoanele sale Pixel. Este posibil să vedem că dispozitivele Samsung cu One UI 5 beta trec la o versiune stabilă la scurt timp după acest lucru.