Tot ce trebuie să știți despre Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5

323
Tot ce trebuie sa stiti despre Galaxy Z Flip si Galaxy Z Fold
Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Telefoanele pliabile Galaxy au ajuns să aibă o popularitate incredibilă, revoluționând piața telefoanelor mobile și prezentând potențialul pentru noi factori de formă prin îndepărtarea de smartphone-urile tradiționale. În special, cele mai recente Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5 au captat atenția consumatorilor din toată lumea.

Noile telefoane pliabile Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 se vând foarte bine peste tot în lume. În 2022 Samsung a vândut ~83% din cele 12,9 milioane de pliabile vândute în lume, sau ~10,7 milioane de unități. În acest an Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 au doborât recordurile de vânzări, depășindu-și predecesorii. Flip 5 a înregistra vânzări  mai mari (60-65% din vânzări) decât Fold 5. Dintre cele două telefoane pliabile Samsung, Flip-ul a venit cu cele mai multe noutăți, printre care un ecran exterior mai mare, dar și o nouă balama. Mai jos, via SamsungNewsroom, vă vor reaminti și explica pe scurt tehnologiile remarcabile create de Samsung care se regăsesc pe noile telefoane pliabile Galaxy Flip și Fold.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5: certificare IP, Flex Window și Husa Flipsuit

Certificare IP. Ingress Protection sau protecția la intrare (IP), este un standard care măsoară capacitatea unui dispozitiv de a rezista la elementele externe. Prima cifră dintr-un rating IP indică nivelul de apărare împotriva prafului și a particulelor străine, în timp ce a doua cifră reprezintă nivelul de protecție împotriva lichidelor. Cu cât este mai mare cifra, cu atât este mai bună protecția. Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 au fost primele produse pliabile care au obținut ratingul IPX8. Și modelele următoare Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 au primit acest rating.

Flex Window. Fereastra Flex sau ecranul de acoperire al unui dispozitiv Galaxy Z Flip, a fost inclus pentru prima dată în Galaxy Z Flip 5. Ecranul permite utilizatorilor să facă fotografii, să răspundă la mesaje sau să redea conținut fără a deschide telefonul. Ecranul are o diagonală de 3,4 inch (8,64 cm) oferind acces la widget-uri și aplicații utile fără a deschide telefonul.

Motorola DynaTac 8000X este considerat primul telefon mobil din lume. A fost lansat în 1980 și costa 4.000$ (~12.215$ în banii de azi). Avea o înălțime de 22,86 centimetri, cântărea 1,1 kg și o durată de viață a bateriei de 30 minute.

Husa Flipsuit. Flipsuit Case – husa Flipsuite este un accesoriu pentru Galaxy Z Flip 5 care utilizează tehnologia de comunicare în câmp apropiat (NFC). Când un card Flipsuit este introdus în carcasă, ecranul Flex Window redă conținut legat de card.

FlexCam, Multi Window și UTG pe Flip 5 și Fold 5

FlexCam. Este o caracteristică a camerei care utilizează fereastra Flex a lui Galaxy Z 5 și camera spate de înaltă calitate, permițând utilizatorilor să facă fotografii din diferite unghiuri fără a deschide telefonul. În plus, fotografierea comodă fără mâini este posibilă atunci când modul Flex și camera ecranului de acoperire sunt activate.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom

Fereastră multiplă. Multi Window – Fereastră multiplă este o caracteristică ce permite utilizatorilor să deschidă mai multe ferestre pe afișajul unui Fold. Sunt acceptate până la trei ferestre simultan. Multi Window oferă o experiență multitasking pentru a efectua simultan diverse sarcini, cum ar fi streaming, cumpărături, navigare pe web și jocuri.

Swipe Gesture. Glisați cu un gest – Swipe Gesture. Este o caracteristică la îndemână care permite utilizatorului să controleze ecranul pliabil Galaxy prin gesturi cu degetul. De exemplu, împărțiți ecranul pe orizontală și deschideți o nouă aplicație glisând în sus cu două degete de jos în sus. Aceste gesturi intuitive sporesc eficiența multitasking-ului, oferind o modalitate optimă de a opera dispozitivul.

Sticlă ultra subțire. Ultra-Thin Glass – Sticla ultra subțire (UTG). este o componentă crucială a ecranelor pliabile Samsung Galaxy. Subțirea excepțională a materialului permite o îndoire flexibilă – în același timp, posedă proprietăți rezistente la zgârieturi, caracteristice sticlei tradiționale.

Flex Hinge, Taskbar și Under Display Camera

Balamaua Flex. Flex Hinge sau Balamaua Flex este o componentă care permite plierea și desfacerea unui pliabil Galaxy. Noua balama mărește durabilitatea telefonului și permite funcționalitatea modului Flex.

Modul Flex. Când este pliat parțial, dispozitivul pliabil Samsung Galaxy va intra în modul Flex – Felx Mode. Utilizatorii își pot așeza dispozitivele pliabile pe o suprafață plană fără a avea nevoie de un suport de telefon separat pentru a viziona în mod convenabil un film, a scrie un e-mail sau a apela video un prieten.

Panoul Flex Mode. Flex Mode Panel permite utilizarea fără întreruperi a panoului de control în timp ce vă bucurați de videoclipuri, muzică sau alt conținut atunci când Galaxy foldable este setat în Flex Mode. Această funcție poate fi activată în Labs.

Bara de activități. Taskbar sau Bara de activități prezintă în mod convenabil Preferințe și Comenzi rapide către aplicațiile utilizate recent în partea de jos a unui afișaj Galaxy desfășurat. În acest fel permite utilizatorilor să comute cu ușurință între aplicații și să se bucure de o experiență multitasking fără întreruperi, la fel ca pe un PC.

Under Display Camera (UDC). Sub Display Camera sau camera foto de sub ecran. Galaxy Z Fold are un afișaj cu adevărat pe tot ecranul ascunzând camera Galaxy Z Fold 5 sub ecran. Cu UDC, camera frontală este integrată perfect pentru a elimina nevoia de crestături sau găuri pe afișaj. Samsung a introdus inițial tehnologia UDC în Galaxy Z Fold 3 și a continuat să o implementeze în Z Fold 4 și în cel mai recent Galaxy Z Fold 5.

Sursă foto: Samsung Global Newsroom