Samsung a lansat senzorul ISOCELL Auto 4AC pentru aplicații auto

345
Samsung a lansat senzorul ISOCELL Auto 4AC pentru aplicatii auto
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Samsung a prezentat ieri senzorul ISOCELL Auto 4AC, un senzor de imagine pentru autovehicule. Acesta oferă o gamă dinamică ridicată (HDR) și va fi folosit în special pentru monitoarele surround-view sau camere retrovizoare la rezoluție de înaltă definiție (1280 x 960). Noul senzor este prima soluție de imagine Samsung optimizată pentru aplicații auto.

Noul ISOCELL Auto 4AC combină tehnologiile de senzori de imagine Samsung cu o soluție unică CornerPixel pentru capabilități HDR avansate. În acest fel oferă experiențe de vizionare excepționale, indiferent de condițiile de iluminare”. A declarat Duckhyun Chang, vicepreședinte executiv al afacerii senzorilor la Samsung Electronics, conform Samsung Newsroom. „Începând cu ISOCELL Auto 4AC vom extinde gama noastră de senzori auto la conducerea autonomă și monitorizarea în cabină.”

Diverse situații de iluminare pe șosea pot reprezenta obstacole pentru șofer. Tranzițiile rapide de la un mediu slab iluminat la unul mai luminos, cum ar fi ieșirea dintr-un tunel, pot necesita câteva secunde pentru ca ochii șoferului să se adapteze. De asemenea, lumina farurilor cu LED-uri sau semnalizările rutiere ar putea deveni mai vizibile pe ecranul camerei sistemului auto.

Samsung ISOCELL Auto 4AC pentru conducere mai sigură

ISOCELL Auto 4AC oferă o experiență de conducere mai sigură cu un câmp vizual îmbunătățit pentru șofer cu tehnologia CornerPixel. Tehnologia dispune de o structură specială de pixeli care atenuează lumina LED de peste 90Hz. Într-o singură zonă de pixeli, încorporează două fotodiode, un pixel de 3,0 µm pentru vizualizarea imaginilor cu lumină slabă și un pixel de 1,0 µm plasat la colțul pixelului mare pentru medii mai luminoase. Cele două fotodiode captează imagini în diferite expuneri simultan. Astfel senzorul oferă până la 120dB HDR cu o neclaritate de mișcare minimă. În acest fel sunt posibile tranziții mai fluide între zonele întunecate și luminoase, păstrând în același timp mai multe detalii ale drumului din față.

Pentru a minimiza pâlpâirea LED-ului, timpul de expunere mai mic al fotodiodei poate fi extins, împiedicând afișarea luminii LED pulsatoare ca pâlpâire pe ecranul camerei. Acest lucru oferă o experiență de vizionare mai plăcută pentru șofer și date de imagine mai exacte, pe care sistemul auto le poate recunoaște.

Samsung a introdus primul senzor ISOCELL în 2015 și un senzor de 0,9 pixeli în 2017. În iunie 2018, Samsung a introdus senzorii ISOCELL Plus și ISOCELL 2.0. Anul acesta Samsung a lansat senzori ISOCELL de 0,7 μm-pixeli.

ISOCELL Auto 4AC utilizează un format optic de 1 / 3,7 inch cu 1,2 milioane de pixeli de 3,0 micrometri. Senzorul are, de asemenea, un procesor de semnal de imagine încorporat pentru o instalare mai simplificată. Senzorul este certificat AEC-Q100 de gradul 2, funcționând într-un interval de temperatură cuprins între -40 și +125° Celsius. Noul senzor Samsung ISOCELL este în prezent în producție de masă.