Acasă Stiri Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Samsung ISOCELL 2.0 pentru viitoarele camere de smartphone-uri

Smartphone-urile noastre sunt dispozitive incredibile – compacte și capabile să îndeplinească o mare varietate de funcții la standarde foarte ridicate. Cel mai important dintre aceste capacități incredibile este un standard din ce în ce mai ridicat de fotografie. Astfel un smartphone ne permite să ne păstrăm cele mai frumoase amintiri în mod convenabil și la o calitate remarcabilă. Dar compania Samsung nu este niciodată mulțumită de calitatea fotografiilor și a lansat un nou senzor foto: Samsung ISOCELL 2.0.

Dintre componentele fundamentale care permit acest standard ridicat de fotografie, puține sunt mai importante decât senzorul de imagine. Senzorul de imagine al camerei unui smartphone este responsabil pentru preluarea luminii care intră prin obiectivul camerei și producerea unei imagini de claitate profesională. Dimensiunea senzorului camerei foto și numărul de pixeli determină calitatea imaginii digitale pe care o facem. Noul senzor Samsung ISOCELL 2.0 duce fotografiile făcute cu un smarphone la un nou nivel.

Samsung ISOCELL 2.0 cu sensibilitate mai mare pentru tot spectrul de culori

Samsung ISOCELL 2.0 a fost lansat de companie pentru un nou nivel de calitate în fotografii. ISOCELL 2.0 rafinează în continuare tehnologia prin înlocuirea grilei metalice dintre filtrele de culoare cu un material nou. În prima generație de pixeli ISOCELL, o ușoară pierdere optică a avut loc atunci când grila metalică dintre filtrele de culoare a absorbit din lumină primită.

Pentru a rezolva această problemă, Samsung ISOCELL 2.0 a început cu ISOCELL Plus, ca prima fază a dezvoltării ISOCELL 2.0. ISOCELL Plus a înlocuit barierele metalice cu un nou material. Cu toate acestea, barierele conțineau încă o parte din metal care a făcut ca părțile inferioare ale filtrului de culoare să absoarbă lumina, ducând la pierderi optice.

Acum, a doua fază a ISOCELL 2.0 a înlocuit porțiunea inferioară a barierelor filtrului de culoare cu un material mai reflectorizant. Acesta reduce în continuare pierderile optice și îmbunătățește drastic sensibilitatea la lumina. În acest fel permite smartphone-urilor să producă imagini și mai vii.

Android Central este un site care oferă știri, recenzii, sfaturi și multe altele legate de dispozitive Android. A fost fondat în 2008 și are sediul în Florida, SUA. Are peste 35.500.000 de vizitatori lunar. Un site de mare încredere.

Oferind sensibilitate sporită la lumină, Samsung ISOCELL 2.0 permite pixelilor mai mici din senzor să absoarbă mai multă lumină. În acest fel camera foto are toate instrumentele necesare pentru a produce fotografii dintr-un număr mai mare de pixeli. Acest lucru permite imagini cu detalii foarte fine, fără a compromite reproducerea intensă a culorilor.

Lumina este cel mai important factor atunci când vine vorba de producerea de fotografii de înaltă calitate. Senzorul camerei este responsabil pentru procesarea acelei lumini, conform AndroidCentral. Samsung ISOCELL 2.0 vă permite să utilizați smartphone-ul pentru a capta momente memorabile la o calitate uimitoare oricând și oriunde.

Samsung a lansat senzorul ISOCELL de nouă generație.

Samsung își folosește senzorii de cameră ISOCELL de mulți ani, rezultând unele dintre cele mai bune camere de pe piață. Dar compania caută încă modalități de a-și îmbunătăți senzorii și de a înghesui și mai mulți pixeli în camerele sale.

Noul Samsung ISOCELL 2.0 se concentrează în principal pe reproducerea culorilor și sensibilitatea la lumină. Potrivit Samsung, cel mai mare beneficiu al acestei tehnologii este că permite folosirea mai multor pixeli într-un senzor al camerei. După lansarea unei camere de 108MP pe telefoanele sale de ultimă generație, precum Galaxy S21 Ultra, Samsung vrea mai mult. Sunt informații despre camere foto de 200, 250 sau chiar de 600MP.

Nu se știe încă când această tehnologie ISOCELL 2.0 ar putea ajunge la disponibilitate comercială. Foarte multe smartphone-uri sunt echipate cu senzori foto Sony, dar Samsung vine puternic din spate. S-a zvonit că ZTE Axon 30 Pro ar putea avea o cameră de 200MP de la Samsung, deci s-ar putea să vedem această tehnologie mai devreme decât credem.

Stiri

Samsung va prezenta un afișaj S-foldable la SID Display Week 2021

SID Display Week 2021 are loc între 17 și 21 mai și va fi un eveniment complet virtual. SID Display Week 2021...

Samsung crede că „nu este niciodată prea devreme” pentru a explora 6G

Samsung a lansat o Carte Albă 6G unde spus că „nu este niciodată prea devreme să începem pregătirea pentru 6G”. Noile rețele...

Frigiderele Samsung au fost evaluate ca fiind „cele mai bune” în Europa

Frigiderele Samsung au fost clasate pe primul loc în evaluarea marilor reviste europene de profil din Germania, Suedia și Italia. Cea mai...

Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G a apărut Google Play Console

Samsung lucrează la lansarea unei noi serii de tablete: Samsung Galaxy Tab S7 Lite, cu o lansare destul de aproape. Cele două...

O nouă dovadă a existenței seriei Samsung Galaxy Note 21

Compania Samsung a declarat în urmă cu două luni că nu va lansa anul acesta seria Galaxy Note 21. Știrea nu a...

Ecranele OLED de pe Galaxy Book Pro certificate de SGS pentru jocuri

Samsung a lansat recent noi laptopuri din gama Galaxy Book Pro, iar aceatea au venit cu ecrane OLED. Acum, Samsung a dezvăluit...

Samsung colaborează la sistemul de operare Fuchsia de la Google

De ani de zile, Google dezvoltă în mod constant sistemul de operare Fuchsia, un posibil înlocuitor al actualului Android. Acum se pare...